Çanakkale Dardanel Memleket Evladına Emanet...

Çanakkale Dardanel Memleket Evladına Emanet...

Onlarca teknik adamın talip olduğu Kırmızı Beyazlı takımın başına Çanakkale´nin yetiştirdiği futbol adamı Mehmet Özdemir ve Üzeyir Gül getirildi

Sezon başında göreve getirilen Önder Karaveli ile altıncı haftanın sonunda yollarını ayıran Çanakkale Dardanel´de takımın başına Çanakkale´nin yetiştirdiği futbol adamlarından Mehmet Özdemir ve yardımcılığına Üzeyir Gül getirildi.

 

Türk futbolunda önemli bir marka olan Çanakkale Dardanel´de yeni teknik direktörün kim olacağı konusundaki belirsizliğe son noktayı koyan yönetim kırmızı beyazlı takımın başına daha önce alt yapıda başarı ile görev yapmış olan Mehmet Özdemir getirildi. Özdemir´in yardımcılığına da yine bir Çanakkaleli futbol adamı Üzeyir Gül getirildi.

Sezon başında anlaşmaya varılan ancak ligin ilk altı haftasında bekleneni veremeyen Önder Karaveli ile yolları ayıran Çanakkale Dardanel´de görev yapmak için onlarca teknik adam yönetim ile temasa geçti. Aralarında süper liglerde forma giymiş ve çeşitli takımları çalıştırmış ünlü teknik adamların da bulunduğu bir çok isim Çanakkale Dardanel takımını çalıştırmak istedi. Acele karar vermek istemeyen yönetim, yeni teknik direktörü arayışına son noktayı önceki akşam koydu. Uzun süre teknik direktör arayışını sürdüren yönetim, takımda görev yapmak isteyen çok sayıda teknik adam ile ilgili net bir karar veremezken, son kararı Çanakkale Dardanel Başkanı Mehmet Önen koydu. Önen önceki akşam kararını Ton Tv´de pazartesi akşamları yayınlanmakta olan ve Bülent Büberci´nin hazırlayıp sunduğu Amatör Panorama programında açıkladı. Programa canlı telefon ile bağlanan Başkan Mehmet Önen Çanakkale Dardanelspor´u devre arasına kadar çalıştıracak ismin Mehmet Özdemir olacağını yardımcılık görevini ise Üzeyir Gül´ün olduğunu duyurdu.

Amatör Panorama programında yorumculuk yapmakta olan Mehmet Özdemir ve Üzeyir Gül, kendilerinin göreve getirildiği haberini yorumculuk yaptıkları canlı yayında öğrendi. Kulüp Başkanı Mehmet Önen´in bu sürpriz kararını program yapımcısı Bülent Büberci program esnasında açıklarken yorumcular Mehmet Özdemir ve Üzeyir Gül kısa süre şaşkınlık geçirdi. Ekranları başında programı izleyen izleyiciler ile aynı anda göreve getirildiğini öğrenen Özdemir ve Gül´ün şaşkınlıkları ve heyecanını uzun süre gizleyemedi. Futbola Çanakkale´de başlayan ve çeşitli kulüplerde profesyonel futbol yaşamlarını sürdürdükten sonra antrenörlük yaşamına adım atan ve uzun yıllar Çanakkale Dardanel alt yapısında görev yapan Mehmet Özdemir ve Üzeyir Gül Kulüp Başkanı Mehmet Önen tarafından yapılan açıklamanın ardından duygularını dile getirmekte zorlandı. Özdemir ve Gül´ün ilk sözleri "Bu görev bizim için bir şereftir" oldu.

 

Açıklamayı yapan Çanakkale Dardanel Başkanı Mehmet Önen "Çok sayıda Hoca takımın başına gelmek için bizi aradı ya da görüştü. Biz kriter olarak takımın durumunu ve kapasitesini de dikkate alarak elini taşın altına koyacak ve bu ciddi sorumluluğu taşıyabilecek, düzgün karakterli bir hoca için değerlendirme yaptık. Yönetim Kurulumuz ile birlikte yaptığımız değerlendirmeler sonucu bu görevi her açıdan yararlı olacağına inandığımız bir Çanakkaleli hocanın en iyi yerine getirebileceğine inandık. Yaptığımız detaylı görüşmeler sonucu alt yapımızda da başarı ile görev yapan Mehmet Özdemir ve yardımcılığına da yine uzun yıllar bu camia içerisinde olan ve alt yapıda görev yapan Üzeyir Gül´ün getirilmesine karar verdik. Her iki teknik adam da Çanakkale ruhunu iyi bilen, kulübümüzü, takımımızı iyi tanıyan değerli hocalardır. Yürekleri ile çalışacaklarına ve takımı istenilen yere getirebileceklerine inandık" dedi.