Çanakkale Dardanel Özüne Dönüyor

Çanakkale Dardanel Özüne Dönüyor

Gençlere ve alt yapıya daha çok önem vereceklerini belirten Başkan Mehmet Önen ?Açgözlü hedeflerimiz olmayacak?

Türk futbol liglerinin en genç Başkanı Mehmet Önen, önümüzdeki sezondan itibaren Çanakkale Dardanel´in kendine özgü misyon ve vizyonu ile hedeflerine emin adımlar ile ilerleyeceğini söyledi. Çanakkale Dardanel Başkanı Önen, bu güne kadar olduğu gibi kulübün bugünden sonra da alt yapıya ve gençlere daha önem veren bir anlayış ile yönetileceğini kaydetti.

?Rehavete kapıldık?

Çanakkale Dardanel Başkanı Mehmet Önen geçtiğimiz yıl genç bir yönetim ile iş başına geldiklerini ancak, rehavete kapılarak şampiyonluk hedefini önlerine koyduklarını belirtti ve bu konuda yanıldıklarını söyledi. Önen şunları söyledi: ?Geçtiğimiz sezonda ilk yönetime geldiğimizde büyük transferler yapalım v e bir an önce üst lige çıkalım istedik. Futbol işi bizim gibi bir firmanın, Çanakkale´ye sosyal sorumluluk anlayışı kapsamında genç oyuncuları yetiştirici bir vizyonu ile birlikte bakacak olursak; tamamen gençlerden yola çıkılarak alt yaşlardan itibaren gençlere yatırım yapmak, yetenekli olanları alıp geliştirmek ve parlatarak takımıza ve Türk futboluna kazandırmak. Çanakkale Dardanel´in misyonu ve vizyonu da buydu. Ancak geçtiğimiz sezonda bir rehavete kapıldık ve yaşlı transferler yaptık. Bunu artık bu şekilde yapmayı düşünmüyoruz. Bizim şampiyonluk ve açgözlü hedeflerimiz olmayacak?

?Genç ve savaşan bir Çanakkale Dardanel?

Mehmet Önen, önümüzdeki sezondan itibaren Çanakkale Dardanel´in önceden olduğu gibi genç ve savaşan bir takım olarak izleneceğini belirtti. Önen ??Gayet kontrollü bir şekilde, ağırlıklı genç oyuncular ile onları ön plana çıkartan ve parlatmaya çalışan, mücadele eden, koşan savaşan bir Çanakkale Dardanel göreceğiz ve izleteceğiz. Tabii ki vizyonumuz ve misyonumuz bu olsa da geçmişte kulübe gelen teknik adamlar bir an önce başarıyı yakalamak için kendi inisiyatifleri ile bu misyon ve vizyonu değiştirdiler ve bizleri de değiştirmeye ittiler. Bunu da çok doğal bir durum olarak değerlendiriyoruz. Kim teknik direktör olsa kadrosunda en tecrübeli en etkili isimleri ister, 3.ligde ise 2.ligden 1.ligden futbolcu ister? dedi.

?Doğru isim Önder Karaveli?

Hedeflerindeki değişim ve değişikliklerin önemine vurgu yapan Çanakkale Dardanel Başkanı Mehmet Önen, en önemli girişimin de bu strateji ve hedeflere uygun bir teknik adamı kulübe kazandırmak olduğunu söyledi. Önen yeni Teknik Direktör Önder Karaveli için şunları kaydetti: ?Önder Karaveli´nin bu konuda çok başka bir vizyonu var. Biz de yolun başında kendisi ile ilk görüşmelere başlarken bunu söyledik. Biz direk şampiyonluk ya da iki yıl şampiyon olup sonra üst üste lig düşmek istemiyoruz. Şu an Çanakkale Dardanel´in kimseye 1 lira borcu yoktur. Biz hem finansal açıdan hem de gelecek açısından genç futbolcu yetiştireceğiz, yetenekli ve gelecek vadeden nitelikli yapımıza uygun gençleri araştırıp, bulup bünyemize kazandıracağız. Önder Karaveli hocamızın da bunu kabul etmesi bir teknik direktör olarak kolay bir iş değildir. Kendisi bize bu anlamda güvendiği için birçok teknik adam gibi büyük bütçeli transferler yerine tamamı ile yetenekli genç futbolcuları kadromuzda bulundurma üzerine bir politika geliştirdik ve bunu uygulayacağız. Bu doğrultuda da bir kadro oluşturacağız. Daha anlaşılır ifade ile Selçuk İnan´lar, Mehmet Topal´lar, Gökhan Zan´lar yetiştiren bir Çanakkale Dardanel izleyeceğiz?

?Merhum Arıca ile yakaladığımız başarıyı istiyoruz?

?Biz Önder Karaveli hocamızı merhum Erdoğan Arıca´dan bu yana düşünüp, aradığımız, o profillere sahip ve uzun dönem rahatlıkla çalışabileceğimiz bir teknik adam olarak görüyoruz. Uzun toplantılar ve görüşmeler yaptık. Her şeyi detaylıca görüştük masaya yatırdık ve ona göre karara vardık. Bu anlaşma kesinlikle kısa süreli bir anlaşma olmayacak. Kendisi ile en az 4-5 yıl gibi hedeflere birlikte yürüyeceğimiz bir yola çıkıyoruz. Marifet tecrübeli isim yapmış oyuncuyu kadroda bulundurmak değil, henüz olmamış ancak geleceği olabileceği görülmüş, anlaşılmış, katma değeri yüksek düzeydeki oyuncuları belirleyebilip, geliştirmek ve parlatmaktır. Ancak bu arada da Çanakkale Dardanel kulübünde ciddi aktif rol oynayan, transfer süreçlerini iyi irdeleyip iyi değerlendiren Başkanvekilimiz Kerem Ersoy´un da payı ve rolü çok önemli?