Çanakkale´de Köprü Bereketi

Çanakkale´de Köprü Bereketi

1915 Çanakkale köprü inşaatı hızlandı, bölgede emlak ve gayrimenkul fiyatları tavan yaptı, köprünün geçeceği Gelibolu ve Lapseki de konutların metrekare fiyatları ikiye üçe katlandı.

Türkiye´nin mega projelerinden biri olan 1915 Çanakkale köprüsü bölgede emlak ve gayrimenkullere olan talebi arttırdı. Köprü inşaatının hızlandığı Çanakkale de özellikle köprü ayaklarının yükseleceği Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde konut ve arsa metrekare birim fiyatları da katlanarak artıyor. Yatırımcıların büyük talep gösterdiği her iki ilçede de konut üretimi rekor seviyeye ulaştı. Özellikle köprü ayaklarının yer alacağı noktalarda arsa ve araziler ve yazlık ya da kışlık konutlar yoğun talep görüyor. 18 Mart törenleri için Çanakkale´ye gelen ve 1915 Çanakkale köprüsü kule ve ayakları kazık çakma programına katılarak köprü bitiminin öngörüldüğü 2023 yılından 18 ay geriye 18 Mart 2022 de tamamlanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bu müjdesi bölgede heyecan yarattı. Köprüye ev sahipliği yapacak Gelibolu da konut metrekare birim fiyatlarında yüzde 50, Lapseki de ise yüzde 125 artış kaydedildi. Bölgeye yatırımcıların talebi ile birlikte tapu dairelerinde emlak ve gayrimenkul satış işlemleri de rekor seviyeye ulaştı. Bazı bölgelerde konut fiyatlarının ikiye hatta üçe katlandığı ilçelerde emlakçılar ve aracı kurumlar da altın dönemini yaşıyor. Emlakçılar talebin giderek artmasını bekliyor. Lapseki´de emlakçılık ile uğraşan Burhan Kaya taleplerin arttığına dikkat çekerek; ? Köprünün daha duyulmaya başlamasından bu güne fiyatlar o kadar arttı ki biz bile şaşırıyoruz. Günden güne talep o kadar çok artıyor ki yeri geliyor bugün aldığımız arsayı hemen bir gün sonra belli bir kar ile satabiliyoruz. Fiyatlar o kadar değişti o kadar arttı hala artmaya da devam ediyor. Bizler bu fiyat artışlarına çok şaşırıyoruz. Hatta diyoruz ki daha ne kadar daha artabilir. Sürekli bir devir teslim, sürekli bir satış, sürekli bir el değiştirme ile beraber artmaya devam ediyor. Talepte fazla. Güzel oluyor. Lapseki´miz, Çanakkale´miz gelişiyor. Buraya gelenlerin arsa alanların hepsi burada kalıp yatırım yapacaklar. Bunlarda kentimize artı değer katacak? dedi.

? Emlak fiyatları çok cazip?

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmazda yaptığı açıklamada; ? Köprü çalışmaları şuanda hızlı bir şekilde devam ediyor. En önemli şeylerden bir tanesi belki Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı köprü yaklaşık 1.5 yıl öne çekildi. 2022´nin 18 Mart´ında inşallah köprüyü açmış olacağız. Onun için buradaki taleplerde de tekrar bir hareketlenme yaşandı. Zaten bölgemize bir talep vardı ama hala bölgemiz bakir bir bölge. Bu bölge yatırım yapılabilecek bir bölge. Onun için biz yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızı, kurumları Lapseki´ye bölgeye davet ediyoruz. Gelsinler biz onlara burada yardımcı olalım. Şuanda talepleri yatırımcı kendine göre değerlendiriyor. Gelen yatırımcılar bir kısmı ben uzun vadeli düşünüyorum diyor tarlaya yatırım diyor. Bir kısmı ben kısa vadeli düşünüyorum diyor arsaya yatırım yapıyor. Bu çerçevede fiyatlarda da biraz artışlar oldu ama gerçekten başka bölgelere baktığımızda şuanda fiyatlar çok cazip. Buraya yatırımcılar gelip görecekler ki başka bölgelere bakıldığında gerçekten bu bölge çok değerli bir bölge. Mega projenin yapıldığı bir bölgede bence bu fiyatlar oldukça düşük? diye konuştu.