Çanakkale Efsane Milli Futbolcuları Ağırladı

Çanakkale Efsane Milli Futbolcuları Ağırladı

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan`ın davetiyle bazı etkinliklere katılmak için Çanakkale`ye gelen efsane milli futbolcular büyük ilgi ile karşılaştı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan`ın davetiyle bazı etkinliklere katılmak için Çanakkale`ye gelen eski futbolcular Bülent Korkmaz, Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Rüştü Reçber ve Engin İpekoğlu, polisevinde kahvaltı yaptı. Daha sonra Turan ile kordonboyunda gezen eski milli futbolculara Çanakkaleliler büyük ilgi gösterip, bol bol fotoğraf çektirdi.

 

Galatasaray Futbol Takımı`nın eski kaptanı Bülent Korkmaz, Spor Toto Süper Lig`de oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisinde sarı-kırmızılı takımın favori olduğunu söyledi. Korkmaz, Galatasaray-Beşiktaş derbisiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, saha, taraftar, moral ve motivasyon açısından Galatasaray`ın avantajlı olduğunu belirterek, "Futbol bu, saha içinde maç başlayıp, devam ettiği sürece avantajlar, dezavantajlara dönüşebilir. Dolayısıyla Galatasaray takımı kazanırsa büyük olasılıkla şampiyon olur. Beşiktaşlı oyuncular da bir çıkış yolu arıyorlar. En azından sezonu taraftarlarına affettirecek veya kulübü affettirecek bir yol arıyorlar. Bu yolun da Galatasaray maçı olduğunu biliyorlar. Ben de çok merak ediyorum, favori Galatasaray ama sonuç ne olur bilemiyorum" dedi.

 

Televizyon yorumcusu Rıdvan Dilmen ise Türk sporuna büyük hizmetler veren, kariyerleri müthiş eski oyuncularla Çanakkale`de bulunmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, "Bugün Çanakkale`de sosyal projelerde yer alacağız. Bu zevki bize tattırdığı için Bülent Turan`a ve bütün Çanakkalelilere teşekkür ederiz" dedi.

 

Dilmen, gazetecilerin Galatasaray-Beşiktaş maçıyla ilgili sorusu üzerine " O kadar çok keyifliyiz ki maç aklımızda yok. Akşam yorumlayacağız zaten maçı. Şampiyonluğu etkileyecek bir müsabaka. Yine de bugünkü skor yarın ki Fenerbahçe maçına da yansıyacaktır muhakkak. Sanki son haftaya doğru gidiyor. Bakalım nasıl olacak" ifadesini kullandı. Fenerbahçe ile Bursaspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası maçında, sarı lacivertli taraftarların tepkisini değerlendiren Dilmen, "Bunlar tabi olacak. İçeride beklemediğiniz bir mağlubiyet. Bursaspor`un iyi futbol oynadığını gözardı etmemek lazım. Sezonun en iyi takımlarından biri. Farklı bir skor oldu. Taraftarın tepkisi normal" şeklinde konuştu. Bülent Turan ise Türkiye`nin marka değeri en yüksek şehirlerinin başında gelen Çanakkale`de birbirinden kıymetli 5 efsane futbolcuyu ağırladıklarına işaret ederek, şunları kaydetti: "Bu, bizim için gurur ve mutluluk kaynağı. Çanakkale'mizin marka değerine marka katacak ne varsa bunun altına imza atacağımızı söylemiştik. Her gün bir siyasetçimizi, her gün bir bakanımızı bugün de Türkiye`mizin önde gelen eski futbolcularını ağırlıyoruz. Kendilerine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Ünlü futbolcular kariyer gününde buluştu

