ÇANAKKALE'YE DENİZDEN TURİST AKINI

ÇANAKKALE

VALİ İLHAMİ AKTAŞ ÇANAKKALE LİMANINA YANAŞAN SEZONUN EN BÜYUK KRUVAZİYER GEMİSİ AMBIABCE'Yİ ZİYARET EDEREK TEMASLARDA BULUNDU.

Dünyada olumsuz etkileri yaşanan pandeminin ardından Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte Avrupa'da başgösteren enerji krizi turizmi geniş bir coğrafyada etkisi altına alırken Türkiye'ye yoğun turist akını gözleniyor. Başta Galataport olmak üzere ülkemizdeki yüksek standartlara sahip limanlar dev cruise gemilerini ağırlıyor. Bu limanlardan birisi de Port Of Çanakkale. Kepez'de hizmet veren yüksek standartlara sahip liman 2022 sezonunda birbirinden değerli kruvaziyervgemilerini ağırlamaya devam ediyor. 

 

Kruvaziyer Turizm organizasyonlarının gözde destinasyonlarından biri olan Çanakkale sezonun en büyük kruvaziyer gemisi olan 'Ambiance' yi ağırladı. Kepez Port Of Çanakkale limanına yanaşan gemi yüzlerce turisti Çanakkale'ye getirdi. Çanakkale Valisi lhami Aktaş, sezonun en büyük kruvaziyer gemisi 'Ambience' a ziyarette bulundu.

 

Ambassador Cruise Line şirketine ait, 245,1 metre boyundaki M/S 'Ambience', 23 Ekim'de Londra Tilbury limanından kalktıktan sonra çeşitli Akdeniz limanları uğrakları sonrası önce İstanbul'a, ardından da Çanakkale'ye geldi. 

 

1269 yolcusu ile limanımıza sabah saatlerinde yanaşan gemiye Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş ile Çanakkale Bölge Liman Başkanı Sayın Mehmet Kürşat Biçici'nin gerçekleştirdiği ziyarette gemi tarafından düzenlenen seremonide Vali İlhami Aktaş, Kaptan Aune Egil'e plaket takdim etti. Gemi Kaptanı tarafından da plaket sunulmasının ardından geminin otel direktörü Allwyn Furtado'nun rehberliğinde gemi gezdirildi. Ziyarette Çanakkale Bölge Liman Başkanlığı Denizcilik Sörvey Mühendisi Mehmet Bayram, Çanakkale Limanı Genel Müdürü Berkan Özkan ile Ticaret Direktörü Evren Beceren ve Liman Güvenlik Şefi Nevzat Karaca da hazır bulundu. 

Güneşli güzel bir günün keyfini çıkartan yolcuların Truva ören yeri, Gelibolu Tarihi Milli Parkı, Assos ve Çanakkale merkeze olan turları sonrasında gemi Kuşadası limanına uğrak yapmak üzere saat 17:00'de limandan ayrıldı. 

 

'Ambience' ın 29 Nisan 2023'te de tekrar limana uğrak yapmasının beklendiği belirtildi.