Çanakkale Dim Dik Ayakta

Çanakkale Dim Dik Ayakta

Darbeye ?Hayır? diyen Çanakkale halkı her gece iskele meydanında demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor

Çanakkaleliler darbe girişimini protesto etmek için İskele Meydanı´nda toplanmayı önceki akşam ve gece de sürdürdü. İskele meydanında toplanan Çanakkaleliler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a slogan atarak sevgi gösterisinde bulundu.

Demokrasi nöbetine AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan´ın eşi Kevser Turan, Vali Hamza Erkal, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan´ın eşi Kevser Turan ve AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ile alana gelen Vali Hamza Erkal vatandaşlara hitap etti. Vali Hamza Erkal, konuşmasına başlamadan önce sahnede elinde Türk bayraklı olan bir vatandaş, Vali Erkal´ı alnından öptü. Vatandaşların darbecilerden hiçbir şekilde korkmadığı belirten Vali Hamza Erkal; ?Sizlere korkma denmesine gerek var mı? Siz zaten korkmadığınızı gösterdiniz. Hem de tankların önüne kendinizi atarak gösterdiniz.  Bunu Türk milleti için söylüyorum. Öyle bir millete ?korkma´ demenin gereği yok diye düşünüyorum. Elbette biz Allah´tan başka kimseden korkmayız, çünkü biz inanmış insanlarız. Onun için inançlı bir insanın korkabileceği tek bir makam vardır, o da Allahü Teâlâdır. Az, çok büyük badireler atlattık. O günleri beraber yaşadık. Ama ben şu kısa zaman diliminde şunu gördüm.  Türk Milleti için vatan kurtarmak çok sıradan bir meseleymiş, çünkü akşam devletini kurtardı. Sabah işine devam etti.  İşte bu kadar basitmiş. Çanakkale Savaşı´nda savaşan ve canlarını veren, bu memleketi kurtaran kahramanların ruhu ile şimdikiler arasında inanılmaz bir fark var diye düşünürdük değil mi. Demek ki bu milletin ruhunda DNA´sında bu var.  O zaman yine topları silahları vardı,  askerdiler ama şimdiki millet asker olmamasına rağmen, silahı olmamasına rağmen,  yumruğu ile, bedeni ile eli ile, imanı ile bu tankların önüne serildi.  Tankları yumrukladı durdurdu. Şimdi yapılanların Çanakkale Savaşlarında yapılanlardan bir farkı yok. İnanın yok, ben burada hizmet vermeye çalışıyorum. Dün akşam düşündüm bu kutsal görevi icra eden bu insanlara hizmet etmek, ne kadar büyük bir vazife ne kadar büyük bir onur? dedi.

?Bu vatana sahip çıkan, bu milletin öz kendi evlatlarıdır?

?İnanın sizin ayağınızın toprağı olmak bizim için bir şereftir? diyen Vali Erkal; ?Bu vatana sahip çıkan, bu milletin öz kendi evlatlarıdır. Hainlere karşı direndiler,  onlar bu vatanın öz evlatları olduklarını, bu vatanın kendi iradesiyle ortaya koyduğu meclisine, hükümetine, Cumhurbaşkanına sahip çıkarak gösterdi.  Sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Önce vatan, bizim için vatan sevgisi imandandır.  Vatanı sevmeyenin imanı olmaz.  Dolayısıyla da siz imanınızı da ortaya koydunuz. İmanınızın ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdiniz. Şimdi yeni yeni görüntüler çıkıyor.  Hepiniz izliyorsunuz. Olamaz öyle bir kahramanlık, bir tank geliyor onun önüne atlıyor, ikinci tank geliyor onun da önüne atlıyor.  Böyle bir kahramanlık var mı?  Hepsi tankların üzerindeydi. Tankların kapaklarını açmak için ellerinden geleni yaptılar.  Bunların hepsini çıplak ellerle yaptılar. Ben bu milletle inanılmaz bir şekilde gurur duyuyorum. Biz son 5 gündür sadece uyku uyuyamadık, ama onların kahramanlıkları karşısında bunları konuşmak bizim için zuldür.  Biz de burada dik durduk, kimseye geçit vermedik. Ama diğerlerini görünce bir söz söyleme hakkımız olmadığını düşünüyorum.  O yüzden ben bu vatanı hak eden sizlere tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum. Biz bu meydanları terk etmeyeceğiz. Çünkü temizlik harekâtı devam ediyor bunu bilin. o gün pozisyon alıp kendini gösterenler var.  Duruma göre darbenin olamayacağını anlayıp geri çekilenler var.  Onları da tek tek tespit edip, gereğini yapacağız İnşallah. Bu hainlikten sonra artık birbirimizi kucaklamalıyız. Birbirimize sahip çıkmalıyız. Burada herkes parti farkı gözetmeksizin birbirine sahip çıkmalı, çünkü bu mesele birlik beraberlik meselesidir.  Bunun bir senaryo olduğunu söyleyenler de var. Aklının ucundan dahi bunu geçirenlere varsa onlar da darbecidir.  İçinden gizli gizli sevinenler var ya onlar da darbecidir.  Duruma göre pozisyon almaya çalışanlar, onlar da darbecidir.  Biz duruşumuzu ilk günden net koyduk, bundan sonra da net koyacağız.  Bu netliğimizde her gün bu meydanlara gelerek göstereceğiz.  Devletimize vatanımıza sahip çıkacağız? şeklinde konuştu.

Vali Hamza Erkal, 15 Temmuz demokrasi nöbetleri günlüğü deftere şu ifadeleri yazdı, ?Bu Millet için vatan kurtararak sıradan bir olayı Akşam devletini kurtarıp sabah işine gider. Böyle bir millete sadece hizmet etmek değil ayağının turabı olmak yaraşır.? Vali Hamza Erkal, Demokrasi duvarına da ?Bu necip millet için vatan kurtarmak sıradan bir meseledir. Akşam devletini kurtarıp, sabah işine gider? ifadelerini not düştü.