Çocuk İstismarı Ve Kadına Yönelik Şiddet

Çocuk İstismarı Ve Kadına Yönelik Şiddet

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu, İzmir 3E Tasarım Atölyesi / Ece Malkoç´un birlikte hazırladığı ?Çocuk İstismarı ve Kadına Yönelik Şiddet? sergisi Yazar ve Sanatçı Evi´nde ziyarete açıldı.

Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek; ?Kırkyama gurubu olarak ülke çapında başarılı çalışmalara imza atıyorsunuz. Daha da başarılı olacağınıza inanıyorum. Hepinizi çalışmanızdan dolayı kutluyorum? dedi.

Boreas Kırkyama Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Aysun Aksu; ?Bu sergiyi İzmir 3E Tasarım Atölyesi Ece Malkoç ile birlikte tasarladık. Çocuk istismarı çalışmalarına ilaveten bizde kadına şiddet konulu çalışma yaptık. 14 Mart tarihine kadar burada sergilenecek? dedi.

İzmir´den, 3E Tasarım Atölyesi hocası ve sanatçı Ece Malkoç; ? Kadına şiddette kadının en büyük acısı, kadına yapılabilecek en büyük şiddet kendi çocuğunun istismarıdır. Çocuk istismarı asla kadına şiddetten ayrı tutulamaz diye düşünüyorum. Arkadaşlarım, kursiyerlerim ve ben hiçbir parçayı severek beğenerek ve mutlu olarak çalışmadık. Hayatımızda kırkyama bize her zaman mutluluk vermiştir ama bu çalışma kapsamında bazı panolarda acıları göreceksiniz bazılarında da olmasını istediğimiz gerçekleşmesini istediğimiz hayatı göreceksiniz. Dilerim artık çocuk istismarı işlenmesin. Dilerim ülkemizde çocuk istismarı kadına şiddet olmasın? dedi.

Yazar ve Sanatçı Evi´ndeki sergi 14 Mart tarihine kadar gezilebilecek.