Çanakkale Dardanel Seçme Maratonuna Nokta Koydu

Çanakkale Dardanel Seçme Maratonuna Nokta Koydu

Geçtiğimiz sezon sonunda alt yapıda ciddi bir revizyona giden ve gelecek sezonlar için önemli değişim sürecine giren Çanakkale Dardanel, bir süre önce başlattığı seçme maratonunun son ayağını dün Çanakkale´de gerçekleştirdi.

Türk futbolunun alt yapıda marka kulübü Çanakkale Dardanel´in dünkü seçmelerine 2000, 2001, 2002, 2003 ve 2004 doğumlu yıldız futbolcu adayları katıldı. 18 Mart sentetik çim sahada gerçekleştirilen alt yapı seçmelerine yaklaşık 300 futbolcu katıldı. Sabahın erken saatlerinde kulüp altyapı tesislerinde kayıt yaptıran yıldız futbolcu adayları daha sonra start verilen seçmelerde Çanakkale Dardanelli olabilmek için ter döktü.

Daha önce İstanbul, Çorlu ve Salihli´de bölge seçmeleri gerçekleştiren ve İstanbul´dan hemen sonra Çanakkale´de seçme yapan Çanakkale Dardanel dün bu sezonun son seçmesini de geride bıraktı ve futbolcu gözlem çalışmalarına son verdi.

Çanakkale Dardanel Alt yapı sorumlusu Bülent Büberci toplam 5 seçme programına 5 yaş grubundan yaklaşık bin 500 yıldız futbolcu adayının denendiğini ve gözlendiğini söyledi. Çanakkale Dardanel´in özellikle alt yapıya verdiği önem kapsamında bu sezon ciddi çalışmalar başlattığını ve köklü değişimler ile yeniden eski başarılı günlere dönüş hedefi ile strateji geliştirdiklerine dikkat çekti.

Yaklaşık 1.5 ay süre ile bir çok il ve bölgeden başarılı yıldız adayların seçmelere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Bülent Büberci, seçmelere katılanlar arasında en iyi olanlarının teknik ekip tarafından kapsamlı değerlendirmelerden geçirildiğini ifade etti. Büberci bundan sonraki süreçte oluşturulacak takımların iyi bir hazırlık dönemine tabi tutularak Liglere en iyi şekilde hazırlanmalarının hedeflediğini belirtti ve "alt yapı tesislerinde yapılan ve yapılacak revizyon ile hedeflenen başarının yakalanması için sağlıklı bir zemin oluşturulacağını da vurguladı.