Çat Kapı Sarıkamış

Çat Kapı Sarıkamış

Çanakkalede Çat Kapı tiyatro etkinlikleri devam ediyor.

Sarıkamış Destanının 103. Anma etkinlikleri kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda, Lapseki Belediyesi destekleri ile Çanakkale merkezde 9 ve 10.sınıf öğrencilerine, ayrıca Lapseki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "Çat Kapı " Tiyatral etkinliği düzenlendi. 
 
Çanakkale İbrahim Bodur Lisesinde  projeyi izlemeye; Lapseki Belediye Balkanı Eyüp Yılmaz ,İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan sınıfa girerek projeyi sınıfta öğrencilerle beraber  izlediler. Toplamda 7000´ e yakın öğrenci ziyaret edilerek Sarıkamış Destanı anlatıldı. 27 Aralık istiklal ve istikbal şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un ölüm yıldönümünde Çat Kapı Akif Tiyatrosu Çanakkale merkezde tüm 6-7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yapılmıştı. 
 
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz gösteri sonrası basın açıklamasında; ?Sarıkamış Destanı projesi  ile devam eden etkinlik artarak devam edecek.  Amacımız  Ecdadını tanıyan ,  milli ve manevi değerlerine sahip çıkan  nesil yetişmesine katkı sağlamak olan projemizde, dün Sarıkamış´ta ve 15 Temmuz da bugün Afrin´de şehitlerimizi hatırlamak ve sahip çıkmak ve unutturmamaktır? dedi.