Çifte Madalyon

Çifte Madalyon

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez düzenlenen belediye meclisinde konuştu.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 1 Kasım genel seçimlerini dün gerçekleştirilen belediye meclisinde değerlendirdi.

Başkan Gökhan AK Parti Milletvekili Bülent Turan ve Belediye Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu´nu yaylım ateşine tutarken Ak Parti Milletvekili Ayhan Gider´e de övgüler yağdırdı.  Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında konuşan Gökhan 1 Kasım seçimleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede; ? Çanakkale´ye geldiğimizde Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi az oyla da olsa birinci parti olarak çıkmıştır il genelinde. Kendilerini tebrik ediyorum. Çanakkale merkezde ve 7 ilçede de Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti olarak seçimlerden çıkmıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak il bazında azda olsa merkez ilçe bazında belediye sorumluluğu alanlarında da az da olsa %40 oranımızı muhafaza etmişizdir. Bunu be önemsiyorum. Niye önemsiyorum. Türkiye´de olduğu gibi Çanakkale´de de aynı şey oldu. Milliyetçi Hareket Partisi ve kısmen HDP´nin oylarından Adalet ve Kalkınma Partisine kayış oldu. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi var olan bir milletvekilini kaybetti. Adalet ve Kalkınma Partisi ikinci milletvekilini kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi yine 2 milletvekili vardı. Aynı oy oranını minik bir artışla 2 milletvekilini korudu. Cumhuriyet Halk Partisi´nin gerek il bazında gerekse merkez ilçede oyları arttırmak suretiyle birinci parti olması ve burada aynı oy oranını muhafaza etmesi çok önemliydi. Çünkü bu seçimlerde özellikle Adalet ve Kalkınma Partisinin bir adayın yoğun iftira ve yalan kampanyalarıyla ve kara propagandasıyla kaşı karşıya kaldık. Hatta bugün gazetede okudum. Çanakkale´de pilav siyaseti bitmiştir demiş. Evet Çanakkale´de pilav siyaseti bitmiştir. Çünkü hiçbir noktasında başarılı olamamıştır. Onun kara propagandasının başarıya ulaşamadığını gördük. Ne dediyse bütün yalanlarının geri teptiğini ve yüzüne vurulduğunu gördük. Ben bu bağlamda Çanakkale halkına teşekkür ediyorum. Bana gösterdikleri güvenden dolayı, benim onların bir temsilcisi olarak yanlış yapmadığımı, benim doğru söylediğimi, pilav konusunda ne amaçla yaptığımı çok iyi anladığını bir kez daha teyit etmiş oldu. Onun için bu iftiraları ve bu yalanları atanlar utansınlar. Ben bu sonuçtan çok mutluyum. Şunu göstermiş oldu Çanakkale halkı. Yalanlara, iftiralara inanmıyor. Tanıdığı insanlara güven duymaya devam ediyor. O vekil siyasetini yalan üzerine kurmuş. Zaten Kabataş yalancıları listesinde de yer alıyor. Dolayısıyla onun siyaset üslubu o. Hala daha hem barış diyor hem de pilavdır makarnadır diyor. O siyaset bitmiştir? dedi.

? Eşimin adını kimse ağzına alamaz?

Başkan Gökhan Ak Partili bir belediye meclis üyesi tarafından eşi Hale Gökhan ile ilgili seçimlerde yürütüldüğü iddia edilen karalama propagandasına da sert tepki göstererek; ? Bir belediye meclis üyemiz seçim çalışmaları sırasında Adalet ve Kalkınma Partili bayan arkadaşlar ile gezerken beni kötülemek adına diyor ki bakın diyor Çanakkale´nin her tarafına taşlar yapılıyor. Bu taşlar yapılıyor da diyor. Bu taşların imalatında kim var biliyor musunuz diyor. Başkanın eşinin abisi mi dayısı mı ne var diyor. Yani o şirkete ortak diye. Bu şekilde kara propagandayı sürdürüyor. Tabi bu söylendiği zaman bana bu aktarıldı. Bana söylendi. Yakıştıramadım. Cinsiyeti açısından hele hiç yakıştıramadım. Çünkü bir iftiranın ne kadar ahlaksızca sonuçlara varabileceğini en iyi bilmesen o cinsiyetteki insanlardır. O bakımdan benim, karımın, bunu daha önce oğlumla ilgili söylenmiştir, oğlumun, akrabalarımın, benim akrabalarımın bu taş işiyle ilgili firma ile yakından uzaktan alakası yoktur. 13 yıldır Çanakkale Belediyesinde asfalt olsun, taş olsun ihale ile yaparız. O firma sadece bize değil İl Özel İdaresine de hizmet verir, diğer belediyelere de hizmet verir. Tek bir firmadır. Hatta evvelki sene başka bir firma ihaleyi kazandı ve onlar yaptı. İhaleyle yapıyoruz çünkü. Onun için bu iftirayı özellikle eşimin adını geçirdiği için lanetliyorum. Benim eşimin adını kimse ağzına alamaz. Bütün Çanakkale bunu duysun, herkes bilsin bu kadar aşağılık olamaz. Asla olamaz. Buna müsaade etmem mümkün değildir. Yüzleşmeye ve yüzleştirmeye hazırım. O bakımdan bu noktada bir kez daha söylüyorum. Bu seçimler bitmiştir. Artık ahlaksızlıklardan vazgeçelim? diye konuştu.

