Can Da Erkek´e Yüklendi

Can Da Erkek´e Yüklendi

?Yüreksiz insanların çağrısına sahip çıkmak da mı CHP´ye kaldı??

Ak Partide Hüseyin Babacanoğlu´ndan sonra Çanakkale İl Başkanlığına yeniden atanan Av. Erdener Can da CHP Milletvekili Muharrem Erkek´in açıklamalarına sert cevap verdi. Can´ın yaptığı yazılı açıklamasında; PKK´nın adını bile anmayan yüreksiz insanlardan, partisi ve AK parti Hükümetine atılan iftiralara kadar hemen her konuya değindiği belirtildi.

?Nesi barış çağrısı olabilir??

CHP Milletvekili Muharrem Erkek´in partisine ve hükümete attığı tüm iftiraları kendilerine iade ettiklerini belirten Erdener Can, ?PKK´ya tek bir söz edemeyen yüreksiz insanların çağrısına sahip çıkmak da mı CHP´ye kaldı? Sokaklarda terör estiren, güvenlik güçlerimizin ve vatandaşlarımızın canına kıyan PKK´nın adını hiç bir şekilde anmayan, tek taraflı ve terörü, şiddeti lanetlemeyen bir çağrının nesi barış çağrısı olabilir?? dedi ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

?Terör bir milletin ortak meselesidir?

Çanakkale´de yapılan söz konusu çağrı, halka zulmeden PKK´nın elini güçlendirmekten başka bir işe yaramamıştır. Bizler, çözüm sürecinin ruhunu sahipleniyoruz. Süreç boyunca insanlarımızın ölmemiş ve annelerimizin ağlamamış olması hepimiz açısından büyük bir kazanımdır. Çözüm sürecini sabote edip, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atan, onları zorla yerinden, evinden eden PKK´dır. AK Parti Hükümeti de sorumlu davranarak kamu düzenini ve güvenliğini tesis etmek için bu saldırılara hukuk ve kanun çerçevesinde karşı cevap vermektedir. Terörle mücadele, sadece hükümetin meselesi olmamalıdır. Terör bir bütün olarak milletin meselesidir.

?Adeta utangaç PKK´lı?

İnsan isterdi ki bu yüreksiz çağrıya sahip çıkılacağına, terörle mücadeleye destek verilsin. Ama ne yazık ki, AK Parti düşmanlığı kimilerini adeta ?utangaç PKK´lı´ gibi davranmaya yöneltebiliyor. Keşke HDP´yi kınasaydınız, keşke terör örgütlerini ve destekçilerini kınasaydınız! ?Ülkemizi Karıştırmayın´ deseydiniz. Şimdi PKK iyice köşeye sıkışınca kimileri mecliste timsah gözyaşı döküyor, kimileri de ?Barış!´ diye bağırıyor. Barış, şimdi mi aklınıza geldi? Artık yeter bu ülkeyi karıştırmayın, gölge etmeyin başka ihsan istemez. HDP için pilav dağıtanlardan alacak vatanseverlik dersi yoktur, olamaz.?