Chp Milletvekili Öz Gelibolu´da

Chp Milletvekili Öz Gelibolu´da

Hafta Sonu HÖH 9. Kurultayı için Bulgaristan´a giden Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, yurda döndükten sonra ayağının tozuyla Gelibolu´ya çıkarma yaptı.

Gelibolu´da, CHP Gelibolu ilçe yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri Ali Koç ve Nihat Öner ve İlçe Başkanı Nevzat Kaya eşliğinde adeta nefes almadan ziyaretlerini gerçekleştirip, gittikleri yerlerde vatandaşlarla ülke gündemine ilişkin çeşitli saptamalarda bulundu, gelişen olaylar karşısında partisinin yaklaşımını anlattı. CHP Heyeti; Gelibolu Salı Pazarı ziyareti ile başlayıp, Kocaçeşme, Adilhan, Kalealtı, Şadilli, Süleymaniye, Bayramiç, Çokal, Yüllüce Köyleri ile Evreşe Beldesini ziyaret etti. Öz´ün gittiği bütün köylerde hemşerilerin merak ettiği ana konu; Siyaseten tarafsız olması gereken TBMM Başkanlık Makamını işgal eden şahsın başta anayasa yapım süreci olmak üzere rol çalma girişimi yada Sarayla dar alanda kısa paslaşmaları neticesinde ortaya attığı ?Laiklik yeni anayasada olmamalı? eksenli başlayan tartışma oluşturdu. CHP´li Öz; ? Meclis Başkanı ?laiklik anayasada olmamalı? sözleriyle şeriata açık çağrı yaptı. Fakat konuşmasına karşı tepkiler çığ gibi büyünce kişisel fikirlerim deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Bu iş o kadar ucuz değil? dedi.

Laiklik, Çocuklarımızın Ensar Karanlığından Kurtulmasıdır.

Özgürlüklere vurgu yapan Öz; ? Laiklik, kadınların özgürlüğüdür, dinin siyasal alana taşınarak sömürünün, yolsuzluğun örtüsü haline getirilmesine son verilmesidir. Laiklik, birlikte barış içinde yaşamak demektir. Mezhep kavgalarının olmaması Ortadoğu´da yaşanan bağnazlığın güzel coğrafyamıza sirayet etmemesi demektir. Laiklik, Türkiye´nin Afganistan´a, Pakistan´a dönüşmemesi için gereklidir. Laiklik, çocuklarımızın ensar karanlığından kurtulması için gereklidir? dedi.