Çanakkale Atası İçin Yürüdü

Çanakkale Atası İçin Yürüdü

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. Yılında Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Ata'ya Saygı Yürüyüşüne binlerce kentli katıldı.

Atatürk posterleri, Türk Bayrağı ve meşalelerle yürüyen binlerce Çanakkaleli Ata’ya olan bağlılığını ve özlemini gösterdi. Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüş 19.00’da Cumhuriyet Meydanından başladı. Yürüyüşe, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve meslek odalarının temsilcileri başta olmak üzere binlerce kentli katıldı.

Meşaleler, Atatürk posterleri ve Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanından yürüyüşe başlayan kentliler, İnönü Caddesi akabinde Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergâhından Morabbin Parkına kadar yürüdü. Yürüyüş, kentlilerin hep bir ağızdan söylediği marşlar ile renklenirken, diğer yandan da kortej aracından Atatürk’ün sesinden Nutuk ve çeşitli marşlar eşliğinde gerçekleşti. Yürüyüşün ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı açıklamada Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun en büyük mirası olan Cumhuriyete inatla sahip çıkacağımızı bir kez daha Çanakkale olarak gösterdik. Biz barışın ve özgürlüklerin kentiyiz. Barış, Mustafa Kemal’in “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” diyerek bize bıraktığı miras sözüdür. Özgürlükler de aynı şekilde. Biz bu iki temel unsuru savunarak onun bu miraslarına inatla sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi. Yürüyüşün ardından Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korusu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Kentlilerin de eşlik ettiği programın sonunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, koroyu tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu.