ÇTSO'DA İLK TOPLANTI

ÇTSO

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni dönem ilk olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı.

Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Şerif Mutlu; “ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI OLARAK YENİ ÇALIŞMA DÖNEMİMİZİN BAŞLANGICINDA, 2022 TAKVİM YILININ DA SONLARINDAYIZ. 2023 YILINA YANİ CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA, YENİ HEDEFLERİN KONDUĞU BİR YILA GİRECEĞİZ. KÜRESEL BAZDA GELİŞMELERE BAĞLI OLARAK BÜYÜME VE İHRACAT HEDEFLERİMİZ REVİZE OLDU. BEKLENENİN ÜZERİNDEKİ ENFLASYON, PANDEMİ, RUSYA- UKRAYNA SAVAŞI, ÇİN EKONOMİSİNDEKİ SIKINTILAR KÜRESEL EKONOMİDE DE BÜYÜMELERİ AŞAĞIYA ÇEKTİ.”

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “YENİ DÖNEMİMİZİN ÜYELERİMİZ, İLİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYOR, GÜCÜNÜ ÜYELERİNDEN ALAN BİR YÖNETİM OLARAK ŞEFFAF VE PAYLAŞIMCI YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ İLE BU DÖNEMDE DE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GÜZEL İZLER BIRAKACAĞIMIZA İNANIYORUM. MESLEK KOMİTELERİNDE BİR ÖNCEKİ DÖNEMDE GÖREV ALAN 71 ÜYEMİZ BU DÖNEMDE DE DEVAM EDİYOR. 58 KOMİTE ÜYEMİZ İSE ARAMIZA YENİ KATILDI.”

Kasım ayı olağan Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Şerif Mutlu; “Sayın Meclis üyeleri, değerli basın mensupları, Osman Bey’in gripal bir rahatsızlığı haberi akşam gelince yeni dönemin ilk toplantısına başkanlık yapmak bana nasip oldu. Kendisine geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum. Değerli arkadaşlar, Odamıza ve Çanakkale’mize yaraşır bir şekilde huzur ve güven ortamında bir seçim geçirdik. Öncelikle bu yeni dönemin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bir önceki dönemde olduğu gibi aynı gurur ve sorumluluğu yeni dönemde görev alan arkadaşların da taşıyacağına ben eminim. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeni çalışma dönemimizin başlangıcında, 2022 takvim yılının da sonlarındayız. 2023 yılına yani Cumhuriyetimizin 100. Yılına, yeni hedeflerin konduğu bir yıla gireceğiz. Küresel bazda gelişmelere bağlı olarak büyüme ve ihracat hedeflerimiz revize oldu. Beklenenin üzerindeki enflasyon, pandemi, Rusya- Ukrayna savaşı, Çin ekonomisindeki sıkıntılar küresel ekonomide de büyümeleri aşağıya çekti. Sanayi Üretim Endeksi’ndeki (SÜE) zayıflama devam ediyor. Eylül ayında SÜE aylık bazda % 1,6 gerilerken; yıllık bazda yataya yakın (%0,4 artış) seyretti. Böylelikle, üçüncü çeyrekte SÜE ikinci çeyreğe göre yüzde 4,1 daralarak, salgın dönemi haricinde 2018 son çeyreğinden beri en sert çeyreklik düşüşü kaydetti; üçüncü çeyrek yıllık artış oranı ise %2,5 oldu. Pandemi, arkasından yüksek enflasyona rağmen Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde güçlü büyüme eğilimini sürdürdü ve ikinci çeyrekte yılık %7,6 büyüme kaydetti. İlk çeyrek büyüme verisi de %7,3’den %7,5’e revize edildi. Ancak hedeflenen büyüme bu değil arkadaşlar.

“ÜRETİM TOPLUMU OLMAK ZORUNDAYIZ”

 

Üretim olmazsa, üretim zayıflarsa ekonomi düzelmez. Ulu Önderimizin dediği gibi üretmeye mecburuz. Bu olumsuzluklara rağmen iş insanları olarak üretmeye, ticaretimizi geliştirmeye, Ülkemizin 2023 hedeflerine Çanakkale’mizden en fazla katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Güçlü ve Büyük Türkiye’ye bizler inanıyoruz. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunların da farkındayız. Türkiye 50 yıldır terörle mücadele ediyor. İstiklal Caddesindeki terör saldırısı ve sınırlarımızdaki saldırıları şiddetle kınıyor ve Devletimizin bu oyunları bozmaya muktedir olduğuna inanıyoruz.

 

Üreten, yerli ve milli olarak hedeflerine koşan Büyük Türkiye’mizin neferleri olarak bu topraklara borcumuzu daha çok çalışarak, üreterek hep birlikte ödeyeceğiz.

Sözlerime son verirken tüm üyelerimize hayırlı işler, sağlıklı günler diliyor ve konuşmasını yapmak üzere Yönetim Kurulu Başkanımız Selçuk Semizoğlu’nu kürsüye davet ediyorum.”

ÇTSO Yönetim Kurulu adına Ekim ayı olağan Meclis Konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Sayın Meclis Başkan Vekilim, Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım, Kıymetli basın mensupları, 2022-2026 çalışma dönemimizin bu ilk toplantısında sizleri şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına sevgi ile selamlıyorum.

 

Bu sabah Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem haberi ile uyandık. Uzmanların açıklamasına göre 700 bin ton civarında bir dinamitin patlamasına eşdeğer bir enerjinin boşaltıldığını gösteriyor. 1999 depreminden sonra yapıların % 80’inin yeni olması dolayısıyla az hasarla atlatılması, can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Bu deprem, deprem yönetmeliklerinin ve kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlatmıştır.

Yeni dönemimizin üyelerimiz, İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, gücünü üyelerinden alan bir Yönetim olarak şeffaf ve paylaşımcı yönetim anlayışımız ile bu dönemde de birlik ve beraberlik içinde güzel izler bırakacağımıza inanıyorum.

Meslek Komitelerinde bir önceki dönemde görev alan 71 üyemiz bu dönemde de devam ediyor. 58 Komite üyemiz ise aramıza yeni katıldı.