ÇTB´den Birlik Mesajı

ÇTB´den Birlik Mesajı

Mübarek ramazan ayı münasebeti ile Çanakkale Ticaret Borsasının geleneksel olarak düzenlemekte oldukları iftar yemekleri bu kez Gelibolu ilçesinde yapıldı.

Düzenlenen iftar yemeğine Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özen, Meclis Başkanı Hüseyin Tutum, Genel Sekreter Hüseyin Çakmak, Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu İcra komitesi Başkan Yrd. Ali Rıza Yüzügüler, Gelibolu Belediyesi Basın danışmanı Fatih Uz, TMO Gelibolu Ajans Amiri Fazlı Avcı, İlçe Müftüsü İbrahim Özler, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salamon Halyo, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Yıldırım, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Zakir Tanrıkulu, Meclis Başkan yardımcısı İzzet Arıcı, Meclis Katip Üye Ahmet Uzun, Meclis üyesi Akif Kulaç, Genel Sekreter Sevcan Elver, Gelibolu, Bolayır, Evreşe ve Eceabat Tarım Kredi Kooperatif Müdürleri ve temsilcileri, Gelibolu Yağlı Tohumlar Tarım Satış Koop. Müdür ve çalışanları, Borsa üyeleri, muhasebeciler katıldı. Yemek sonrasında bir konuşma yapan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen; ? Borsa olarak, kadim değerlere her ortamda, her ne şekilde olursa olsun sahip çıkmayı, asli vazifemiz olarak gördük. Bu doğrultuda, Çanakkale merkez, Ezine ve Ayvacık iftarlarımızdan sonra bugünde Gelibolu´muzda sizlerle beraberiz. İftar yemeklerimizi tüm ilçelerimizde düzenleyerek üyelerimiz ile İftar sofralarının etrafında inşa edilen manevi köprülerle bir araya gelip; firmalarımızın, markalarımızın, ilimizin ve ülkemizin gelişmesi adına yapılması gerekenleri hep beraber istişare etmekteyiz? dedi. Üzen; ? Bildiğiniz üzere Tarihi ve doğası ile emsalsiz güzelliklere sahip Gelibolumız; Sardalyesi, Peynir Helvası, Mevlevi tatlısı, gibi önemli değerlere sahip olup aynı zamanda Bölgemizin buğday ve ayçiçek ambarıdır. İlimiz ekonomisine büyük katkı sağlayan Güzel Gelibolu´muzda siz değerli üyelerimizle birlikte bulunmaktan son derece mutluyuz.

Ticaret Borsası olarak bizler üyelerimizin sektörlerinde gelişmelerini sağlamak için uygun ortamlar hazırlamak ve bölgemizin ekonomisini geliştirmek amacıyla ülkemizde ve dünyada Çanakkale´mizin, firmalarımızın ve markalarımızın en iyi şekilde tanıtımını yapmaya çalışmaktayız. İlimiz tarım ürünlerinin sadece Türkiye´de değil tüm dünyada kabul edilen, talep edilen ürünler olmasında Ticaret Borsamızın rolü çok büyüktür. Laboratuvar, eğitim ve tanıtım konularında yaptığımız çalışmalar ve markalaşmaya verdiğimiz önem tarımsal üretimin gelişmesine önemli katkı sağlamıştır. Ancak bu gelişmede en önemli pay hububatçılarımız, bakliyatçılarımız, su ürünlerimiz, zeytinyağcılarımız, mandıracılarımız, sebze ve meyve işleyen tesislerimiz gibi Çanakkale´mizin ve dolayısıyla Türkiye´nin gizli kahramanlarına aittir? dedi. İftar yemeğinin sonuna doğru masaları dolaşarak herkese teşekkür eden Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ve Yönetim Kurulu üyeleri misafirler ile sohbet ederek, sorunlarını dinleyip görüş alışverişinde bulundular.