Çanakkale Anlamlı Bir Projeye Evsahipliği Yapacak

Çanakkale Anlamlı Bir Projeye Evsahipliği Yapacak

Milli mücadelenin simgesi, şehitler yurdu Çanakkale, çok anlamı bir projeye evsahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye Satranç Federasyonu, (TSF), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın ?fikir annesi´ olduğu ve öncülük ettiği ?Kale Gibi Gelecek- Satranç Eğitim Projesi?nin ilk aşamasını Çanakkale´den başlatıyor. 15 Temmuz´un yıldönümü kapsamında, 13-19 Temmuz 2017 tarihleri arasında Çanakkale´de düzenlenecek satranç eğitim kampına  7-17 yaş arasında yaklaşık 100 şehit çocuğu katılacak. Projenin açılış toplantısı, Emine Erdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TSF Başkanı Gülkız Tulay, TSF´nin ana sponsor firması Türkiye İş Bankası´ndan Kurumsal İletişim Birim Müdürü Zuhal Üreten ile diğer sponsor firma temsilcileri Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş Pazarlama Müdürü Neslihan Demir ve Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon´un yanı sıra kamudan, özel sektörden kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla dün Ankara´da gerçekleştirildi. Çok sayıda şehit yakının ve çocuğunun da katıldığı törende duygusal sahneler yaşandı. Projeye katılan gençlere de satranç takımı ve kitap setlerinin dağıtıldığı programın ardından Emine Erdoğan, otelin fuaye alanına yerleştirilen dev satranç takımında gençlerle satranç oynadı. Projeye öncülük eden Emine Erdoğan´la gençlerin karşılıklı hamleleriyle geçen mini müsabaka izleyenlere renkli  anlar yaşattı.

?MİLLİ MÜCADELENİN, ŞEHİTLERİN YURDU ÇANAKKALE?

Törende yaptığı konuşmada "Türk kültüründe önemli bir yeri olan satrancı yeni nesillere de erken yaşta öğretmeli, bu bilinci daha da yaygınlaştırmalıyız" diyen Emine Erdoğan, ?Milli mücadelenin sembolü, şehitlerin yurdu  Çanakkale´ye gidecek gençlere zihin açıklığı diliyorum? şeklinde konuştu.  

Satranç eğitiminin erken yaşta alınmasının önemine dikkat çeken Erdoğan, "Şehitlerimizin emaneti gençlerimiz 13-20 Temmuz tarihleri arasında  Çanakkale´de satranç eğitimi alarak güzel zamanlar geçirecekler. Böylece, hem satranca yeni yetenekler kazandırmış olacağız, hem de azimli, üretken, hızlı düşünebilen, özgüveni yüksek bir nesle yatırım yapacağız. Satranç eğitimi ne kadar erken yaşta alınırsa çocuklarda o kadar yetenek geliştirirler. Türkiye´nin geleceği, stratejik düşünebilen, mücadeleci ruha sahip, hiç yılmadan hedefe yürüyebilen, doğru karar alabilen bir gençlikle garanti altına alınabilir. İnşallah gençlerimiz siyasi, ekonomik, kültürel, tüm alanlarda büyük fotoğrafı görebilen ve milli menfaatler karşısındaki tüm hamlelere ´şah-mat´ diyebilen bir ufukla yetişecek, bu ülkenin geleceğini teminat altına alacaklar" dedi.

?PROJE GENÇLERİ KALE GİBİ BİR GELECEĞE HAZIRLAYACAK?

Şehitlerimizin emaneti gençleri kale gibi bir geleceğe hazırlayacak bu girişimin çok güzel neticeler vereceğine inadığını kaydeden Emine Erdoğan, ?15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında milletimizin ve devletimizin bekası için mücadele veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize gösterdikleri direniş sebebiyle şükranlarımızı sunuyorum. Devlet ve millet el ele verdiğimiz 15 Temmuz demokrasi mücadelesinin yıl dönümüne yaklaşıyoruz. Bir yandan bu aziz milletin bekası için el birliğiyle mücadelemizi sürdürürken, bir yandan da insan sermayemizi en iyi şekilde güçlendirmenin çabası içerisindeyiz. Gençlerimizi bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal olarak geliştirecek her türlü gayreti teşvik ediyoruz? diye konuştu.

