ÇANAKKALE'DE BABA ADAYLARINA EĞİTİM

ÇANAKKALE

MEHMET AKİF ERSOY ÇANAKKALE DEVLET HASTANESİNDE BABA ADAYLARINA ÖZEL EĞİTİM VERİLDİ

Hastane bünyesinde hizmet veren Gebe Okulunda, bilinçli bir gebelik süreci geçirmek ve doğum sürecini sıkıntısız tamamlayabilmeleri için uzman ekibimiz  tarafından verilen eğitimlere anne adaylarıyla birlikte baba adayları da katılıyor.

Yaklaşık 5 yıldır faaliyette bulunan ve bugüne kadar  1456 kişinin yararlandığı okulda , eğitim uzman ebeler tarafından gerçekleştirilen toplamda 6 modül  24 saat olarak verilen eğitimlerde; egzersiz ve nefes teknikleri yanında anne adaylarının hamilelikleri süresince karşılaştıkları sorunların çözümü, beslenme, hamilelikte gerekli tetkik ve testler, doğum öncesi ve sonrası yaşanan problemler, psikolojik değişimler,doğum ve kasılmalarla baş etme,lohusalık ve yenidoğanın bakımı, anne sütü ve emzirme gibi önemli konular hakkında bilgilendirmeler yapılırken danışan anne adaylarının sağlıklı bir gebelik, doğum ve lohusalık süreci geçirmeleri amaçlanıyor.

Hafta sonlarında baba adaylarının da eğitime alındığı gebe okulumuzda doğum öncesi, doğum ve doğum sonrasında yapılması gerekenler hakkında eğitim alarak eşlerini yalnız bırakmıyor. Eğitime katılan baba adayları eşleri ile bebek yıkama, bez değiştirme, gaz çıkarma ve endorfin masajı eğitimlerini uygulamalı olarak öğreniyor.

Okuldaeğitim alanların kendilerini anne ve babalığa hazır hissetmelerini sağlamanın yanı sıra eşler arasında güçlü ilişkiler ile anne adayına doğum sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili eğitimler veriliyor.