Çanakkale´ye Meydan Okuyor

Çanakkale´ye Meydan Okuyor

Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kepez´i Çanakkale sosyal yaşamının kalbi yapmakta kararlı?

Kepez kısa bir sürede Çanakkale´de sağlık sektörü başta olmak üzere ekonominin, sanatın, eğlencenin, turizmin, küçük ve orta ölçekli sana kuruluşlarının yarattığı istihdamın merkezi olacak.

Kepez Belediyesi 1992 yılında kurulduğunda nüfus 5000 Çanakkale´nin merkeze bağlı en yakın köyüydü. Şimdi nüfus 21 bin ve Çanakkale´de kentleşmenin en hızla yaşandığı mekân. Hatta kepez Türkiye´de nüfusu en fazla olan belde belediyeliği?  Bu büyüme sadece nüfusa endeksli değil. Kentin tek 5 yıldızlı oteli Kepez´de. Çanakkale´nin tek limanı da Kepez´de bulunuyor. Limana bağlı gümrük kapısı da? Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin Tıp Fakültesi hastanesi de kepezde? Önümüzdeki yıl hizmete girecek olan 400 yataklı Çanakkale Devlet Hastanesi de Kepez´de? Çanakkale´nin tek Diş hastanesi Kepez´de? SGK İl Müdürlüğü Kepez´de ?. Her gün Çanakkale´den kalkın 30 bin kişi Kepez´e gidiyor. Bu sayı yeni Devlet Hastanesi açıldığında 40 bin´e çıkacak. Çanakkale´nin kentsel gelişiminin yarısından fazlası Kepez´de yaşanıyor. Yeni yapılan konutlar hızla artıyor.

KEPEZ CAZİBE MERKEZİ OLUYOR

Böylesine önemli gelişimin yaşandığı Kepez´de, Belediye Başkanlığı yapmak zor. Başkan büyük bir titizlik ile sahil bandını koruyor. Yapılaşmanın bu bölgede yüksek katlı olmasına izin vermiyor. Daha çok eğence, restoran günü birlik konaklama ve plajların olduğu sahil şeridi günlük yaşamında en önemli aktivite alanı. Bunu Ömer Faruk Mutan Belediye kaynakları ile yaptığı yatırımlar ile zenginleştirmiş. Bunun için Başkan ince bir strateji izliyor. Çanakkale´nin sosyal yaşamını yavaş yavaş Kepez´e taşıyor.  Bunun için geçtiğimiz hafta açılan Aqua Park önemli bir adım. Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi, Buz pateni pisti? Çamlık mesire alanı, boğazın eşsiz manzarasından oldukça fazla nasibini alan restoranlar, kordon ve üzerindeki kafeler, plajlar, kamp alanları Kepez´i Boğazın bir incisi haline getirmeye aday?

HALKINA SIFIR DİPLOMASİ - DOĞAL BAŞKAN

Kepez hızla modernleşirken Başkan Ömer Faruk Mutan geleneksel yöntemler ile beldeyi yönetmekten büyük zevk alıyor. Başkan olunca kırdığı kapısı halen yok? Diplomasi yok? Başkan halk dili ile konuşmayı seviyor. Neredeyse her gün Belediye Binasının önünde bulunan dut ağacının altında oturan Başkan Ömer Faruk Mutan halk görüşmelerini yapıyor. Başkanı dut ağacının altında gören vatandaş, taleplerini sıralamak için fırsat kolluyor. 4. Kata çıkmaya gerek yok. Herkes dinlenerek çözüm üretiliyor.

