Çanakkale Markaları Peynir Fuarında

Çanakkale Markaları Peynir Fuarında

Tarım ve Orman Bakanlığı desteğinde Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde 2.İstanbul Peynir Fuarı ve 1.Zeytin Festivali 3-6 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Bugün ziyaretçilere kapılarını açan fuar ile Türkiye’nin peynir çeşitliliğinin ülkemizde ve dünyada tanıtılmasına vesile olarak, sektörün üretim ve satışlarının katlanarak artması ve dünyada hak ettiği yeri alması hedeflenmekte ayrıca, bu yıl ilki düzenlenen Zeytin Festivali ile de peynir varsa zeytinde var bilinciyle zeytin ve zeytinyağı üreticilerine kapılarını açarak hedef genişletiliyor.

Türkiye’nin birçok şehrinden peynir, zeytin ve zeytinyağı çeşitlerinin yer aldığı fuarda, Çanakkale Ticaret Borsası 240 metrekarelik standında coğrafi işaretli Ezine Peynirinin, zeytin ve zeytinyağının tadım ve tanıtımlarını gerçekleştiriyor.

Çanakkale Ticaret Borsası standında Ezine Peynirciler Derneğine bağlı dernek üyeleri ve Borsa üyeleri NS Sezgin, Karadane Zeytincilik, Sezers Oliva, ASA Kahramanlar, Şengören Süt Ürünleri, Peyziyade Peynirleri, H.Ö.444 Öztürkler, Doğruluk Ezine Peynirleri, Tekçe süt ürünleri, Hacıpaşa Zeytinyağları, Safiden Zeytinyağları, Mavras Zeytinyağları, Tahsildaroğlu Süt Ürünleri, S.S.Pıtıreli Tar.Kalk.Koop ve Güntepe Reçelleri temsilcileri yer almakta.

Stantta gelen ziyaretçileri Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen ve firma temsilcileri ağırlıyor.

Açılışta Çanakkale standını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu ziyaret etti. Ziyarette Başkan İmamoğlu’na Çanakkale ürünleri takdim edildi.

Ayrıca Borsa üyelerinden S.S. Geyikli Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ise bireysel stantları ile katılım sağlayarak kooperatife bağlı üyelerin markalarının tanıtımını gerçekleştirmektedirler.

 

BORSAMIZ ÜYELERİ COĞRAFİ İŞARETLİ EZİNE PEYNİRİ VE ZEYTİNYAĞLARI İLE İSTANBUL’DA GÖZ DOLDURUYOR…

Fuara ilişkin açıklama yapan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen; 2019 yılında ilki gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk Ulusal Peynir Festivaline üyelerimiz ile beraber katılım sağladık. İki yıl aradan sonra yeniden Borsamız çatısı altında üyelerimiz ve Ezine Peynirciler Derneğimiz işbirliğinde 240 metrekare alanda 16 firmamız ve geniş katılımla yerimizi aldık.

Çanakkale Ticaret Borsası olarak, böyle bir organizasyonun içerisinde yer almaktan son derece mutluyuz. İlimiz başlı başına ürünleri ve değerleri açısından marka bir şehir. Ticaret Borsası olarak İlimiz ve markalarımıza katkı sağlayacak her organizasyonun içinde yer aldık, almaya da devam edeceğiz.

Başkan Üzen Ticaret Borsası olarak amaçlarının daha fazla üyeyi, markayı fuarlarda görmek olduğunu dile getirdi.

Başkan Kaya Üzen son olarak, standımızda bizlerle beraber olan saygıdeğer üyelerimize ve Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Atak ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Fuarın ilimize ve markalarımıza verimli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ulusal markaları, yerel üreticileri ve akademisyenleri bir araya getirecek olan fuar 6 Mart Pazar akşamına kadar sürecek. Ayrıca fuar süresince çeşitli etkinlikler, Festivalde, kendi peynirini yapmak isteyen katılımcılara workshoplar, paneller ve peynir tadım etkinlikleri düzenlenecektir.