ÇTB´den Anlamlı Gelenek

ÇTB´den Anlamlı Gelenek

Çanakkale Ticaret Borsası farklı bir çalışmaya imza atarak Cumhuriyet Meydanında Çanakkale Aşçılar Derneği ile birlikte tüm vatandaşlara birlikte aşure ikram etti.

Geniş bir katılım gösterilen ikrama kamu kurumlarından, sivil toplum kuruluşlarından, siyasi partilerden, basın kuruluşlarından ve vatandaşlardan yoğun bir ilgi vardı.  Aşure ikramı organizasyonuna ilişkin bir değerlendirme yapan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ? Bu defa çok farklı ve halkımızla bütünleşen bir çalışmaya imza attık. Aşure ikramımıza toplumumuzun her kesiminden, devletimizin tüm kurumlarına kadar herkesi davet ettik. Amacımız hem toplumumuzun dayanışmasını hem de kurumlar arasındaki birlikteliğimizi göstermekti. Binlerce yıldan beri Anadolu´da bilinen ve yaşatılan bu geleneğimizi gelecek nesillerimize anlatmaya aktarmaya çalışmaktı. Bugünlerde birçok acıyı, zorluğu yaşayan ülkemizde barışı toplumsal dayanışmayı, birliği huzuru vurgulamaya çalışmaktı. Malumunuz aşurede birçok farklı malzeme bir araya gelir ve çok enfes bir tatlı ortaya çıkar. Birlik ve uyum ortaya çıkar. Farklı malzemeler ve ürünler çok güzel bir ahengi çok tatlı bir birlikteliği vurgular. Aşure bu yönüyle de bizim kültürümüzde birlik, paylaşma, dayanışma ve sevginin sembolüdür. Bolluk ve bereketin simgesidir. Biz de Borsa olarak bu değerlerimizi, farklılıklar içindeki birlikteliğimizi, ortaklığımızı ve paylaşımı vurgulamaya çalıştık.

Dostlarımızı, iş arkadaşlarımızı, çalışma arkadaşlarımızı, basın mensuplarımızı, üyelerimizi davet ettik. Çok yoğun ve güzel bir ilgi oldu. Bu organizasyonda geniş bir çalışmayı ve birçok amacı aynı anda gerçekleştirdik. Geleneğimizi yaşattık. Yüzde yüz Çanakkale ürünlerimizden özel olarak hazırladığımız aşuremizi ve bölgemizin ürünlerini tanıttık. Güzel bir geleneği yaşattık. Borsamızın bu organizasyonuna halkımızın teveccüh göstermesinden çok memnun olduk. Beklediğimizin çok çok üstünde bir ilgi ve katılım oldu.? dedi.