KEPEZ´İN PRESTİJ PROJESİ

Kepez Belediyesinin yap-işlet-devret modeli ile Çanakkale´ye kazandırdığı Güney Marmara Bölgesinin en büyük su parkı KEPEZ AQUALAND ve AQUAHALL görkemli bir törenle açıldı. Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ?Barışın kenti Kepez´e layık olmak adına ekibimle birlikte var gücümle çalışıyor barışın, huzurun, dinginliğin ve de sakinliğin kıymetini biliyor, tüm bunları koruma adına gereken önlemleri de alıyoruz. Bugün bu kentte vücut bulmuş ne varsa, hepsinde her birimizin ayrı ayrı emeği ve yüreği var. Bugün Kepez, şehrimizin en yaşanılabilir bölgesinin/beldesinin başında geliyor. Gelen konuklarımız Beldemizde yerleşme planları ile geri dönüyor. Bunu başarırken, Kepez için planlı bir büyüme tasarlıyor ve kentli olmanın gerekliliklerine çözümler buluyoruz. Kepezin 2015 yılı başarılarından biri olan, Çanakkale´nin İlk Aqua Parkının açılışını bugün sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Görüldüğü üzere en ufak bir detay bile atlanmadan hazırlanan bu proje Beldemizin prestij projesidir. Başta Kepez ve Çanakkale Halkı olmak üzere burada ağırlanacak tüm misafirlere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum? dedi.

KİŞİSEL GİRİŞİMLERİ İLE ÇANAKKALE´NİN HUZUREVİ İHTİYACINI KARŞILADI

Çanakkale´de depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılan ÇAKADER Daniş Acar Huzurevinin yerine Kepez´de yapılan huzurevi Çanakkale´nin bu alandaki en büyük eksikliğini de kapattı. Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan´ın kişisel girişimleri ile Kepez´e kazandırılan huzurevi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na ait olan arazide yapılan denize yaklaşık 200 metre mesafedeki 134 kişilik huzurevi binası inşaatı geçtiğimiz Ocak ayında tamamlandı. Ödenek eksikliğinden inşaat süresi uzayan Huzurevi inşaatı; 134 kişilik özel örnek huzurevi ilgilenecek kimsesi olmayan kişilere hizmete hazır hale gelmiş durumda.  Bodrum, Zemin ve 4 Kattan oluşan binanın taban alanı 1163,28 m² olup, toplam inşaat alanı 6219 m² dir. Huzurevinde 1 adet fizyoterapist odası, 47 adet 2 yataklı 2 kişilik oda, 20 adet çift kişilik yataklı 2 kişilik oda, 28 adet dinlenme salonu, 1 adet egzersiz odası, 1 adet sosyal servis odası, 2 adet hobi odası, 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet doktor odası, 1 adet hemşire odası, 1 adet revir, 1 adet ilk kabul ve müdahale odası, 1 adet bay -1 adet bayan kuaför, 1 adet bay mescit, 1 adet bayan mescit yer alıyor.

ÇAMLIK REKREASYON VE PEYZAJ PROJESİ

Kepez´de sosyal ve kültürel yatırımları artarak Çanakkale´nin olduğu kadar Marmara bölgesinin de cazibe merkezi olmasını isteyen Dr.Ömer Faruk Mutan, Çanakkale´nin tanınmış işadamlarıyla da iletişeme geçerek Kepez´in çehresini değiştiriyor. Beldede hummalı çalışmalarla yükselen yatırımlar, kentin önemli bir ihtiyacını da karşılıyor. Kepez Çamlık Rekreasyon Peyzaj Yapımı ve Turhan Mildon Kültür Merkezi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.  İçinde buz pistinden, yürüyüş yollarına, piknik alanından çocuk parkına ve daha pek çok aktiviteye açık alanlarına kadar Çamlık Rekreasyon ve Peyzaj projesi sadece Kepez´in değil, Çanakkale´nin de önemli bir sosyal yaşam alanı olarak ihtiyaca cevap verecek nitelikte.

TURHAN MİLDON KÜLTÜR MERKEZİ

 Miller Ailesi´nin katkıları ile hayat bulan Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür Merkezi´ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor. Kaba inşaatı bitirilip çalışmalarına devam edilen Turhan Mildon Kültür Merkezi´nde tiyatro salonunda yoğun çalışma sürüyor. Kentin ve beldenin kültür alanındaki en önemli eksikliğini kapatmaya hazırlanan proje, Kepez Belediyesi´nin en önemli projeleri arasında. Turhan Mildon Kültür Merkezi´nin açılmasıyla birlikte Kepez Beldesinin kültür ve sanat alanlarında sıçrama yapması bekleniyor.  Konuyla ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; ?Çanakkale´nin Kepez Beldesi sadece prestij projesi ile gündeme gelmiyor tabii ki? Kepez Belediyesi´nin her alanda yaptığı başarılı çalışmalarla beldenin çehresi değişiyor, yaşam kalitesi yükseliyor ve Kepez Çanakkale´nin parlayan yıldızı oluyor? İşte Kepez Belediyesi´nin çevreden, kültür sanata, eğitimden ulaşıma, sosyal projelerden hayvan sevgisine desteğe kadar yaptıklarından özet bir anlatım?? dedi.