TÜRK SATRANCI DEVLER LİGİNDE

Türkiye Satranç Federasyonu´nun üstün gayretleri ile Türkiye´de gittikçe artan bir satranç ilgisi olduğunu mutlulukla takip ettiğini vurgulayan Emine Erdoğan, ?Uluslararası alanda aldığımız madalyalar, dünya satrancının devler liginde Türk satrancının da önemli bir yer edindiğini gösteriyor. Satranç A Milli Takımı´nın 2017 Dünya Takımlar Şampiyonası´nda elde ettiği büyük başarıyı bu vesileyle tebrik ediyorum. Dünya 5´incisi olarak Türk satranç tarihinin en büyük başarısını elde ettiniz. İnanıyorum ki yakın bir gelecekte ilk 3´e, hatta şampiyonluğa oynayacağız? dedi.  

 

 ?GEÇMİŞTEN GÜÇ ALIP GELECEĞE GÜVENLE BAKACAĞIZ?

Proje fikrinin Emine Erdoğan´dan geldiğini ve bu özel projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını kaydeden TSF Başkanı Gülkız Tulay ise projenin ilk adımını Çanakkale gibi anlamlı bir şehirden başlattıklarını dile getirdi. Tulay  konuşmasında şunları söyledi:

 ?Kale Gibi Gelecek-Satranç Eğitim Proje? kapsamında ilk olarak Çanakkale´de 13-19 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz bir satranç eğitim kampıyla gençlerimizi satranç sporu ile tanıştıracağız. Daha sonra diğer gençlerimizin katılımı ile inşallah uzun süre devam edecek bir projeye imza atacağız birlikte. Yedi düvele kafa tutan, bir kahramanlık destanı yazan, ?Çanakkale geçilmez? diyen, tarihi bir zafere imza atan yiğitlerin, mehmetçiklerin yattığı toprakları da birlikte keşfedeceğiz hep birlikte?  Geçmişimizden güç alacağız, geleceğe güvenle bakacağız.Gelecek nesiller için atılacak her adım Türkiye için çok kıymetli! Bu ülkenin,  ?kale gibi sağlam, kale gibi güçlü´ geleceğinin en büyük teminatı gençlerdir.?

ÇANAKKALE´DE HER ÇOCUĞU SATRANÇLA TANIŞTIRMALIYIZ?

Türkiye Satranç Federasyonu´nun sponsor firmalarından biri olarak projenin Ankara´daki açılış törenine katılan Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, şehit çocuklarının satranç sporuyla tanıştıracak projenin açılış töreninde bir Çanakkaleli olarak duygusal anlar yaşadığını söyledi. Mert Mildon, şöyle konuştu:  ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi´nin öncülük ettiği çok anlamlı bir projenin ilk adımının milli mücadelenin simgesi, şehitler yurdu Çanakkale´de atılması çok anlamlı. Çanakkale sevdalısı biri olarak büyük bir onur duyuyorum. ?Kale Gibi Gelecek- Satranç Eğitim Projesi?nin Ankara´da yapılan açılış. Şehitlerimizin emaneti olan aziz şehitlerimizin evlatlarını, 15 Temmuz hain darbe girişimin yıldönümüne de denk gelen tarihler içerisinde şehrimizde konuk etmenin anlamı ise çok önemli. Allah bu ülkeye bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın diye, gelecek nesillerimize sahip çıkmalı, onların iyi yetişmeleri için her türlü fırsatı sunmalıyız. Satranç da bu açıdan ülkemiz gençliği için en doğru gelecek hamlesidir. Mücadele eden,  analiz yapabilen, strateji kurabilen gençleri yetiştiren bu sporun yaygınlaştırılması için Miller Holding olarak yıllardır satranç sporunu destekliyoruz. Kale gibi sağlam nesiller için her çocuğumuzu satrançla tanıştırmalıyız. Şehitlerimizin en kıymetli emanetleri olan gençlerimizin de satrançla yollarının açık olacağına inanıyorum. Onları Çanakkale´de ağırlayacak olmaktan, satrançla şehrimizde tanışmalarından mutluluk duyuyoruz.?