Çanakkale 15 Temmuz´a Sahip Çıktı

Çanakkale 15 Temmuz´a Sahip Çıktı

Çanakkale´de 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Valiliğin düzenlediği etkinliklerle anıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler Cumhuriyet Meydanı´nda başladı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından, 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü başladı. Yürüyüşün ardından iskele meydanında Mehteran Takımı marşlar çaldı. Bir çoğunun üzerinde 15 Temmuz tişörtü bulunan vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile İskele Meydanı´nı doldurdu. 15 Temmuz şehitleri için Kur-an´ı Kerim okundu, İl Müftüsü Arif Gökce dua yaptırdı.  Ardından kürsüye çıkan Vali Orhan Tavlı, Türk Milletinin 15 Temmuz günü, hiçbir zaman esaret altına girmeyeceği, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini ve ilelebet demokrasiyi muhafaza edeceğini tüm cihana gösterdiğini söyledi. 15 Temmuz akşamı Türk Milletinin darbeye dur dediğini belirten Vali Tavlı, "Cani, alçak ve vatan haini olan FETÖ´cüler, 15 Temmuz akşamı bu asil millete silahlarını ateşlediklerinde, bu aziz millet darbeye ´dur´ demiştir. Vatan ve millet, Cumhuriyet ve demokrasi düşmanı olan bu hainlere bu büyük millet fırsat vermemiştir. Anafartalar´da doğan Çanakkale ruhu milletin ve ülkenin en zor zamanında, 15 Temmuz´da da ortaya çıktı. Bu asil ruh 15 Temmuz´da da tüm meydanlardaydı. Hain darbe girişine direnen ruh Çanakkale Ruhu´dur. Kurtuluş Savaşı Ruhu´dur. Bu ruh milli ve yıkılmaz bir ruhtur. 15 Temmuz, Kurtuluş Savaşıyla kurtarılan, Cumhuriyetle kurulan bir memleketin, demokrasinin ve milli iradenin tekrar savunulmasıdır" diye konuştu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşma meydanda kurulan dev ekranlardan yansıtıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz klibinin gösterimi yapıldı. Anma programı çeşitli etkinlikler ve kılınan sabah namazı ile son buldu.

Lapseki´de anma

Lapseki ilçesinde ´15 Temmuz Milli Birlik Günü´ Şehitler Parkı´nda kutlandı. Akşam namazı öncesinde Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim okunarak protokol konuşmaları yapıldı. Mehter gösterisiyle devam eden kutlamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşması naklen takip edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı milli birlik yürüyüşünde vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramı yapıldı. Şehitler Parkı´nda demokrasi nöbetiyle devam edecek olan ´15 Temmuz Milli Birlik Günü´ programına Kaymakam Tahir Şahin, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Özer, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, idari amirler, siyasi temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayvacık´da anma

Ayvacık ilçesinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla program düzenlendi. Programa katılan yüzlerce vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1´nci yıldönümünde tüm Türkiye´de olduğu gibi Çanakkale´nin Ayvacık ilçesinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ayvacık Kaymakamlığı tarafından düzenlenen demokrasi ve milli birlik yürüyüşüne Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, Ayvacık Garnizon Komutanı Yrb. Murat Torumtay, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile 3 bine yakın vatandaş katıldı. Ayvacık Belediyesi Atatürk Kültür Parkı´nda başlayan etkinliklerde Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz klibi katılımcılar tarafından izlendi. Ayvacık Atatürk Caddesi önünde başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü ilçeden yüzlerce vatandaşın katılımıyla Ayvacık Cumhuriyet Parkı´nda son buldu. Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez burada yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişiminde Cumhuriyet ve demokrasi düşmanı olan bu hainlere milletimiz fırsat vermemiştir. Hain darbe teşebbüsünde bulunan bu hainlere millet dur demiştir. Demokrasi ve milli idare kazanmıştır. Buradan bir kez daha 15 Temmuz destanını yazan kahraman şehit ve gazilerimizi yad ediyor, saygıyla selamlıyorum" dedi. Yapılan konuşmanın ardından vatandaşlara Ayvacık Belediyesi tarafından ikramlarda bulunulurken, vatandaşlar sabah saatlerine kadar Ayvacık Atatürk Kültür Parkı´nda nöbet tuttu.

Biga´da 15 Temmuz

Biga ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla hükümet meydanında program düzenlendi. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşma alandaki vatandaşlar tarafından canlı olarak izlendi. Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş burada yaptığı konuşmasında, "Nice gazilerimiz, nice vatanseverlerimiz buna meydan okudu. Bu ülkeyi teslim etmedi. Çünkü bu ülke bizim, bu ülke halkın, bu ülke tüm vatanseverlerin. Çünkü bunların derdi, halkın çoğunluğunun seçtiği kimseleri meydanları alma onları yönlendirme kendi fikirleri kendi doğrultularında ülkeyi yönetmekti. Ama bu ülkenin evlatları, Ulubatlı Hasanlar gibi kahramanca meydanları bırakmadı. Sizler bırakmadınız ve bu hayalleri gerçekleşmedi. Artık bu ülkede bu millet oldukça, sizler oldukça darbeler yapılamaz. Demokrasimiz dimdik ayakta kalacaktır" dedi. Programa Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, oda başkanları ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.