Çanakkale Geçilmez, Kaçak Sigaraya Geçit Verilmez!

Çanakkale Geçilmez, Kaçak Sigaraya Geçit Verilmez!

Çanakkale ili ve ilçelerindeki Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ekipleri ile Jandarma ekiplerinin kaçak sigara ticareti ile mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Operasyonlarda ele geçirilen kaçak sigaralar derhal imha edilirken, kaçak sigara satanlar yasal işlemlerini ardından adliyeye sevk ediliyor.

5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nda yapılan son değişiklik ile sigara kaçakçılığı suçunu işleyenlere verilecek hapis cezaları ağırlaştırıldı.

Yetkililerce, kaçak sigara ticaretinin engellenmesinde etkin bir rol oynayacağı ifade edilen diğer bir yenilik de; kaçak sigara yakalayan ve yakalatana ikramiye verilmesinin karara bağlanması oldu. Ayrıca, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ücretsiz şikayet hattı Alo 136’ya yapılan ihbarların büyük bir hassasiyet ile takip edilmesi vatandaşın beğenisini topladı.   

Mücadele kapsamında atılan tüm bu adımların yanı sıra, sigara satışına yönelik yasal düzenleme planlarının da kaçak sigara ticaretini teşvik edici mahiyette olmaması gerekmekte. Gündemdeki tartışmalara istinaden; yetkililerin, sigara satış noktalarına yönelik “100 metre sınırı” uygulanması ve sigara paketlerinin basına “kara paket” olarak yansıyan hale getirilmesi şeklinde birtakım planlarının olduğu ifade edilmekte. Başta kaçak sigara ticareti sebebiyle mağdur olan dürüst Çanakkale esnafı olmak üzere, tüm ilgililer, yapılan yasal düzenlemelerin istenmeyen olumsuz sonuçlar yaratmaması gerektiğine dikkat çekmekte.