Çanakkale Ecdadını Unutmadı

Çanakkale Ecdadını Unutmadı

Genci, yaşlısı, öğrencisi Bürokratı, 101.yılında Sarıkamış Şehitleri için yürüdü

Çanakkale´de Sarıkamış Harekatı`nın 101`inci yıl dönümünde 60 bin şehidi anmak için yürüyüş düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe, Daire Müdürleri, bürokratlar, öğrenciler, gençler ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı´nda bir araya gelen öğrenciler ve daire amirleri Sarıkamış türküleri eşliğinde, ellerinde Türk bayrakları ile Demircioğlu Caddesi, Atatürk Caddesi, Balıkesir Caddesi, Piri Reis Caddesi ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahından Morabbin Parkı´na kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çanakkale Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Nüammer Uslu, yaptığı konuşmada, Sarıkamış´ın Türk milletinin asil ve cesur insanlarının destanı olduğunu söyledi.

Uslu, İslam aleminin ümidi oldukları bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askerleri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer bulunmadığını belirtti. Uslu, "Sarıkamış, Mehmetçiğin her şart altında irade, cesaret ve disiplinden oluşan karakterini nasıl muhafaza ettiğini tarihe altın harflerle yazdığı bir semboldür. Sarıkamış, cennete yürümenin adı, cenneti hak etmenini anahtarıdır" diye konuştu.