Çanspor Sürecin Takipçisi

Çanspor Sürecin Takipçisi

Hafta sonu oynanan Sultangazi- Yeni Çanspor maçının ardından darp edilen Yeni Çanspor´lu oyunculara Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Yeni Çanspor cephesinde sular durulmuyor. Hafta sonu oynanan karşılaşmada darp edilen Yeni Çanspor´lu futbolculara destek yağıyor. Yaşananlar ile ilgili ilk kez konuşan Yeni Çanspor oyuncusu İsa Fuat Dayı maç başında her hangi bir sorun olmadığını belirterek; ? Dakikalar ilerledikçe rakip taraftar bize küfür etmeye başladı. Daha sonra saha içinde bizim oyuncularımızı tehdit etmeye başladılar. Devre arasında soyunma odasına tribün lideriyim diyen bir kişi girdi. Bizi tehdit etti. Bu sahadan sağ çıkamayacağımızı bizim maç bitiminde kaçacak yer aramamızı söyledi. Biz bu tehdit ile maça çıktık. Maçın hakemi maça çıkmayacaktı. Güvenlik çok yetersizdi. Maça çıkmayan hakemi bir şekilde ikna ettiler. Biz 3 tane polisle 90 dakika maç oynadık. Maç biter bitmez yaklaşık 150-200 kişi belki daha fazladır aşağıya indiler. Biz yine yapmazlar etmezler dediğimiz anda her şey bir anda oldu. Biz bir anda yerde kaldık. Yumruklar nereden geliyor. Küfürler nereden geliyor hiç anlamadık. En çok istediğimiz bize saldıranların cezalarını çekmeleridir? dedi. Takım oyuncularından Miraç Yardım ise; ? Bu şekil durumların yaşanması insanları gerçekten üzüyor. Takım halinde zor bir gün atlattık. Bizi gerçekten linç edebilirlerdi. Ben öncelikle o insanları Allaha havale ediyorum. Sonra adalete. Adalette inşallah yerini bulur. Gerekenler yapılır inşallah? diye konuştu.

? Olayları kınıyorum?

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise yaptığı açıklamada; ? Pazar günü İstanbul´da Sultangazi maçında Çanspor´umuzun futbolcularına bir saldırı oldu. Biz bunu kınıyoruz. Bu sadece Çanspor´a yapılan bir saldırı değil futbola yapılan bir saldırı ve özelliklede birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde futbolda bu tip şeylerin yaşanması bizi ciddi anlamda üzdü. Ben bu olayı kınıyorum. Teknik heyetimize ve futbolcularımıza geçmiş olsun diliyorum. İnşallah bu tip görüntüler bir daha yaşanmaz? dedi.

? Sürecin takipçisiyiz?

Yeni Çanspor Yöneticisi İrfan Amuca ise; ? Biz yönetim kurulu arkadaşlarımızla üzüntü içerisindeyiz. Futbol içinde böyle olayların olmasını hiçbir zaman tasvip etmedik. Artık olan oldu. Bundan sonra Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz kanalıyla süreci takip edeceğiz. İnşallah cezalarını alacaklardır? şeklinde konuştu.