YEŞİL BİR KEPEZ İÇİN ÜCRETSİZ FISTIK ÇAMI DAĞITILDI

Çevre bilinciyle yönetilen Kepez Belediyesi yeşil alanların korunmasının yanı sıra doğal yaşam alanlarının artırılması içinde yoğun çaba harcayan belediyeler arasında yer alıyor. Çevreyi korumak ve yeşil alanların artırılması için projeler üreten Kepez Belediyesi, çevre çalışmalarına vatandaşları da ortak ediyor. Kepez Belediyesi çevreyi korumak ve daha da yeşil alanı bol bir belde yaratmak için çalışmalarını sürdürürken vatandaşlarında bu projelere destekleri ve katılımları üst seviyede. 2016 yılında Kepez Belediye Başkanlığı tarafından Orman Haftası ve Ağaç Bayramı için beş bin adet fıstık çamı ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan Fıstık Çamları ise Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Yarı Açık Ceza ve Tevkif Evi"nden temin edildi.

DIŞ MEKÂN ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ

Kepez Belediyesi ?Temiz çevre için belediyenin ulaşamadığı yer olmamalı? anlayışıyla hizmet ediyor. Belediyelerin olmazsa olmaz hizmetlerinden olan Temizlik Hizmetlerini bir süt seviyeye taşıyan Kepez Belediyesi bu kapsamda belde de ne kadar eskimiş, bozulmuş dış mekan çöp kovaları varsa hepsinin kısa sürede değiştirilmesini sağlamış. Kısa süre önce hayata geçirilen çalışma ile eskimeye ve bozulmaya yüz tutmuş olan dış mekan çöp kovalarını yenileri ile değişimi tamamlandı.  Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Atatürk Caddesi ve Sahil Yolu Caddesi üzerindeki kırılan ve eskiyen ayaklı çöp kovalarını yenileri ile değiştirirken; ihtiyaç duyulan bölgelere de yeni çöp kovaları koydu. Her iki cadde üzerinde toplamda 35 adet metal çöp kovası montajı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

 YERALTI ÇÖP KONTEYNIR SİSTEMİ HAYATA GEÇİYOR

Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çöplerin toplanması amacıyla yeni bir sistem hayata geçiriliyor. Kepezde Atatürk Caddesi ve Vali Mustafa Bey Caddesinde olmak üzere ilk defa yeraltı çöp konteynır sistemi uygulanmaya başlandı.

ZİLLER ADİLE NAŞİT İÇİN ÇALDI

Kepez Belediyesi topluma mal olmuş isimleri unutmuyor ve gelecek kuşaklarında bir dönem topluma mal olmuş isimleri öğrenmesi ve tanıması örnek çalışmalar sürdürüyor. ?Kuzucuklarım? sesiyle bugünün büyüklerinin gönlünde taht kuran Türk Sinemasının unutulmaz ismi Adile Naşit de bu çalışmalar kapsamında Kepezli miniklere tanıtılıyor. Kepez Belediyesinin bu yıl hizmete açtığı ?Adile Naşit Kreş ve Gündüz Bakımevi? Adile Teyzelerini ölüm yıldönümünde de unutmadı. İlk olarak sabah saatlerinde her sınıf Adile Naşit´in fotoğraflarından oluşan anı köşeleri hazırladı ve Adile Naşit´in yaşam öyküsünü öğretmenlerinden dinledi. Etkinlikler Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ve Başkan Danışmanı Adnan Köse´nin de katılımlarıyla başlayıp ardından da ?Hababam Sınıfı Uyanıyor? isimli film gösterimiyle son buldu. Gösterim öncesi Adile Naşit´in sembolü haline gelen okul zili çalındı. Başkan Mutan çocuklara hitaben yaptığı konuşmada Adile Naşit´in sinema hayatına katkılarını dile getirerek, O´nun gülen yüzünü hiçbir zaman unutmadık, O her zaman gönlümüzün baş tacı olmuştur? dedi.

