Cehennemden 3 Puan

Cehennemden 3 Puan

Boğazın Sultanları müthiş seyirci baskısı altında oynadığı Salihli Belediyespor deplasmanında, 6 puan değerinde bir galibiyet alarak Çanakkale´ye döndü

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.Liginde Çanakkale´yi temsil eden Belediyespor 4.maçında çıktığı deplasmandan net bir galibiyet ve 3 puan ile döndü. Salihli´de oynanan önemli maçı Boğazın Sultanları 3-1 kazandı ve ligdeki iddiasını sürdürdü.

Salihli Spor Salonunda ev sahibi Salihli Belediyespor taraftarlarının müthiş baskısı altında oynanan karşılaşmada takım halinde müthiş bir mücadele örneği veren Çanakkale Belediyespor, birinci ve dördüncü setlerde zorlanmasına rağmen karşılaşmayı lehine çevirmesini bildi ve zor bir deplasmandan 3 puan ile dönmeyi başardı. Çanakkale Belediyespor Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, Başkan Yardımcısı Doğan Türkmen, Voleybol Şube Sorumlusu Aysun Kavcar, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Uysal ve İbrahim Can ile birlikte Ton Tv de yayınlanan Amatör Panaroma program Yapımcısı Bülent Büberci, yorumcular Mehmet Özdemir ve Vedat Sezer de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Lige İmperial İdman Ocağı galibiyeti ile başladıktan sonra İstanbul deplasmanında Galatasaray´a ve 3.haftada kendi evinde Nilüfer Belediyespor´a mağlup olan Çanakkale Belediyespor, ligdeki gidişatını önemli ölçüde etkileyecek karşılaşmaya iyi başladı. İlk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı da 16-14 üstün tamamlayan Çanakkale Belediyespor, ev sahibi takımın taraftarlarının da müthiş seyirci baskısının da etkisi ile setin son bölümünde üst üste sayılar bulan Salihli Belediyespor karşısında bir ara 5  sayı fark ile geriye düşmesine karşın müthiç bir geri dönüş yaparak oyuna ağırlığını koydu ve seti uzatmada 26-24 lehine çevirerek 1-0 öne geçti.

Salihli deplasmanında 2.sete Çanakkale Belediyespor iyi başlayarak setin başlarında farkı açmaya başladı ve her iki teknik molayı da farkla üstün tamamladı. Boğazın Sultanlarının üstün oyunu karşısında ilk sette müthiş baskı kuran Salihli seyircisi de tezahüratlarını kesince Çanakkale Belediyespor üstünlüğünü sürdürdü ve seti 25-17 önde kapatarak skoru 2-0´a taşıdı.

Maçın 3.setinde Çanakkale Belediyespor iyi başlamasına rağmen ilerleyen dakikalarda direncini arttıran ev sahibi Salihli Belediyespor karşısında zaman zaman zorlandı. İkinci teknik moladan sonra öne de geçen Çanakkale Belediyespor üstünlüğünü sürdüremediği bu seti 25-22 geride tamamladı ve setlerde durum 2-1 oldu.

Karşılaşmanın 4.seti de tıpkı ilk sette olduğu gibi çetin bir mücadeleye sahne oldu. Oyunun hiçbir bölümünden kopmayan Çanakkale Belediyespor üstün olmasına karşın ev sahibi Salihli Belediyespor´un direnişi karşısında zaman zaman zorlandı. Özellikle setin son bölümleri müthiş bir çekişme içerisinde geçti. Bir ara 24-23 geriye düşen Çanakkale Belediyespor rakibini yakalayıp üstünlük sağladı ve uzatma bölümlerine ağırlığını koyarak seti 27-25 maçı da 3-1 kazanarak 6 puan değerinde bir galibiyete imzasını attı.

Çanakkale Belediyespor bu galibiyet ile ligde puanını 6 puana yükseltti ve 6.cılığa yükseldi. Boğazın Sultanları 5.hafta maçında 6 Kasım cuma günü kendi seyircisi önünde ligin güçlü takımlarından Eczacıbaşı ile saat 18.00´de karşı karşıya gelecek.