? Gider´in seçilmesinden dolayı mutluyum?

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Ak Partiden milletvekili seçilen Ayhan Gider´e de övgüler yağdırarak; ? Tabiatıyla iktidar partisinin milletvekilleriyle yine çalışıyoruz. Özellikle Ayhan beyle ben yıllarca çalıştık. O İl Özel İdaresi Genel Sekreteriyken birlikte çalışmalarımız oldu. Yönetimlerde çalıştık. Birbirimizi tanıyoruz. O bakımdan bence Çanakkale´ye çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu bağlamda ayrıca seçilmesinden de büyük mutluluk duyuyorum. Onu da ayrıca tebrik ediyorum? şeklinde konuştu.

? Mayıs yada Haziran´da yaşanan olay şimdi önümüze geliyor?

Başkan Gökhan´ın konuşmalarının ardından söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu´da  Gökhan tarafından anlatılan olayın Mayıs yada Haziran gibi yaşandığını ifade ederek; ? Ben bugün buraya rahatsızlığımdan dolayı gelemeyecek durumdaydım. Sadece ve sadece size teşekkür ediyorum. Bana ivme kazandırıyorsunuz. Buraya gelmemdeki etken en çok sizsiniz. Biraz önce söylediğiniz olayı size kim nasıl aksettirdiyse onu gerçeğiyle anlatmak çünkü sizi ben bununla ilgili sabah aradım. Siz her zaman böyle şeyler duyduğunuzda karşılıklı görüşelim demenize rağmen karşı yanıt gelmedi. Bugün buraya gelip hiç olmadı böyle bir söz mevzu olursa bununla ilgili karşılıklı görüşelim hatta o ortamdaki insanları da aradım ki her hangi bir kendimde aklımda bir sorun var mı yok mu diye bunu tartmak için. Bu olayda eksik anlatılanlarda var ben onu size söyleyeyim. Bu olay bu seçim çalışmaları sırasında olan bir olay değil. Nar simit önünde olan bir olaydır. Olayın başlangıcında benim topuklu bir ayakkabımın doğrudan doğruya orada taşların arasına girip topuğunun yerde kalıp kırılmasıyla elime ayakkabıyı alıp yürümeye balamamla alakalıdır. Yanımda da birkaç kişinin olduğu ortamda kunduracılarla belediye başkanımızın galiba bir ortaklığı var her hafta 5 lira ben bunlara veriyorum dedim. Bunun akabinde orda oturanlardan birisi ben hanfendiyi çok severim ve sayarım. Orada oturanlardan birisi hanfendi dedi. Belediye başkanının hanımının ortaklığı varmış. Ben böyle bir şey demedim bu nereden çıktı dedim. Bu Mayıs ve Haziran ayında olan bir olaydır.  O zaman yanımdaki gazetecilere o zaman biz bu yolarda çok daha ayakkabı tüketeceğiz dedim. Bunu dedim. O günden sonrada ağızıma alınmış bir söz değildir. Size bu laf ya yeni getirildi. Değiştirilerek getirildi. Onu bilemem. Onun için bana söylediğiniz lafların hepsini tenzih ediyorum. Ben bugün bu anlamda bu laflarının çıkmasının sebebini geçen ay oldukça hareketli bir meclis toplantısı yaşadık. O toplantıda bizler AK Parti grubu olarak yine bugünkü gibi yalancıda olduk, tükenmişlik sendromunu da girdik. Ak Partinin bitmişliğini de dinledik. Bunların hepsini dinledik. Siz siyasetin bilimini yapan bir insansınız. Siyasetin bilimini yaparken böyle bir netice meydana geldikten sonra olayların yönün değiştirmek için böyle olaylar daha önceden duyulsa dahi acaba bunun içinmi bugün dile geliyor diye ben düşündüğüm gibi ben kendimden sonuna kadar eminim ve de bir iftiranın ne olduğunu bilmeyecek kadar cahil bir insan değilim. Hiçbir lafı da bu konuda kendi adıma kabul etmiyorum ama biz bir seçim atlattık. Seçim sırasında eğer böyle bir şey olmuş olsaydı parti mensubu arkadaşlarımın da haberi olurdu benim başka çevrede bu lafları duyanlarında haberi olurdu. Ben bundan dolayı çok çok müsterihim. Hanfendinin adını bu tür konularla geçirmek gibi benim hiçbir şeyim olmaz. Onu bende sizin gibi aynı şekilde düşünerek söylerim? dedi.