ÇASİAD Üyelerine Eğitim

ÇASİAD Üyelerine Eğitim

Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) üyelerine yönelik düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantısında KOSGEB ile İŞKUR tarafından istihdam teşvikleri ve destekleri hakkında geniş bir sunum yapıldı.

Truva Otel´de yapılan toplantıya KOSGEB Müdürü Barış Alural, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, ÇASİAD Yönetim Kurulu ve ÇASİAD Üyeleri yoğun katılım sağladılar.
 
Toplantıda konuşan ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ÇASİAD olarak eğitimlere, sunumlara, ÇASİAD ile Gündem toplantılarımıza ve bilgi alışverişine son derece önem veren bir yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. ÇASİAD ile Gündem toplantılarımız ile siz değerli üyelerimizin bu desteklerden faydalanmanızı sağlamayı hedeflemekteyiz, dedi.
 
ÇASİAD Başkanı Semih Başaran´ın konuşması ardından konuşan İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan İŞKUR´un 2020 yılı istihdam teşvikleri ve destekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bugün Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü olarak kurumumuzun işverenlerimize yönelik teşviklerini, programlarını anlatacağız. İşverenlerimize bu desteklerimizi vererek istihdamı arttırmalarına destek olacağız diye konuştuktan sonra sözü İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Erkan Batur Kayhan´a vererek,  istihdam teşvikleri, ilave istihdam teşvikleri, ilave istihdam teşviklerinin süresi, kadın genç ve mesleki yeterlilik olanların belgesi, engelli istihdam teşviki, işsizlik ödeneği alanlara yönelik teşvik, asgari ücret desteği, istihdamın korunmasına ve arttırılmasına yönelik destekler, ,işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim programları, kısa çalışma ödeneği, ücret garanti fonu, konularında bilgilendirme sunumunu yaptı.
 
Akabinde KOSGEB Müdürü Barış Alural kürsiye gelerek KOSGEB´in kuruluş ve amacından bahsetti. Girişimcilere sağlanan desteklere ilişkin bilgiler verdi. KOSGEB 1990 yılında 3624 sayılı kanun ile kuruldu. Amacı; Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ´lerin) payını ve etkinliğini arttırmak, rakabet güçlerini ve düzeylerini yükseltme, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek. KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "ilgili kuruluşudur" dur. KOSGEB´İN hedef kitlesini; 2009/15431 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı´nda belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ´ler oluşturmaktadır. KOSGEB olarak yeni vizyonumuz teknoloji tabanlı ve katma değer üreten KOBİ´leri destekleyerek uluslararası rekabetin aktörleri haline getirmektir diyerek, KOSGEB girişimcilik destekleri , İşletme geliştirme, büyüme ve uluslararasılaşma destekleri, AR - GE, teknolojik üretim ve yerlileştirme destekleri, KOBİ finansman destekleri, İŞGEM/TEKMER programı ile ilgili sunumumu yaptı.
 
 
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltılı toplantı sonrası ÇASİAD ile Gündem toplantılarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, katılımcılara teşekkür etti, toplantı sona erdi.