Çanakkale´de Dev Şampiyona

Çanakkale´de Dev Şampiyona

Çanakkale Zaferinin 100.yılı etkinlikleri kapsamında Taekwondo Federasyonun programında yer alan büyük turnuvaya 3 bin sporcunun katılacak

Çanakkale zaferinin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale´de yapılacak olan ve Türkiye Taekwondo Federasyonu´nun 2015 Yılı Faaliyet Programında yer alan Minikler Türkiye Şampiyonası 29 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale´de düzenlenecek.

Çanakkale Anafartalar Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan Çanakkale Zaferi 100. Yılı Minikler Türkiye Taekwondo şampiyonasına Türkiye´nin değişik bölge ve illerinden 3 bin civarında sporcunun katılacağı bildirildi. Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık şampiyonanın Taekwondo Sporsunun en büyük turnuvalarından birisi olarak ön plana çıktığını belirtti. Altunışık bu dev şampiyona için bütün hazırlıkların tamamlandığını kaydetti. Şampiyonaya Çanakkale´den 15 sporcu katılacak.

Dev organizasyona 3 aylık hazırlık

Taekwondo il temsilcisi Hasan Altunışık, Çanakkale Zaferi´nin 100.yılı etkinlikleri kapsamında Taekwondo Federasyonu resmi faaliyet programında da yer alan turnuva ile ilgili şu açıklamayı yaptı: ?Şampiyonaya hazırlıklarımız üç ay önceden başladı ve turnuvanın ilimizde yapılacak olması bizim açımızdan ayrı bir önem taşımakta. Biz bu avantajı kullanarak şampiyonadan büyük başarılarla ayrılacağımızın inancındayım. Ayrıca önemi ise 100. yıla yakışır başarılar elde ederek Çanakkale zaferinin 100. yılına yakışır dereceler almamız gerekmektedir. Bu bizim için büyük önem arz ediyor? d

Taekwondo tarihinin en büyük organizasyonu

Hasan Altunışık şampiyonanın önemine vurgu yaparak turnuvanın sadece Çanakkale´nin değil Türkiye Taekwondosunun en büyük ve en önemli, aynı zamanda en anlamlı şampiyonası olacağına dikkatleri çekti. Altunışık ?Şampiyonaya yaklaşık 2 bin 500 sporcunun katılacağını tahmin etmekteyiz. Bu şampiyonanın Minikler Şampiyonası olması, geleceğin alt yapısının hazırlanması anlamına da gelmektedir. Bu nedenle katılacak olan tüm teşkilatlar şampiyonaya ayrı bir önem vermektedirler. Bunu göz önünde bulundurarak biz de ona göre çok iyi hazırlandık. Gelecek olan misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağımız inancındayım? dedi.

Çanakkale ekonomisine katma değer katacak

Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık, Çanakkale´ye gelecek 3 bine yakın sporcunun yanında antrenör, idareci, hakem ve velilerle birlikte Çanakkale ekonomisine ciddi bir canlılık ve katma değer sağlayacağını da dile getirdi. İl Temsilcisi Hasan Altunışık, Çanakkale´ye gelecek kafilelerin en iyi şekilde ağırlanması ve organizasyonun aksaksız ve eksiksiz bir şekilde çalıştırılması konusunda gereken tüm hassasiyetleri gösterdiklerini de belirtti.

Dev şampiyonaya maddi manevi destek bekleniyor

Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık, Şampiyonaya gelecek olan sporcu ve misafirlerin sadece müsabakalar yapmaları değil, bunun yanında Şehitler diyarı Çanakkale´yi en iyi şekilde tanımaları ve tanıtmalarının da önemine vurgu yaptı. Altunışık bu konuda şehirdeki tüm dinamiklerin maddi manevi desteğine ihtiyaç duyulduğunun da altını çizerek ? 3 bin civarında sporcu ve kafile üyelerinin Çanakkale tarihinin sembolü olan tarihi ve kültürel alan ve mekanlarının da gezmeleri sağlanacaktır. Bundan dolayı da Çanakkale´mizin daha iyi tanınması açısından bizlere destek olabilecek tüm kamu kuruluşlarını ve özel sektör temsilcilerinde bu taşın altına ellerini koymaya çağırıyorum ve bu şampiyonaya maddi manevi desteklerini ve sponsorluklarını bekliyoruz? dedi.