ÇTSO´da Sinerji Toplantısı

ÇTSO´da Sinerji Toplantısı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak tekstil, teknoloji ve elektronik, doğalgaz tesisatı ve ısı sistemleri, PVC kapı ve pencere imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren 6 no´lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişme

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Temiz, Komite Başkan Yardımcısı Erhan Taşkıran, Komite ve Meclis üyeleri Batuhan Eyit ve Kanber Koç, Genel Sekreter Sema Sandal, Meslek Grubu Oda temsilcisi Seçil Uğur ile sektör temsilcileri hazır bulundu.

?ODAMIZ BÜNYESİNDE DIŞ TİCARET DESTEK MERKEZİ KURUYORUZ?

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu toplantıda yaptığı konuşmada; ?Odamızın öncelikli hedeflerinden birisi de üyelerimizin dış ticaret potansiyelini arttırmak. Bu amaçla Odamız bünyesinde ?Dış Ticaret Destek Merkezi? oluşturarak, üyelerimizi dış ticaret konusunda destekleyici faaliyetler göstermeye başladık. Üyelerimiz artık; alternatif pazar araştırmalarını müşteri istihbarat çalışmalarını, mevcut ve potansiyel müşterileriyle online B2B faaliyetlerini Odamız bünyesinde gerçekleştirebilecek. Bunun için gerekli altyapı çalışmalarımızı yakın bir sürede tamamlamış olacağız. Odamızın Dış Ticaret birimi, ihracat yapan veya yapma potansiyeline sahip tüm üyelerimizi ziyaret ederek, Odamızca yürütülmekte olan UR-GE ve COSME Projeleri, ÇTSO Dış Ticaret Destek Merkezi ile Devlet Desteleri hakkında bilgi verecek. Bu sayede bölgemizin dış ticarette ihtiyaç haritasını ortaya çıkararak, tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda yol haritamızı ve aksiyon planlarımız oluşturacağız.? dedi.

Başkan Semizoğlu toplantıda, Oda tarafından Mart 2020 ve Nisan 2020 aylarında düzenlenmesi planlanan faaliyetler hakkında da katılımcılara bilgi vererek; ?12-14 Mart 2020 tarihinde planladığımız ve KOSGEB Desteği aldığımız Almanya/Hamburg iş gezimiz ziyaret edeceğimiz fuarın ertelenmesi sonucu bu faaliyetimizi şimdilik askıya almak zorunda kaldık. Benzer şekilde Nisan ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığımız ?Çanakkale-Yunanistan İş Günü? faaliyetimizi ileri bir tarihe erteledik.? diyerek katılım sağlayan sektör temsilcilerine teşekkür etti.

Meslek Grubu sektör temsilcileri de Odanın düzenlediği dış ticarete yönelik eğitimlerden büyük fayda sağladıklarını belirterek, Oda bünyesinde kurulan Dış Ticaret Destek biriminin de yerinde bir karar olduğunu ifade ettiler.