Büyük Yatırımın En Büyük Adayı Çanakkale´ye Geldi.

Büyük Yatırımın En Büyük Adayı Çanakkale´ye Geldi.

LİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir köprü ihalesinin ardından ayağının tozuyla. Çanakkale 1915 Köprüsü için en düşük teklifi veren konsorsiyumdan LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Çanakkale´ye geldi.

Özdemir, ihalede henüz karar verilmediğini, karar verildikten sonra çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Özdemir, Çanakkale 1915 Köprüsü ihalesi hakkında bilgiler verdi. İhalede aşamasının sürdüğünü hatırlatan Nihat Özdemir, " En düşük teklif bizim. Ama şu an karar verilmedi. Tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde yapılacak hesaplamalar sonunda devletimiz en uygun kararı verecektir. Onu bekliyoruz. Olursa elimizden gelen şekilde çalışmalara devam edeceğiz. Uzun zamandan beri bu projeye çalıştık. Teklifimizi verdik. İyi de bir teklif verdiğimizi düşünüyorum. Ülkemizin hayrına, vatandaşımızın, milletimizin hayrına bir teklif verdiğimizi düşünüyorum. İnşallah Allah hayırlısını nasip eder" dedi.

"En büyük projeleri Türkiye Cumhuriyeti yapıyor"

 

Açılış için 2023 tarihi verildiği ile ilgili bir soruya ise Özdemir, "Bütün hedefimiz 2023´ten önce açmaktır. Dünyanın en uzun köprüsü olacak. 2023 metre açıklığı var. Türkiye´ye de bu yakışır. En yüksek barajı yapıyor, en uzun bölünmüş yolları yaptı, otoyolları yaptı. Denizin altından iki defa geçtik, üçüncüye geçeceğiz. Hem demir yolunu geçirdik, hem kara yolunu geçirdik. Şimdi de hem demir yolu, hem kara yolu geçiren projelerin peşinde devletimiz. Dünyanın en çok sayılan projeleri bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapmaktadır. Bu da Türkiye Cumhuriyeti´ne yakışan bir köprü olur. Atalarımıza, dedelerimize, şehitlerimize yakışan bir köprü olacak. Kim yaparsa ülkemize hayırlı olsun inşallah" cevabını verdi. Özdemir, 18 Mart tarihinde temel atılıp atılmayacağıyla alakalı olarak ise, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın Başbakanımızın bu konuda açıklamaları var. Sayın Ulaştırma Bakanımızın açıklaması var. Hayırlı uğurlu olacak inşallah" dedi.