Çtso´dan İlk Adım

Çtso´dan İlk Adım

Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Kurulması İçin düğmeye basıldı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Çanakkale´de küçük esnaf ve sanatkarların önemli bir sorununa kalıcı çözüm getirmek için kolları sıvadı.

ÇTSO yönetimi gündemine aldığı konu ile ilgili, gıda, elektrik, elektronik, ahşap ve inşaat malzemesi gibi birçok sektörü bünyesinde barındıracak olan toptan ve perakende sektöründe faaliyet gösteren esnaf, sanatkar ve imalatçıların günün koşullarına uygun, modern ve teknik şartlara haiz bir alanda faaliyet göstermeleri ve rekabet güçlerini arttırmaları amacıyla uzun zamandır çalışmaları yürütülen ?Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi? kurulmasına yönelik ilk adım olan ? Kooperatif? kurulması için start verdi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası´nın inşaat sektöründe faaliyet gösteren komite üyelerinden gelen talep üzerine yakın bir dönemde ÇTSO Yönetim Kurulu konuyla ilgili bir komisyon kurarak ilgili çalışmalara başladı. ÇTSO tarafından bir yandan yatırım için uygun bir alan bulunması için çalışmalar devam ederken bir yandan da yasal statü oluşturulması için görüşmeler yapıldı.

Kurulması planlanan sitenin raporlama çalışmalarıyla birlikte talep toplama süreci devam ederken uygun olarak görülen alan için ilgili makamlara başvuru yapıldı. Çalışma kapsamında ÇTSO Yönetim Kurulu üyelerinin Kurucu ortaklığında projenin hayata geçirilmesi için ilk adım olarak bir kooperatif kurulmasına karar verildi.

27 Ocak 2016 tarihinde ÇTSO Yönetim Kurulu üyelerinin kurucu üye olarak yer aldığı  ?Sınırlı Sorumlu Çanakkale Ticaret Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi? ana sözleşmesi Noter huzurunda imzalandı.

Kooperatifin ilk Yönetim Kurulu; ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Yönetim Kurulu Sayman Üye Mustafa Kansu ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Emin Bacak, Fatih İş, Fikri Kutlu, Tamer Selçuk Semizoğlu ve Yaşar Murat Aydoğdu olmak üzere 7 kişiden oluştu.

İlk Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Selçuk Erdoğan ve Genel Sekreter Sema Sandal seçildi.