Çanakkale´nin 2 Değil 1´i Bakan 4 Vekili Var

Çanakkale´nin 2 Değil 1´i Bakan 4 Vekili Var

Çanakkale Ankara´da 4 önemli isim ile temsil edilme şansı ile birlikte yatırım ve hizmet zengini olma fırsatını da yakaladı

1 Kasım seçimlerinden galip çıkarak yeniden 1.Parti olan ve Bülent Turan ve Ayhan Gider´i Milletvekili olarak parlamentoya gönderen Ak Parti´de; Çanakkaleli olan Volkan Bozkır´ın Avrupa Birliği Bakanı olmasının ardından bir başka Çanakkaleli Fatih Şahin´in de KİT Komisyonu Başkanı olmasının sevinci yaşanıyor.

Çok önemli görevlere getirildiler

Bülent Turan´ın Ak Parti Grup Başkanvekilliği gibi çok üst düzeyde bir göreve getirilmesi ve mecliste Başbakan ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu´nu temsil ederek tüm Bakanlıkların önünden geçtiği bir makama layık görülmesi Çanakkale´de büyük memnuniyet yaratmıştı. Yine Ayhan Gider´in de TBMM´de hem İçişleri hem de Tarım gibi çok önemli komisyonlarda görev alması da Çanakkale siyasi kamuoyunda heyecan yaratmıştı.

Çanakkale Bakansız kalmadı

 Öte yandan 26.Dönemde İstanbul´dan Milletvekili olarak parlamentoya giren ve 24.Dönemde Avrupa Bakanlığı yapmış olan Çanakkaleli Volkan Bozkır´ın da iş başına gelen yeni kabinede yine Avrupa Birliği Bakanı olması Çanakkale´de bir başka sevinç ile karşılanan gelişme olmuştu. Türkiye´de ve dış dünyada önemli bilgi ve birikime sahip Volkan Bozkır´ın ?Ben aynı zamanda Çanakkale´nin Milletvekili ve Çanakkalelilerin Bakanıyım? demesi Çanakkale´de çok olumlu karşılık buldu.

KİT Komisyon Başkanı Çanakkaleli

Yine 26.Dönemden parlamentoya Ankara Milletvekili olarak giren Çanakkaleli Fatih Şahin´in meclisteki en önemli komisyonlardan KİT Komisyon Başkanlığına seçilmesi de Çanakkale´de sevinç ile karşılandı. Her zaman Çanakkale´ye olan yakınlığı ve hizmetleri ile anılan Fatih Şahin, 7 Haziran seçimlerinden sonra gerçekleştirilen Ak Parti Genel Kurulunda Merkez Yürütme Kurulu (MYK)´nda görev almış ve Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´na en yakın isimlerden olması da Çanakkale adına oldukça sevindirici bir gelişme olmuştu.

Meclisin en gözde Makamı Turan´ın

Çanakkale siyasetinde çok önemli bir isim olarak yerini alan ve özellikle 1 Kasım seçimlerinde halkın önemli desteğini alan Bülent Turan´ın yüzlerce Milletvekilinin hayali olan TBMM Grup Başkanvekili görevine layık görülmesi Çanakkale´de ve siyasi kamuoyunda büyük heyecan yarattı. Mecliste tüm Bakanlıkların yasama çalışmalarına yön verecek bir makamda Genel Başkan ve Başbakanı temsil etme gibi çok önemli bir makama getirilen Bülent Turan´un bu görev ayrıcalığının da desteği ile Çanakkale´ye yapılacak hizmet ve yatırımları ciddi derecede yoğunlaştıracak olması Çanakkale için ?tarihi fırsat´ olarak yorumlanıyor.