Çtso da Hararet Yükseldi

Çtso da Hararet Yükseldi

Tartışmaların odağında yer alan odada dün yapılan meclis toplantısına son gelişmelere yönelik gündem dışı söz alan üyelerin konuşmaları damgasını vurdu.

Başkan Bülent Engin toplantı bitmeden salonu terk etti.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Ağustos ayı meclis toplantısı dün yapıldı. Toplantıya geçtiğimiz gün ÇTSO hizmet binasının son katının camlarına isabet eden ve henüz akıbeti belli olmayan kurşun ve gündem dışı söz alan üyelerin konuşmaları ve sert açıklamalar damgasını vurdu.

 

Geçtiğimiz hafta istifa eden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan yaptığı konuşmada, katıldığı son toplantıda TOBB´un ?FETÖ terör örgütüne yönelik yapılan sorgulamalarda yargılanan üyelerin uzaklaştırılmasına´ ilişkin yazısı gerekçe gösterilerek kurulması istenen araştırma komisyonu konusunun yönetim kurulu üyelerinin tamamı tarafından red edildiğini belirterek ardından böyle bir kararın oy birliği ile alındığının oda tarafından duyurulduğuna dikkat çekti ve ?Evrakta sahtecilik yapılmıştır? dedi.

Kendisinin ve Aydoğan Şirketler Grubunun odanın 50 yıldan bu yana üyesi olduğunu ve bugüne kadar da hiçbir olumsuzluk yaşamadıklarını belirten Sadık Aydoğan, 3.5 yıl seçildiği oda yönetiminde hiçbir karşılık beklemeden Allah rızası için çalıştığını söyledi. Aydoğan, 10 Ağustos tarihinde yapılan ve kendisinin de hazır bulunduğu toplantıda, oda organlarında FETÖ terör örgütü kapsamında yargılanan üyelerin uzaklaştırılması ve bu amaçla araştırma komisyonu kurulması gündemi ele alındığı ancak tüm yönetim üyelerinin oy birliği ile bu talebi ?Biz savcı değiliz, cadı avcılığı yapamayız? mantığı ile red edildiğinin altını çizdi. Bundan 1 hafta sonra odaya giderek manen ve ruhen yorulduğunu ve bu nedenle istifa ettiğini belirten dilekçeyi oda sekreterine teslim ettiğini belirten Aydoğan aynı günün akşamında bir hafta her hangi bir açıklama yapmayan Oda yönetimi tarafından TOBB tarafından yapılan talep yazısı ve altında da kendi istifasının yer aldığı açıklamanın yapılmasının son derece üzücü ve bir algı operasyonu niteliği taşıdığını kaydetti. İstifasını kısa bir bilgilendirme ile açıklamayı düşündüğünü ancak oda tarafından yapılan açıklama ve aynı akşam ve gece sosyal medyada kabul edilemeyecek paylaşımların yapılmasını gördükten sonra basın toplantısı yapma zorunluluğu duyduğunu belirten Sadık Aydoğan, kendisinin ve ailesinin hiçbir zaman algı yaratılmak istenen terör örgütü faaliyet ve yapılanmasının hiçbir yerinde olmadığını ve bu yapılanları kabul edemeyeceklerini söyledi.  Aydoğan, oda yönetimine seçildiği dönemlerde Başkanlığa getirilmesine karşı çıktığı Bülent Engin tarafından çeşitli ekonomik ambargolara maruz kaldığını ve daha sonra da bir çok baskı yaşadığını kaydetti.

Sadık Aydoğan´ın konuşmasının ardından ÇTSO Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu iddialara yanıt verdi. Semizoğlu, 10 Ağustos tarihinde yapılan yönetim toplantısında Sadık Aydoğan´ın da bulunduğunu, oy birliği ile alındığı iddia edilen kararın içeriğinin söz konusu komisyonun kurulma talebine ilişkin yetkili makamlara organ üyeleri ve personelin listesinin verilmesi ve değerlendirmenin yetkili makamlar tarafından yapılmasına yönelik olduğunu belirtti. Konunun Basın tarafından çarpıtıldığını da belirten Semizoğlu, odaya ?meyhane´ yakıştırması yapılmasının kabul edilemeyecek bir suçlama olduğunu kaydetti.

Tekrar söz alan Sadık Aydoğan, Başkan Bülent Engin tarafından bir algı operasyonu yapılmakta olduğunu yineleyerek bir dönem Bülent Engin´e karşı tasarlanan devirme operasyonuna da kendisinin karşı çıktığını söyledi. Bu sözlerine karşılık kürsüye gelerek cevap veren Oda Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, Oda yönetimi olarak hiçbir algı operasyonunu yapılmadığını, alınan tüm kararların tüzük ve yönetmeliklere uygun olduğunu belirtti.

Oda meclis üyelerinden Mert Mildon da söz alarak kendisinin daha önce ?odanın meşruiyetini kaybettiğini dile getirdiğini hatırlattı. Mildon Kendisinin devamsızlıktan yönetimden düştüğünü ancak bir çok toplantıda üyelerin katılmamasına rağmen katılmış gibi gösterildiğini, kendisinin de bu süreçte yönetimde bulunduğunu belirtti.

 

Geç saatlere kadar devam eden ÇTSO Meclis toplantısı ile ilgili ayrıntılar yarın gazetemizde yayınlanacak.