Eski Milli Kaleci Rüştü Reçber, hayatındaki en büyük hatayı Barcelona forması giyerken Türkiye'ye dönmekle yaptığını söyledi. Ak Parti Milletvekili Adayı Bülent Turan'ın daveti üzerine, Genç Liderler Topluluğu tarafından organize edilen ‘kariyer Günleri' etkinliğine katılmak üzere, Çanakkale'ye gelen eski futbolcular, Bülent Korkmaz, Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Rüştü Reçber ve Engin İpekoğlu katıldıkları panelde öğrencilerin sorularını cevapladı.  Eski kaleci Rüştü Reçber, hayattaki en büyük pişmanlığının, 2003-2004 sezonunda forma giydiği Barcelona'dan tekrar Türkiye'ye dönmek olduğunu söyledi. Reçber, Hayatta her türlü hatayı yapabilirsiniz. Ama benim şu anki aklım olsaydı, Barcelona'dan geri dönmezdim" dedi.

 

Aynı soruyu cevap veren Bülent Korkmaz ise, en büyük pişmanlığının yabancı dil öğrenmemek olduğunu söyledi. Rıdvan Dilmen, Korkmaz'ın yabancı dil ile ilgili söylemleri üzerine, 8-0'lık İngiltere maçından bir örnek verdi. Kaleci Yaşar'ın, 8. golden sonra topu hakeme vermek istemediğini anlatan Dilmen, İngiltere maçı, 8-0 oluyor. Daha maçın bitimine de 8-10 dakika var. Maalesef bende oyundayım. Santra yapacağız ama Yaşar topu vermiyor. Hakem buna sarı kart gösterdi. Yaşar hakeme, ‘Referee finish please' diyormuş. Ne yapsın, İngilizcesi o kadar” açıklamasını yaptı. Salonda bulunan bir izleyicinin, Panele katılan Fenerbahçeli futbolcuların kariyerlerinde Türkiye Kupası olup olmadığı” ile ilgili soruya, Rıdvan Dilmen, Burada arkadaşımız bir ironi yapıyor. Ama ben söyleyeyim, burada bulunan Fenerbahçeli arkadaşlarımdan hiç birisi, kariyerlerinde Türkiye kupası almadı. Rahatladın mı? Ama hatırladığım kadarıyla, Fenerbahçe geçen sene aldı” şeklinde konuştu.

 

Görme engelliler ile golbol oynadılar

AK Parti Milletvekili Adayı Bülent Turan`ın davetiyle bazı etkinliklere katılmak için Çanakkale`ye gelen eski milli futbolcular Bülent Korkmaz, Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Rüştü Reçber ve Engin İpekoğlu, görme engellilerle golbol oynadı.

 

Bülent Turan, Dardanelspor Tesisleri`ndeki maç öncesi yaptığı açıklamada, Çanakkale`de Türkiye`nin efsane futbolcularını ağırladıklarını söyledi. Görme engellilerle mücadele edeceklerini aktaran Turan, golbolun, 2. Dünya Savaşı`ndan sonra görme engelli askerlerin rehabilitasyonu için ön görülmüş bir oyun olduğunu bildirdi. Rıdvan Dilmen ise hayatlarının en güzel gününü geçirdiklerini belirterek, " Sayın vekilimize bizi böyle bir etkinliğe dahil ettiğini için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onlarla birlikte belki hayatımızın en güzel maçlarından birini oynayacağız. Daha önce oynamadım ama bir kez izledim. Engelli kardeşlerimiz gönüllerin şampiyonlarıdır" diye konuştu. Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Batdal, ünlü sporcular ve milletvekilleriyle farkındalık etkinliği yapacaklarını ifade ederek, "Golbol, görme engelliler için zevkli bir oyun haline gelmiştir. Önemli bir farkındalık etkinliği. Maçta iddialı değiliz, çünkü karşımızdakiler çok güçlü" diye konuştu. Görme engellilerin 3-2 kazandığı maçta, Bülent Turan, Bülent Korkmaz ile Oğuz Çetin forma giydi. Buradaki etkinliğin tamamlanmasının ardından, eski milli futbolcular, AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayları Turan ve İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Erdener Can ile yöneticilerin bulunduğu takıma karşı yaptıkları futbol maçını 7-3 kazandı.