Çanakkale Belediyesi Düğmeye Bastı

Çanakkale Belediyesi Düğmeye Bastı

Çanakkale Belediyesi temiz ve sağlıklı bir çevre için halkı bilgilendiriyor, Çanakkaleliler atık yağ ve atık pilleri bırakarak hediye de alabilecek

Çanakkale Belediyesinin temiz ve sağlıklı bir kent için yürüttüğü çalışmaların anlatıldığı broşürler kentlilerle paylaşılarak, bu konudaki faaliyetlere ilişkin bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından uzun bir süredir yürütülen atık pil ve atık yağların ayrı toplanması çalışmaları ile kentte çeşitli atıkların toplanma gün ve saatleri gibi bilgilerin bulunduğu broşürler, Sosyal Yaşam Evleri, Mahalle Muhtarlıkları ve Mahalle Meclisleri gibi noktalara dağıtılarak, kentlilerimizin bu konular hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanıyor.

Öte yandan, çalışmalara ilişkin hazırlanan görseller de kentin çeşitli noktalarındaki reklam panolarına asılarak, bilgilendirme çalışmaları yürütülüyor.

?Çöp Toplama Saatlerine Uyalım?

Kentlilerin de memnuniyetle karşıladığı bu çalışmalar kapsamında, kullanılmayan ev eşyalarını her ayın son Çarşamba günü, küçük çaplı inşaat atıklarını her ayın son Perşembe günü, bahçe temizlikleri sonrası oluşan yeşil atıkları da her ayın son Cuma günü adreslerden topluyoruz. Bu kapsamda 444 17 17/1152 numaralı telefona adres bilgileri bırakıldığında belirtilen günlerde, belirtilen atıkların toplanması sağlanacaktır.

Ayrıca, kentimizde evsel atıkların toplanma saati 24.00-08.00 olup, yalnızca Çarşı Bölgesinde evsel atıklar ve ambalaj atıklarının toplanma saatleri farklıdır. Buna göre Çarşı bölgesinde ambalaj atıkları 09.30-11.00 ile 19.30-21.00 saatleri arasında, evsel atıklar ise 10.00-11.45, 15.30-17.00 ile 20.00-21.30 saatleri arasında toplanmaktadır.

?Atık Pil ve Atık Yağ getir hediye al?

Bununla birlikte Çanakkale Belediyesi tarafından uzun süredir yürütülen atık pillerin ayrı toplanması kampanyası çalışmaları kapsamında, atık pillerin Çanakkale Belediyesi Hizmet Binası, Mahalle Muhtarlıkları, Mahalle Meclisleri, Sosyal Yaşam Evlerinde ve kentteki marketlerde bulunan atık pil toplama kutularına bırakıla bilineceği bildirildi.

Bitkisel atık yağların çevreye ve doğaya olan zararlarını en aza indirmek için yürütülen çalışmalar kapsamında da atık yağlar,  Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, tüm Mahalle Muhtarlıkları, Barbaros, Esenler ve Troia Sosyal Yaşam Evleri ile tüm Mahalle Meclislerinde bulunan bitkisel atık yağ toplama varillerine bırakılarak, karşılığında aynı zamanda kampanya kapsamında 0,5 lt bitkisel atık yağ getirerek bulaşık süngeri veya kalem, 1 lt bitkisel atık yağ getirerek sıvı sabun veya sıvı deterjan, 2 lt bitkisel atık yağ karşılığında önlük ve 5 lt bitkisel atık yağ için ise 1 lt sıvı yağ gibi teşvik amaçlı hediyelerin alınabileceği de kaydedildi.