CHP´den İnceleme

CHP´den İnceleme

CHP, Çanakkale Belediye Meclisi´nde yaşanan tartışma ile ilgili inceleme başlattı.

Belediye Meclisi toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AK Parti Grubu Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, arasında tartışma yaşanmıştı.

KADIN ÜYEYE SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

 

AK Parti Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu, söz alarak CHP´nin delege seçimlerinde yaşanan usulsüzlükleri hatırlattı. Seçimlerde sandık görevlisinin 3 kez oy kullanması nedeniyle seçimin iptal edildiğini hatırlatan AK Partili üye, CHP´li başkanın sert tepkisine maruz kalmıştı.

TEHDİT VE HAKARETTE BULUNMUŞTU

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kadın meclis üyesine "konuşma, kes, ahlaklı ol" diye bağırdı. AK Partili kadın meclis üyesinin mikrofonunu kapattıran CHP´li başkan, gelen diğer tepkilere de aynı kabalıkla cevap verdi.

AK PARTİ GRUBU TOPLANTIYI TERK ETMİŞTİ

 

Gökhan´ın mikrofonu kapattırması üzerine AK Parti Grubu toplantıyı terk etmişti.

AK PARTİLİLER 2. OTURUMA KATILMAMIŞTI

 

Tülay Ömercioğlu, Belediye Başkanı CHP´li Ülgür Gökhan ile yaşadıkları tartışmanın ardından, meclis toplantısının bugünkü 2´nci oturumuna katılmama kararı aldıklarını açıklamıştı."

Tülay Ömercioğlu da, bazı partililerle, parti binasında basın toplantısı düzenlemişti. Ömercioğlu, bunları söylemişti:

 

"AK Parti Grubu olarak hiçbir şekilde layık olmadığımız bir tavırla karşı karşıya kaldık. İstenmeyen olaylar, yaşadığımız hakaretler, bağrışmalar, psikolojik baskı, travma, bunun ötesinde daha fazla hakarete uğramamak, aynı üslup ve tavır ile cevap vermemek amacıyla, meclis salonundan dışarıya çıktık. Biz dün birinci birleşimden çıktık, ayrıldık. Bugün ikinci birleşim mevcut. Ancak, grubumuzla biraz önce oturduk ve bir karar verdik. Başkanın sakince düşünmesi, yapmış olduğu olayları biraz özümsemesi, kendi kendisine ne yaptım, nasıl yaptım, bir özeleştiriye girmesi, amacıyla bugün biz AK Parti Grubu olarak birleşime katılmamaya, televizyonumuzun başında, Belediye Meclisinin başladığı saatten itibaren izlemeye karar verdik" dedi.

KONUŞTURULSAYDI NE SÖYLEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

 

AK Partili Tülay Ömercioğlu, mikrofonu kapattırıp kendisini susturduğunu belirttiği Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´a söylemek istediklerini basın toplantısında dile getirmişti. Ömercioğlu, "Sizin yapmış olduğunuz kaset, iş teklifleri, paranın dağıtılması bizim partimizi hiç ilgilendirmiyor diyecektim. Diyeceğim laf şuydu; ´Bakın Başkan, siz artık Çanakkale´nin CHP´li Belediye Başkanı değilsiniz. Siz Çanakkale´nin belediye başkanısınız. Çanakkale´nin belediye başkanı olarak, bir CHP´deki iç kaosa, kendi kendinize mücadelenizi bir kenara bırakın. Çanakkale´mize bakın diyecektim." demişti.