ÇANAKKALE TERCİH EDİLİYOR

ÇANAKKALE TERCİH EDİLİYOR

Çanakkale'de yer alan Cura Hotel, her yıl olduğu gibi bu yılda EMITT Turizm Fuarı'nda yerini aldı.

Genel Müdür Erdinç UREL yaptığı açıklamada, 6 yıldan bu yana EMITT Turizm Fuarı'nda hem otellerini hem de son dönem misafirler tarafından tercih sebebi olan Çanakkale'yi en iyi şekilde tanıttıklarını söyledi.

 

Genel Müdür Erdinç UREL ayrıca Cura Hotel olarak Bakanlık tarafından yayınlanan genelgeye göre alınması zorunlu hale getirilen sürdürülebilir turizm sertifikasını da almaya hak kazandıklarını söyledi. Erdinç UREL şu açıklamalarda bulundu: 

 

Çanakkale zaten turizm destinasyonu olarak geleni gideni bitmeyen bir şehir!

 

“26.sı düzenlenen EMITT Turizm Fuarı’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da yerimizi aldık. Malum fuar şubat ayı içerisindeydi. Ama ülkemizin yaşadığı deprem nedeniyle bu tarihe ertelendi. 6 yıldan bu yana Cura Hotel ailesi olarak hem otelimizi tanıtmak hem de  Çanakkale’mizi tanıtmak adına bu fuarda yerimizi alıyoruz. Çanakkale zaten turizm destinasyonu olarak geleni gideni bitmeyen bir şehir. Özellikle Şehitlik Abidemizin olması, yeni yapılan Troya müzemizin açılması bizi öncelikli kılıyor. Tabi bulara son olarak eklenen köprümüz var. Köprümüzde özellikle Trakya’dan gelenler için yolu kısalttı. İstanbullular olaya şöyle bakıyorlar. Gelen misafirlerimize de sorduğumuz da bizlere, İstanbulluların bir gün dahi olsa İstanbul’dan kurtulmayı çalıştıklarını iletiyorlar. Köprü de İstanbul ile yolu kısaltınca Çanakkale tercih edilebilir bir şehir oldu.”

 

Cura Hotel, ‘Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’ üçüncü aşamasını da tamamladı

 

“Bakanlığımızın almış olduğu bir takım genelgeler var. Bunlar otellere iletiliyor. Bunların başında da en son pandemide yürürlüğe giren, ‘Güvenilir Turizm Sertifikası’ vardı. Şimdi de ‘Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’ alınması yönünde Bakanlığımızın talepleri var. Bu üç aşamalı bir çalışma. 2023 yılı sonuna kadar basit konaklama tesisleri ile, Bakanlık Belgeli oteller almak zorunda. Biz Cura Hotel ailesi olarak üçüncü aşamayı da aldık.”diye konuştu.