Çanakkale Barosu Tbmm´de

Çanakkale Barosu Tbmm´de

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ı ziyaret etti, bombalanan yerlerde incelemelerde bulundu. Başkan Şarlan, ?Darbe Girişimine Karşı Kararlılıkla Demokrasinin Yanındayız? mesajı verdi.

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu başkanlığındaki heyet ve 70 Baro Başkanıyla TBMM´yi ziyaret etti. Çanakkale Baro Başkanı, milli egemenliğe yapılan saldırıyı bir kez daha kınadıklarını, hukuk devleti prensiplerini gözeterek darbeye katılanları ve terör yapılanması içinde yer alanları derhal cezalandırılması gerektiğini belirtti. Başkan Av. Bülent Şarlan ?Darbeyi engellemek için canını ortaya koyan ve şehit olan polislerimize, askerlerimize ve vatandaşlarımıza başsağlığı dileklerini de yineledi.

TBMM Başkanı Kahraman da, yaşanan olayın milleti bir araya getirdiğini ve birlik olmanın gerekliliğini hatırlattığını söyledi. Kahraman, "Demokrasi kültürü iyice yerleşti. Bir daha böyle bir hadise olmayacak. Kimse eline imkan geçti diye darbe yapmaya teşebbüs etmeyecek. Egemenlik milletindir, silahlı bir güce ait olamaz" dedi. Meclis Başkanı İsmail Kahraman´ın kabulü sırasında önce bombalanan ve hasarlı yerlerde incelemelerde bulunuldu, ardından Meclis Başkanı Kahraman´ın katılımıyla ortak basın açıklaması düzenledi.

Barolar ortak basın açıklaması yaptı

Yapılan basın açıklamasında darbe teşebbüsünün hedefi olarak ?Anayasada Nitelikleri Tanımlanmış Türkiye Cumhuriyeti Ve Üniter Yapımızdır.? denildi. Açıklamada bundan sonra bu terör örgütünün ivedilikle devlet yapısından ayaklanması, devlette bundan sonra liyakat sisteminin önemsenmesi, haberi olmadan ve emir altında bu olaylara katılan erlerimizin özgürlük kısıtlanmasına son verilmesi, adil yargılanma kurallarına dikkat edilmesi,  provokasyonlara dikkat edilmesi vurgulandı. Açıklamanın tamamına Çanakkale Barosu web sitesinde yer verildi.