 CAM FÜZYON SERGİSİ

Kepez Belediyesinde çevreden, kültür sanat alanlarına kadar birçok alanda adeta zincir kurulmuş durumda. Her hafta Kepez Beldesinde mutlaka bir kültür veya sanat etkinliği hayata geçiriliyor. Sanata destek verilmesinin yanı sıra sanatçılara da imkanlar ölçüsünde büyük destekler veriliyor. Belde de sanat atölyelerinin birisi kapanırken bir başkası açılıyor. Belde sakinlerini günün her hangi bir saati bu tür kültür ve sanat atölyelerinde görmek mümkün olabilir. ?Olabildiği kadar değil  önce insan? ilkesi ile hareket eden Kepez Belediyesi son olarak da Cam Füzyon Sergisini Kepez halkının beğenisine sundu. Hüseyin Güneri, Levent Karakaş ve Andon Yalamalardan´ın eserlerinden oluşan Cam Füzyon Sergisi, Kepez Belediyesi Hizmet Binası ana giriş fuayesinde Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan tarafından açıldı. Başkan Mutan açılış konuşmasında ?Tamamen yetenekli sanatçıların el işi olan bu özel çalışmalar, biri diğerine benzemediği gibi sanatçının tarzına göre de farklılık gösteriyor. Bu nedenle başka bir eşi olmayan bu çalışmaları sizlerle buluşturmak için sabırsızlanıyor, sanatçılarımızı ise yürekten kutluyorum? dedi.

ÜRETEN KADINLAR KURS ÜRÜNLERİ SATIŞ OFİSİ

Kepezli Kadınlara pozitif ayrımcılık sağlamak amacıyla üreten kadınlara kendi el emeklerini satma imkânı da sunuluyor. El emeklerinden kazanç elde edebilmeleri amacıyla Kepezli Kadınların kurs merkezlerinde ve evlerinde ürettikleri ürünlerinin tanıtım ve pazarlamasının yapılabilmesi, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda çıkarlarını koruyacak bir kooperatifleşme aşamasına gelebilmeleri için, Kepez Belediye Başkanlığı Belediye eski iş merkezinin zemin katında yer alan işyerini kadınlara armağan ve tahsis etti. Tahsis sonrasındaki süreçte oluşan Kepez Üreten Kadınlar Platformu hızla çalışmalarına başladı.  Satış Ofisinde el emeği, göz nuru ile kadınların ürettikleri dikiş, nakış, takı, ahşap, örgü, süs sabun ve benzeri ürünler satışa sunuluyor.

KEPEZ´DE KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KAZANDI

Deprem kuşağında kalan Türkiye´de, son yıllarda artan Kentsel Dönüşüm çalışmaları Kepez´de de sürüyor. Sürdürülen çalışmalar neticesinde, Kepez Halkı da kentsel dönüşümü benimseyerek yürütülen çalışmalara olumlu yaklaşıyor. Kepez Belediyesinin 2014 yılında yaptığı imar revizyonu neticesinde eski yerleşim bölgelerindeki yapı sahiplerini kentsel dönüşüme yöneltti. Kepez Beldesinde Bağlar mevkiinde eski yapı sahipleri, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne müracaat edip kentsel dönüşüm ile yeni yönetmeliklere uygun binalara sahip oluyorlar.

KEPEZ KAVŞAĞINA KAVUŞUYOR

Ulaşım da sorunsuz Kepez için çalışmalar yapılan çalışmalar meyvesini de vermeye başladı. Ulaşım sorununu çözmek için geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlanan Kepez Kavşağı Çanakkale-İzmir çevre yolunda; Kepez Merkezi, Hamidiye mahallesine bağlanacak. Kalyon İnşaat direktörlüğünde Kalyon, Özka ve Kolin İnşaat Konsorsiyumun üstlendiği Kepez Kavşağı; kurulduğundan bu güne kadar yapılmayan 960 TOKİ konutlarına girişi ve yeni yapılan 400 yataklı Devlet Hastanesine ulaşımı sağlayacak. Planlama ve yapım aşaması uzun ve zahmetli bir süreci kapsayan Kepez Kavşağı kırk beş günde tamamlanacak.

YEŞİL YÖNELİMLİ KENTSEL TASARIM PROJESİ

Kepez Belediyesi Kent Meydanı ve Çevresi ?Yeşil? Yönelimli Kentsel Tasarım Proje Yarışması ikinci jüri toplantısı Kepez Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleşti. Toplantıda yarışmanın yenilenen adı, yarışma alanı, yarışmacıdan beklenenler, yarışmaya katılım esasları, yarışma tarihi ve diğer alt başlıklar görüşülerek Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısının gündeminde görüşülecek yarışma şartnamesi karara bağlandı. Başkan Mutan toplantıda da yarışma jürisine Kepez  isminin anlam açılımı ile ilgili bilgilerle birlikte  bölgesel kimliği hakkında açıklamalarda bulundu. Jüri üyelerine başarılı bir görev süreci temennisini iletirken, yoğun çalışmalarından dolayı da teşekkür etti. Gelinen aşamada Belediye Meclisinin kararı artık heyecanla bekleniyor.

KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİSİ ÜRETEN BELEDİYE

Kendi elektrik ihtiyacını kendisi üretmek isteyen Kepez Belediyesi bu konuda da harekete geçerek; 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve bu kanuna istinaden çıkarılan lisanssız elektrik üretimine dair yönetmelikten doğan haklarını kullanma kararı aldı. Kepez Belediyesi sınırlarına kurulacak olan Rüzgar enerji santralleri ile seçmenlerine verdiği sözü tutmak isteyen Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan bu konuda da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kendi elektriğini kendisi üretmek isteyen Kepez Belediyesi, projenin geliştirilmesi için Ce-Yapı Mühendislik firması yetkilileri Serkan Korkmaz ve Engin Karataş ile görüştü. Yapılan görüşmenin ardından proje tasarım ve danışmanlık işleri konusunda uzlaşma sağlanarak teknik süreç aşamasına geçildi.  Başkan Mutan "Seçimlerde mutabakat metnimizde belirttiğimiz projelerimizden birini daha gerçekleştirecek olmanın mutluluğu ile ilk adımlarımızı atıyoruz. Rüzgâr gülü veya güneş panelleriyle en önemli işletme maliyetimiz olan enerji giderimizi sıfırlamak ve gelir elde edebilmek için yola çıktık. Bu bağlamda Ce-Yapı Mühendislik ile rüzgâr enerjisi santrali (RES) kurarak kendi enerjimizi üreteceğiz. Hayırlı olsun" dedi. RES ile ilgili teknik süreç en kısa zamanda tamamlanarak Kepez Belediyesi kendi elektriğini üretecek.

ELEKTRİK KABLOLARI YER ALTINA ALINIYOR

RES projesi ile kendi elektriğini kendisi üretmek isteyen Kepez Belediyesi alt yapı çalışmalarını da bu hedef doğrultusunda yeniliyor. Kepez Beldesinde elektrik kabloları yer altına alınıyor. Polek Elektrik İnşaat firmasının yüklendiği, ilk etapta Kepezin %80´nini kapsayacak çalışmalarla 30 km kablo yer altına döşenecek. Görsel kirlilik yaratan ve elektrik kayıplarına neden olan eski sistemden yeni sisteme geçilince, elektrik kesintilerinin de azalması sağlanacak. Yüklenici firma Polek Elektrik İnşaat tarafından titizlikle yürütülen çalışmalarda, tüm aydınlatma direkleri yenilenecek ve Kepez kablosuz daha güzel bir görünüm kazanacak.

SOKAK CANLILARI UNUTULMUYOR

Belde de hayvan sevgisi her yurttaşa aşılanıyor. Kepez Belediyesi de hayvan severlerin isteği doğrultusunda yardımlarda bulunuyor. Kepez´de yaşayan kedi dostu Seliman Esenmete´nin girişimleri sonucu Kepez´ de sokakta yaşayan kedilere Başkan Mutan´ ın oluşturduğu imkanlar doğrultusunda alınan mamalar, kedi severler tarafından sokak kedilerine ulaştırılmak üzere teslim alındı. Başkan Mutan "öncelikle duyarlılığınızdan dolayı siz hayvansever vatandaşlarıma teşekkür ediyor, sokak kedileri için yapmış olduğunuz çalışmalara bir nebze katkı sunabildiysek ne mutlu bizlere diyorum" dedi.

