ÇOMÜ ve ÇTB'den İşbirliği

ÇOMÜ ve ÇTB

ÇOMÜ ve ÇTB arasında iklim değişikliğine uyum programı protokolü imzalandı.

İklim Değişikliğine Uyum Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından eş finansman ile fonlanan ve Ülkemizde ilk defa uygulanacak olan “İklim Değişikliğine Daha İyi bir Uyum İçin Peynir Altı Suyunun Yeni Yaklaşımlarla Değerlendirilmesi Projesi” ile ilgili protokol, Rektörlük Senato Salonunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen tarafından imzalandı.

Törende, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof.Dr. Bünyamin Bacak, Prof.Dr. Suat Uğur, ÇOBİLTUM Müdürü Prof. Dr. Sermet Koyuncu, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Savaş Gürdal, Öğr. Gör. Kadir Yılmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İsmail Tarhan, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Kemal Melik Taşkın, Doç. Dr. Sercan Karav ve ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver yer aldı.

 

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen konuşmasında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile bugüne kadar Kaliteli Gıda Üretiminde Mesleki Eleman Niteliğinin Arttırılması, Gıda İşleme Analiz Laboratuarının Kurulması gibi birçok projelerimizi birlikte gerçekleştirdik. Geçtiğimiz ay ise Borsamızın Kurucu ortağı olduğu Teknopark’ta Facebook İstasyon Çanakkale Bölgesel Topluluk Merkezi’nin kurulması ile ilgili ilk adımımızı attık. Bugün de Üniversitemiz ile İklim Değişikliğine Uyum Programı kapsamında “İklim Değişikliğine Daha İyi bir Uyum İçin Peynir Altı Suyunun Yeni Yaklaşımlarla Değerlendirilmesi Projesi” ile ilgili imza törenimiz için bir aradayız.

Mandıracılık sektörümüz için önemli bir sorun olan peynir altı suyunun yeni yaklaşımlarla yeniden ekonomiye katma değerli ürün olarak kazandırılması hususunda gerçekleştirdiğimiz bu proje, Çanakkale’miz ve Ülkemiz ekonomisine önemli bir değer katacaktır.

Çanakkale Ticaret Borsası olarak Üniversitemiz ile el ele vererek, İlimiz ekonomisine büyük katkılar sağlayıp, önemli işlere imza atacağımıza inancımız tamdır. Bu vesile ile projemizin hayırlı olmasını temenni ediyor, projemizde emeği geçen katkı sunan Üniversitemizin değerli Hocalarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İşbirliklerimizin artarak ve çeşitlenerek devamlılığını diliyoruz”dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise yaptığı konuşmada; “Dünyada İklim Değişikliği konusu çok önem verilen bir konudur. Bizde ÇOMÜ olarak bu konunun üzerine çeşitli projelerle geliştiriyoruz. İklim değişikliğine uyum AB Hibe Programı kapsamında bugünde imzaladığımız peynir altı suyunun yeniden kullanılması projesi bu anlamda çok kıymetli. Peynir altı suyunu kontrol altına aldığımızda çok esaslı ürünler elde etme imkânı sağlayacağız.

Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine değinen ÇOMÜ Rektörü Sedat Murat, Biz yöneticilerin görevi, Hocalarımızı, iş dünyamızla bir araya getirerek, bölgenin ihtiyacı olan projelerin ortaya çıkmasına destek olmaktır. Çanakkale Ticaret Borsası olarak sizlere proje ortağımız olmanızdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyor, projemizin İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”