Çanakkale'de Pedal Şöleni

Çanakkale

‘Tour of Çanakkale' yol yarışlarının 3.gün etabı dün en zorlu parkurda tamamlandı

Çanakkale Zaferinin 100.yıldönümü dolayısı ile Bisiklet Federasyonu tarafından Çanakkale'de gerçekleştirilen uluslararası ‘Tour Of Çanakkale' bisiklet turunun 3'üncü gününde 60 bisikletçi en çetin etabı koştu. 160 kilometrelik zorlu etapta Çanakkale'den start alan bisikletçiler Ezine güzergahından Bayramiç-Etili-Çan-Biga-Lapseki ve Çanakkale olmak üzere 160 kilometrelik etabı tamamladı.

Oldukça çekişmeli geçen etap Çanakkale çevre yolu üzerinde kurulan bitiriş noktasında koşuldu. 3.gün yarışlarında klasmanda dereceye giren ilk 3 sporcuya madalya ve ödülleri Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ve konuk Sırbistan Bisiklet Federasyon Başkanı tarafından verildi.

Çanakkale Bisiklet turunun 3.günü sonucunda Sprint ve Yokuş Primini almaya hak kazanan bisikletçilere de mayo giydirme töreni düzenlendi. Yine 3.gün sonunda genel klasman birinciliğini sürdüren Torkuspor kulübünden Ahmet Akdilek'e de sarı mayo giydirildi.

‘Tour of Çanakkale' uluslararası Yol Yarışları bugün gerçekleştirilecek 4.etap ile tamamlanacak. Çeşitli ülke takımlarından 60 bisikletçi bu sabah saat 09.00'da Çanakkale çevre yolundan start alacak ve yarış yine aynı noktada sona erecek.