Çanakkale´ye Milli Gurur

Çanakkale´ye Milli Gurur

Ulusal ve Uluslararası şampiyonalara adını başarı ile yazdıran Çanakkale, Taekwondo Milli Takımına bir sporcu daha göndererek göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Gökçe Göğebakan da ablası Emine gibi ay yıldızlı forma ile ter dökecek

21-24 Nisan 2016 tarihleri arasında  Konya´da yapılacak olan Rumi Çocuk Oyunları Uluslar arası taekwondo  şampiyonasında Türkiye  Taekwondo Milli takımı adına yarışacak Çanakkaleli şampiyon sporcu Gökçe Göğebakan 19 -20 Nisan 2016 tarihinde Konya´daki  Milli takım kampına çağrıldı. Minikler kategorisinde yarışması gereken Gökçe Göğebakan Dünya 3´cüsü ablası Emine Göğebakan´ın izinden ilerliyor.

 

 Konya Rixsos Hotelde gerçekleştirilen Yıldızlar uluslararası Taekwondo kampından sonra  Türkiye´yi ve Çanakkale´yi Temsilen şampiyonaya katılacak Türkiye´nin yanı sıra  İran, Fransa, Almanya , İspanya gibi taekwondo sporunda  güçlü ülkelerde katılacağı bu şampiyonada Çanakkaleli sporcu Gökçe Göğebakan  Türkiye´yi  en iyi  şekilde temsil etmek için mücadele edecek.

 

 Gökçe Göğebakan´ın Minikler  kategorisinde olmasına rağmen şampiyonada bir üst kategori olan yıldızlarda yarışacağını belirten Taekwondo Çanakkale İl Temsilcisi Hasan Altunışık, 33 kiloda yarışacak olan Anafartalar spor kulübü sporcusu Gökçe Göğebakan´ın 2015 yılında Çanakkale´de  yapılan Minikler  taekwondo Türkiye şampiyonasında Türkiye ikincisi olduğunu ve bu yıl Dünya taekwondo federasyonunca Antalya da yapılan Uluslar arası Turkish open taekwondo şampiyonasında Uluslararası üçüncülüğünü  alarak  büyük bir başarıya imza atarak Çanakkale için gurur duyulacak bir başarıya imzasını attığını söyledi.

 

Altunışık, sporcusunun aynı zamanda 08-10 Nisan 2016 tarihler arasında Eskişehir´de yapılan okullar arası yıldızlar Türkiye taekwondo şampiyonasına katıldığını ve bu şampiyonadan da Türkiye ikincisi olarak  ayrılarak Çanakkale´nin taekwondoda da geçilmediğini bir kez daha gösterdiğini hatırlattı ve şunları söyledi: " Sporcum Gökçe  bir üst kategori olan yıldızlar kategorisinde de başarı sağlayarak büyük bir başarıya imza atacağı inancındayım. 30 Mayıs 04 Haziran 2016 tarihleri arasında Marmaris´te yapılacak olan yıldızlar taekwondo Türkiye şampiyonasına katılacak olan sporcumuz bu şampiyonadan da şampiyonluk alırsa Avrupa şampiyonasına katılma hakkına almış olacak. Sporcum Gökçe Göğebakan´ın bu şampiyonalardan başarılar alarak Avrupa şampiyonasına katılacağı inancındayım".