Chp İl Başkanlığı Misafirlerini Ağırladı

Chp İl Başkanlığı Misafirlerini Ağırladı

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı 25 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeni kent merkezinde bir panel düzenledi. Düzenlenen panel öncesinde CHP İl Başkanı Nejat Önder ve parti yönetimi panele davetli olan

Bazı incelemelerde bulunmak için Çanakkale´ye Gelen, Cumhuriyet halk partisi, Parti meclisi üyeleri Mustafa Moroğlu ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ kent merkezinde bir dizi temaslarda bulundu, ziyaretler kapsamında il binasında basın açıklaması gerçekleşti. CHP İl Binasında gerçekleşen basın açıklamasına, İl Başkanı Nejat Önder YDK Üyesi Serdar Soydan, Merkez İlçe  Başkanı  Celal Karakaş´ın yanı  sıra bir birçok partili katıldı. İl Başkanı  Nejat Önder düzenlenen basın açıklamasında, sözü  fazla uzatmadı. Başkan Önder açıklamasında Cumhuriyet halk partisi, Parti meclisi üyeleri Mustafa Moroğlu ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ´a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sözü vekillere bıraktı.

 

PARTİ MECLİSİ ÜYELERİ MUSTAFA MOROĞLU ?´BÖLDÜRTMEYECEĞİZ´´

Açıklamada Parti meclisi üyeleri Mustafa Moroğlu ?´Edirne´den Van´ına kadar Ardahan´ından Kırklareli´ne kadar Antalya´sından Trabzon´una kadar tüm teşkilatımızla birlikte büyük bir birlik beraberlikle görevlerine devam ediyorlar bu  mücadeleye bugün başlamış değiller bu mücadele sadece TBMM´de yürütülen bir mücadele olmaktan ibaret kalmayacak, Milletvekillerimiz TBMM´nde hem geçmiş dönemde hem de bu dönemde Türkiyenin giderek bir diktatör tarafından yönetilmesine ilişkin yasaların çıkmasına müsaade etmeyecekler´ ´dedi.   

MİLLETVEKİLLERİ AKIN ÜSTÜNDAĞ VE  CANDAN YÜCEER GÜNDEMİ  ÇANAKKALE´DE DEĞERLENDİRDİ

Davetleri oldukları Çanakkale´de katılacakları  panel öncesinde ülke gündemine dair konulara kent merkezinden değinen Muğla ve Edirne milletvekilleri son zamanlarda ki  ülke sorunlarına dikkat çekti .

Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ panel öncesinde yaptığı açıklamada, ?´ 25 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü  kadınlarımızın kendi haklarına kendi hukuklarına bir insan olarak sahiplenme ve bunun mücadelesini  yapma noktasında önemli bir gün  biraz öncede bir basın açıklamasına katılarak kadınlarımızın bu  haklı  ve olması gereken mücadelesine destek vermeye çalıştık. Kadınlarımız toplum için çok önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk daha avrupada bile yokken kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı veren bir liderdir. Kadınlarımızın Mustafa Kemal Atatürk´le gurur duyması gerekir. Bu ülkeye getirilmek istenen 140 yıl sonra bir padişahın yetkilerini almaya çalışan bir Cumhurbaşkanının politikalarıyla ve halka karşı  empoze çalışmalarını  hep beraber göreceğiz. İşte bu noktada kadınlarımızın geleceğe sahip çıkmasını istiyoruz. Kadınlarımızın erkeklerimize de sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü sizin yapacağınız mücadele bizlerinde önün açacaktır.´´ Dedi

Öte yandan açıklamaya Edirne Milletvekili Candan Yüceer devam etti. Milletvekili Yüceer, açıklamasında Muğla Milletvekili Üstündağ´a destek çıkarken, ?´Ben bugünleri önemsiyorum bir farkındalık yaratmak adına bugünleri bir fırsatta çevirme konuşma karşılıklı istişare yapmak ve çözüm yolları üretmek bunları uygulamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün o yüzden buradayız. Türkiye çok ağır günler geçiriyor gerçekten zorlu  bir süreçten geçiyoruz. Aslında bu  cümle uzun zamandır çok sık telaffuz ediliyor ama bugünlerde sanki  biraz daha anlam kazandı. Ülke bir taraftan terör tehdidi altında bir tarafta savaşın eşiğinde bir tarafta başarılı olmayan bir darbe girişimi ve sonrasındaki sancılı dönem devam ediyor. OHAL ile suçlu suçsuz bağlantılı bağlantısız alakalı alakasız yeterince soruşturulmadan herkes bu torbanın içine atılarak adeta bir yol temizliği yapılıyor´´dedi.