CHP´den Saldırı Tepkisi

CHP´den Saldırı Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Av. Güneş Pehlivan İstanbul Maltepe´de hayır forumu için duyuru yapan kişilere yönelik yapılan silahlı saldırıya tepki gösterdi.

Pehlivan; ? Dün itibariyle, İstanbul´un Maltepe İlçesi Zümrütevler Mahallesi´nde 29 Ocak´ta düzenlenecek olan ?Anayasa Değişikliğine Hayır? forumu için duyuru çalışması yapılırken, çalışmayı yürüten araca silahla ateş edilmiştir? dedi. Pehlivan yaptığı açıklamada; ? Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe Gençlik Kolları üyesi bir gencimiz saldırı esnasında karnından vurulmuştur ve şu anda hastanede yaşam savaşı vermektedir. Silahlı saldırganlar bununla da yetinmemiş, sokakta kimlik kontrolü yaparak terör estirmişlerdir. Gençlerimize üzerlerinde taşıdıkları ?Polis Gazetesi? tanıtım kartını göstermişlerdir. Silahla yaraladıkları gencimizin oturduğu sitenin kapısına dayanmışlardır.

 

Kim oldukları ve bu cesareti nereden aldıkları belirsiz olan bir takım kişiler Maltepe´de adeta sürek avına çıkmışlardır. Bu korkunç saldırı, "Eşit şartlarda herkesin kampanyasını yapacağı garantisi verildikten" hemen sonra olmuştur. Bu korkunç saldırı, sözü ve yetkiyi tek bir kişiye vermeye gayretlenen, bölücü, ayrıştırıcı başkanlık hırsı ve ekilen nefret tohumlarının bir sonucu olmuştur.

Bu memlekette köpeklerden bile öfke çıkaranlar olmuş iken, belirtmek isterim ki insana dostluk etmekten başka hiçbir kötülüğünü görmediğimiz hiçbir köpek sırf fikirleri yüzünden gencecik insanların hayatına kastetmemiş, gözdağı vermemiş, provokatif saldırılarla milyonlarca yurttaşı tehdit etmemiştir. Türkiye´nin göğüslediği tüm sorunların kaynağında; beraberliğimizi ve dayanışmamızı siyasi çıkarlar doğrultusunda şekillendirmeye ve yok etmeye çalışan, dışlayan, dayatan, baskılayan, eleştiri hakkı ve ifade özgürlüğünü ihlal eden, hukuk güvencesini yok eden, ayrımcılıktan beslenen akıl tutulması vardır. Bu asli sorun da mevcut Anayasadan değil, çoğulculuğa, eşit ve saygıdeğer yurttaşlığa duyulan kayıtsızlıktan kaynaklanmaktadır. ?Suç işliyorsam işliyorum sana ne lan!? ve ?İsteseniz de istemeseniz de orada o kışlayı, şurada şu yasayı, burada bu dayatmayı yapacağız!? tahakkümünden kaynaklanmaktadır. Bu onurlu ülkenin geleceğinde, parlamenter demokrasinin güçlenmesi, temel hakların kayıtsız şartsız teminat altına alınması, eşitlik, laiklik, inanç ve kanaat özgürlüğü vardır. Baskı, tehdit ve dayatma bu yurtta tutunamaz. Geleceğini bu yurtta kuramaz. Yurttaşlarımızın, baskının geleceğine karşılık gencecik çocuklarımızın geleceğini seçeceğine güvenimiz tamdır. Silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Halk Partili gençlerimize geçmiş olsun dilekleriyle, saldırıda yaralanan ve hastanede hayata tutunmaya çalışan, kendisi ve ailesi hedef gösterilemesin diye adını açıklamadığımız Gençlik Kolları üyemize acil şifalar diliyoruz. Olayın derhal aydınlatılmasını, faillerin en kısa sürede yakalanmasını ve adalete teslim edilmesini talep ediyoruz. Bu olaya dair yürütülecek soruşturma ve yargılama süreci milyonlarca vatandaşın can güvenliğini doğrudan ilgilendirmektedir. Sürecin takipçisi olacağız. Yılmayacak, boyun eğmeyecek ve itaat etmeyeceğiz.

Yurttaşlarımıza sesleniyoruz, bu provokatif saldırıya prim vermeyelim ve sağduyumuzu kaybetmeyelim. Nefretin ve ayrımcılığın bizleri nerelere sürüklemek istediği malumdur. Bizim beraber yaşamak için aynı toprağı paylaşıyor olmaktan başka hiçbir nedene ihtiyacımız yoktur. Biz, bizim haricimizde kalan herkesin üzerine demir bir yumruk gibi inme hayalleri kurmuyoruz. Asla ezici ve boğucu bir zorbalığın, şiddetin, halkın birbirine kırdırılmasının bir parçası olmayacağız. Gücümüz haklılığımızdan geliyor. Çoğulcu parlamenter demokrasi ve laiklik güvencesini yeniden kazanacağımız ve kendi yurdumuzda eşit yurttaşlar olarak bu teminat altında HEP BERABER güven içinde yaşayacağımız günler yakındır?