ÇANAKKALE'DE FESTİVAL COŞKUSU

ÇANAKKALE

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin dördüncü durağı Troya Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü gününde konserler, sergiler, tiyatrolar ve çeşitli sanat etkinlikleri halkla buluştu.

Kültür  ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı olan Çanakkale’de, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali’nde dördüncü gün geride kaldı. 

 

ANI DALIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Festival kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile birlikte Anadolu HamidiyeTabyası’nda Anı Dalışı Etkinliği düzenledi. Etkinlik katılımcıları profesyonel dalgıçlarla birlikte Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nda dalış gerçekleştirdi. Etkinliğe özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi. 

 

UĞUR ASLAN ÇANAKKALE’DEKİ ASKERLİK ANILARINI ANLATTI 

Festival kapsamında dün akşam Anadolu Hamidiye Tabyası’nda kurulan konser alanında ünlü oyuncu ve şarkıcı Uğur Aslan sahnedeydi. Şarkıcı konser öncesinde “Daha once Çanakkale’de hiç sahneye çıkmadım ama ilginçtir ki ben askerliğimi burada yaptım. O yıllarda asker arkadaşlarıma şarkı söyledim” diyerek, Çanakkale ile ilgili anısını paylaştı.

 

KONSER, TİYATRO, DANS DOLU BİR GÜN 

Troya Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü gününde Nedime Hanım Konağı’nın bahçesinde Çanakkale Barış Korosu sahne aldı. Kilitbahir Kalesi’nde ise Retrobüs Grubu dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Festival kapsamında ÇÖMÜ İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde Erhan Yazıcıoğlu,Volkan Severcan, Şebnem Özinal, Gülen Kahraman gibi usta tiyatrocuların rol aldığı “Vişne Bahçesi” oyunu tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu. Yeni Kordon da ise Halk Dansları Gösterisi yapıldı.