Çanakkale Heyeti Diyarbakır´da

Çanakkale Heyeti Diyarbakır´da

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve KOSGEB´in değerli destekleri ile TÜYAP Fuarcılık A.Ş. tarafından 13-1

TÜYAP Diyarbakır´da gerçekleşen fuarın açılışı Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tarım Eski Bakanı ve Diyarbakır Ak Parti Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, DTSO Başkanı Mehmet Kaya,TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil tarafından gerçekleştirildi.

Açılış törenine ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Malatya Valisi Aydın Baruş, Dr. Ender Saraç, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Oda ve Borsa Başkanları ve temsilcileri, Çanakkale Heyetimizden Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Şahin, Borsa Başkanı S.Kaya Üzen, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Çanakkale Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Cahit Toprakkarıştıran, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Meclis Başkanı Yücel Çayıroğlu, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Savran, Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Atak ve Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis üyeleri katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen fuarın onur konuğu Malatya olarak yer almakta ve fuar boyunca Malatya´ya ait yöresel yemekler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Fuarda ayrıca Aydın, Van, Osmaniye, Mersin Sivas, Kastamonu, Trabzon, Hatay, Kayseri´nin aralarında olduğu 45 ilin mutfakları sergileniyor

2020 YILINDA ONUR KONUĞU İL ÇANAKKALE

Fuar ile ilgili değerlendirme yapan Borsa Başkanı Kaya Üzen; ?Türkiye´nin yöresel ürün tanıtımını amaçlayan fuarlarımız, ürünlerimizin varlığını koruyup, geliştirmek ve yöresel ürün üreticilerinin gelişmelerine yardımcı olmayı amaçlamak adına son derece önemlidir.

Yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır´da bu yıl 2.kez düzenlenmekte olan Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı da yöresel zenginliklerimizi bir araya getirmiş başarılı bir fuar. Her geçen gün de daha da büyüyeceği kanaatindeyim.

Ayrıca 2020 yılında gerçekleşecek Diyarbakır Gurme Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarında, İlimizi onur konuğu İl olarak seçerek bizleri şereflendirdiler. Önümüzdeki yıl gerçekleşecek fuarda tüm yöresel lezzetlerimiz ve markalarımızla İlimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.

Başkan Üzen ayrıca, Ticaret Borsası olarak İlimiz ve markalarımıza katkı sağlayacak her fuarın, organizasyonun içinde yer aldık, destek verdik, bundan sonra da bu desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Fuarda emeği geçen, destekleyen tüm kurum kuruluşların ellerine emeğine sağlık? dedi.