TEMİZ VE HİJYENİK OKULLAR; ?BEYAZ BAYRAK BAŞARISI?

Eğitimde de Kepez Beldesi bir adım daha öne çıkmak için mücadele ediyor. Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen ?Beyaz Bayrak? projesi çerçevesinde, Fen Lisesinde  ?Beyaz Bayrak? töreni vardı. Vali Hamza Erkal´ın başarılı öğrencilere ödüllerini ve Okul Müdürü Halil Özçelik´e Beyaz Bayrak teslim ederek sertifikasını vermesinin ardından Fen Lisesinde Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan fitness salonunun açılışı gerçekleştirildi..

ŞAMPİYON ?KEPEZ SPOR?

 Bu sene de şampiyon değişmedi. Dört yıl üst üste Küçük Erkekler Basketbol İl Şampiyonu olan Kepez Spor bu sene de mutlu sona ulaşarak beşinci şampiyonluk kupasını da müzesine götürdü. Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan; Kepez Spor Kulüp Başkanı Adnan Köse ile Antrenörleri Gülfem GÜRÜN nezaretinde sezon boyu zevkli mücadeleler ile Şampiyonluğa ulaşan Kepez Spor Basketbol Takımını canı gönülden kutlayarak başarılarının devamını diledi.

HERKES SPOR YAPABİLSİN DİYE FİTNESS ALANLARI

Spora ve sporcuya büyük önem veren Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, belde sakinlerinin sağlıklı yaşaması ve spor yapabilmeleri için Kepez´de çeşitli yerlere Fitness Alanları yaptırdı. Açık hava fitness salonlarına ilginin yoğun olması nedeniyle geçtiğimi Şubat ayında yeni bir fitness alanı Kepez´e kazandırıldı. Yeni Açık Hava Fitness alanı 3 Şubat 2016 tarihinde açılışı yapılırken; Kepez Belediyesi Meclis Eski Üyesi Rahmetli İsmail Bacak´ın isminin verildiği çocuk parkını tamamlayan yeşil alana fitness aletleri yerleştirilip, açık hava fitness alanı oluşturularak vatandaşların hizmetine sunuldu.

BAŞKAN MUTAN´IN MESAJI

 Kepez Beldesi´nin CHP´li Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan belde halkına ?ulaşabilirlik´ vurgusu üzerinden sesleniyor? ?2009 Yılından bu yana halkı ile bütünleşen ulaşılabilir bir Belediye yarattık. 2009 yılında sembolik olarak eski bina hizmet binamızda Başkanlık kapılarımızı sökmüştük. İletişimin tüm olanaklarını kullanarak halkın sorun, şikayet ve önerini böylelikle tek tek dikkate aldık. Göreve geldiğimizde bir önceki dönemle alakalı vatandaşın Belediye Başkanı´na ulaşılabilirliği konusunda attığımız bu adım bizi Kepezlilerle bütünleştirdi. Kepez halkı kendi odalarına girebilme rahatlığı ile Başkanlık ofisine girebilmekte ve her türlü dilek, istek, temenni ve sıkıntılarını iletebilmektedir. Kepez Halkı Ulaşılabilirliği Benimsedi?   Halkın Belediye´de her daim bir muhatap bulması halk ile belediye arasındaki iletişimde önemli bir rol oynamıştır. Ulaşılabilirlik konusu sokakta da önemli karşılıklar bulmuştur. Halk nezninde de geri dönüşümü sağlamıştır. Çanakkale Boğazında bir gelin duvağı ?Kepez?imizin değerli sakinleri!  Kendimiz için değil Kentimiz için çalışmaya devam edeceğim.. Klasik Belediyecilik bizim anlayışımız olmadı, olamaz.. Hedefimiz Kepez´de kapsamlı bir toplumsal dönüşümü sağlamaktır. Kepez alt yapısıyla, sosyal ve kültürel birikimiyle, gelişimiyle büyüyerek kentleşmesini sağlayarak Avrupa birliği standartlarında Çanakkale´nin örnek bir beldesi olacaktır. Şimdi tek gayem, bize gösterilen güvene layık olmaktır. Kendim için değil kentim için çalışmayı ilke edinerek yürüttüğüm ve yürüteceğim çalışmalarda hizmet bayrağımızı aydınlık yarınlara taşıyacağımızı bilmenizi isterim?