Çanakkale´nin İmajını Bozuyorsunuz

Çanakkale´nin İmajını Bozuyorsunuz

Çanakkale Belediye Meclisi gündeminde tartışmalara konu olan ve sosyal medyadan sonra ulusal basına da çıkan ?Çanakkale´de lağım suları denize akıtılıyor? iddiasına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan düzenlediği basın toplantısı il yanıt verdi.

Belediye Meclis Toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Gökhan, kent genelinde ve geçtiğimiz gün meclis toplantısında Ak Parti Grubu Başkanvekili Av.Tülay Ömercioğlu ile arasında geçen atık su, pis su tartışmasına açıklık getirdi. Gökhan yaptığı açıklamada; ?´ Sosyal medyada dolaştırılan bir video var. Su Perdesi´nin orada denize lağım akıyor diye paylaşılan bir video var. İddiayı yapan kişinin yeni görevi herhalde Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne Gözlemci olarak görev yapıyor. Ticaret ve Sanayi Odası genel sekreteri göndermiş bu videoyu, kendine iş edinmiş. Dün de o haber Sabah gazetesinde, yandaş gazeteye haber yaptırmışlar. Boğaza lağım suyu akıyor, belediye sadece bakıyor şeklinde bir haber. Öncelikle bu iddialar gerçekse derhal Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün orayı denetlemesi, gereğini yapması ve savcılığa suç duyurusunda bulunması gerekir. Çünkü bu genel halk sağlığını bire bir ilgilendiren ve çevre mevzuatını ilgilendiren bir konudur. Ama bunun böyle olmadığını biliyoruz. Klasik iftira kampanyası AKP´nin olduğunu biliyoruz? dedi.

?YALAN HABERLER KENT İMAJINA ZARAR VERİYOR?

Gökhan yalan haberlerin kent imajına büyük zarar verdiğine dikkat çekerek; ? Bu suyun ne olduğunu açıklayayım size; Atılım sokakta bir inşaat var, eski orduevinin olduğu yerde. Oradaki inşaat suyu bizim yağmur aksine karışıyor, o caddenin tüm suları da oradan akıyor. Hatta çok yağmur yağdığında deniz kahverengi bile olur. Yukarıdan gelen çamurlarda buradan denize karışıyor. Bunların kanalizasyonla ilişkisi de yoktur. Artık bu Sabah gazetesine, bütün Anadolu medyasına da sızdırıldığına göre bunun bir açıklamasını bizim yapmamız gerekiyor. Bu tür haberler kent halkının, hemşerilerimizin de moral ve motivasyonunu da bozuyor. Bu tür Çanakkale haberlerini sadece Çanakkale veya Türkiye okumuyor. Facebook, twitter özellikle sosyal medya dediğimiz araçlar vasıtasıyla tüm dünyaya yayılıyor. Türkiye´de ki insanlarımız bu haberleri okuduğunda ?Çanakkale´mize yazık lağım suları denize akıtılıyormuş´ gibi düşünüyorlar. Dolayısıyla bu tür haberler Çanakkale´mizin kötü reklamını yapıyor, kentimizin imajına zarar veriyor? diye konuştu.

? ÇTSO Genel Sekreteri kime yaranmaya çalışıyor?

ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal´ı kent imajına zarar vermekle suçlayan Ülgür Gökhan sözlerine şöyle devam etti; ? Burada Ticaret ve Sanayi Odası´nda genel sekreterlik yapan bir hanımefendinin bunu iş edinmesi, birilerine yaranma adına iş edinmesi ve sosyal medya da bunu yayınlanmasını şiddetle kınıyorum. Biz Çanakkale´nin tanınırlığını popülerliğini artırmak için mücadele ederken; yarı kamu görevi yapmakta olan insanların bu şekilde yalan-yanlış haber yapmaları, yaptırmaları sosyal medya da paylaşmaları ayıptır. Aklı sıra o ucubeyi savunacak. O fotoğrafı çekenlerde oraya tamire gidenler. Onlar çekmişler videoyu. Hâlbuki tepeden de baksalardı göreceklerdi. Şimdi gitsek yine akıyordur. Ben dün gidip baktım; inşaatın temel suları, yağmur suları akmaya devam ediyor? dedi.