ÇASİAD´ın Konuğu Okyay

ÇASİAD´ın Konuğu Okyay

ÇASİAD ile gündem toplantılarının konuğu KALE Grubunun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Okyay oldu.

ÇASİAD gündem toplantılarına bir yenisini daha ekledi. Truva Otelde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu; ? 2016 Yılı yaşanan büyük zorluklarıyla hafızalarımızdan silinmemek üzere yerini şimdiden aldı. 2016 Yılını zor yapan nedenler oldukça fazlaydı; Suriye´de büyüyerek devam eden iç savaş, Suriye´deki iç savaşa bağlı ülkemizde sayıları 3 milyonu aşan, ağırlıklı Suriye kökenli vatandaşlardan oluşan göçmen yoğunluğu ve beraberindeki sorunlar, Normalleşme sürecine giren fakat öncesinde çok ciddi bir diplomatik kriz yaşadığımız Rusya ilişkileri, Dünya geneline yayılan, sivilleri hedef alan, menfur terör tehditleri, 15 Temmuz alçak darbe girişimi, dolaylı ve doğrudan içeride ve dışarıda bizi bölmeye çalışan terörist gruplar, Sınırlarımızdan içeri sızan, menfur terör faaliyetleri ve yüreklerimizi yakan onlarca şehit haberi, ABD seçimlerinin genel beklentinin dışında sonuçlanması ve Dünya genelindeki yansımaları, AB ile ilişkilerde yaşanan kritik süreç ve döviz kurlarında yaşanan hızlı değişim, İş Dünyasının orta ve uzun vadeli planlamalarını zorlaştırmaktadır.ÇASİAD olarak son dönemde, şehit düşen kahraman tüm vatan evlatlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve tüm Milletimize Başsağlığı diliyoruz.  Aynı zamanda 29 Kasım tarihinde Adana Aladağ´da meydana gelen faciada hayatını kaybeden yavrularımıza Allahtan rahmet ve tüm yakınlarına sabır diliyoruz.ÇASİAD yalnız Çanakkale ilinde değil, Çanakkale´mizin sesini ve ihtiyaçlarını daha güçlü ifade etmek, Çanakkale iş dünyasına fırsatlar sunmak, Çanakkale´nin bölgesel ve ülkesel iletişim gücünü arttırmak için ulusal ve Uluslararası işbirliklerini sürdürmeye devam etmektedir. Bu kapsamda ÇASİAD olarak üyesi olduğumuz güney Marmara Sanayici ve İş Adamları Federasyonu ile birlikte Balıkesir ve Çanakkale bölgeleri arasında iş birliğinin arttırılması, her 2 bölgenin tek bir ses olarak Türkiye gündeminde yer alması için durmadan çalışmalarımıza devam etmekte, ortak çalışma alanları açmaya çalışmaktayız. Her ay gerçekleştirilen GÜNMARSİFED Yönetim Kurulu Toplantılarına katılımlarımızın yanı sıra; GÜNMARSİFED´in Bandırmada ilk defa düzenlediği  ?TR22 Bölge İş İnsanları Buluşması?na Derneğimizden yoğun katılım sağlanmıştır. Diğer taraftan GÜNMARSİFED 3. Genel Kuruluna ÇASİAD adına şahsım ve ilgili yönetim kurulu arkadaşlarımızın katılımı ile Ayvalık´ta gerçekleştirilmiştir.

 

GÜNMARSİFED´inde içinde bulunduğu TÜRK GİRİŞİM ve İŞ DÜNYASI KONFEDERASYONU - TÜRKONFED çatısı altında; 24 federasyon ve 186 dernek üzerinden 24000 iş insanı ve 40 bine yakın şirketin yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu bulunmaktadır. Şahsımın ÇASİAD´ı temsilen yönetim kurulu üyesi olarak büyük bir onurla görev aldığı TÜRKONFED; temsil ettiği iş insanları ve şirketler dikkate alındığında, Türkiye´nin en büyük temsil gücüne sahip bağımsız ve gönüllü sivil toplum kuruluşudur. Bu üye tabanı ile TÜRKONFED toplam dış ticaretin %83 ünü gerçekleştirmektedir. TÜRKONFED üyeleri tarım ve kamu dışı istihdamın %55´ni sağlamaktadır. 2016 Yılında da TÜRKONFED Yönetim Kurulu Toplantılarına ÇASİAD´ı temsilen katılarak ulusal gündemde Çanakkale´nin daha fazla yer alması ve yatırımcıların Çanakkale´yi değerlendirmesi için önemli bir gayret sergilemekteyiz.  19.´sunu Çanakkale´de ÇASİAD ev sahipliğinde büyük bir başarı ile gerçekleştirdiğimiz TÜRKONFED Zirvesinin 20.Yıl dönümünü 18-19 Kasım 2016 tarihlerinde BASİFED ev sahipliğinde İzmir´de gerçekleştirildi. Zirveye TÜSİAD Başkanı Sn.Cansen Başaran Symes, TÜRKONFED Başkanı Sn.Tarkan Kadooğlu, İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Sn.Aziz Kocaoğlu, Onur Konuğu AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Hamdi Akın ve Tüm Türkiye´deki SİAD Başkanları ve Üyeleri katıldı. ÇASİAD olarak 2016 yılında da Çanakkale İş Dünyasının gelişimine yönelik eğitimlerimizi devam ettirdik. Bu kapsamda; 27 Şubat 2016´da Yönetim Danışmanlığı firması Kar Enstitüsü Baş Danışmanı Sn.Yekta Gerali ve Kıdemli Danışman Sn.Murat Keser tarafından işletmelerde verimliliğin arttırılması için ?Kar Enstitüsü? isimli seminer, 25 Kasım 2016 cuma günü ParionHotel´de Türkiye´nin en önemli kişisel gelişim markalarından LIVCON´un Ceo´su Metin Çınaroğlu tarafından ´´Liderlik ve Yöneticilik´´ konulu seminer düzenlendi. Çanakkale´nin lider iş insanlarının yüzü ÇASİAD olarak, Çanakkale İl koordinasyon kurulu toplantılarına 2016 yılı içinde de düzenli katılım ve katkı sağlamaya devam edildi.

ÇASİAD olarak her hafta düzenli olarak Türkiye ve Dünya Ekonomisi ile ilgili TURKONFED uzman ekonomistlerinin katkıları ile ?ÇASİAD HAFTALIK EKONOMİ DEĞERLENDİRME BÜLTENİ? yayınlamaya devam etmekteyiz. Bültenlerimizde Türkiye ve Dünya ekonomisindeki yaşanan güncel gelişmeler ve yayınlanan istatistikler eşliğinde Çanakkale iş dünyasına özet bilgilendirme yapılmaktadır. Bültenlerimiz üyelerimize mail yoluyla ve Çanakkale Basın organları ile paylaşılmaktadır.  Bunun yanısıra Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin yıl içerisinde ilimiz iş dünyasına yönelik düzenledikleri toplantı, panel, seminer gibi çeşitli etkinliklerine derneğimizden katılım ve katkı sağlanmaya devam edildi. ÇASİAD olarak ilimizi temsilde en yetkili kurumlarının yöneticilerine nezaket ziyaretlerimiz devam etmekte olup, tüm kamu kurumları ile koordinasyon ve tam bir uyum içinde Ülkemiz ve Çanakkale İlimizinmenfaati doğrultusunda tüm ilgili projelere katkı ve katılım sağlanmaya devam edilmektedir? dedi. Akarsu´nun konuşmasının ardından KALE Grubunun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Okyay ÇASDİAD üyelerine şirket çalışmaları hakkında bilgiler verdi.