Bursa´ya Geçit Yok 3-1

Bursa´ya Geçit Yok 3-1

Ligin prestijli takımı Çanakkale Belediyespor ligdeki en önemli rakibini geçerek rövanş için avantaj elde etti

Vestel Venüs Sultanlar Ligini Seramiksan deplasmanından puan ile dönerek tamamlayan Çanakkale Belediyespor, Voley Kupanın ilk maçında ligdeki önemli rakiplerinden, ligde deplasmanda 3-2 mağlup ettiği Bursa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. 
Maça iyi başlayan Boğazın Sultanları ilk seti 25-21, ikinci seti 25-19 kazanarak rakibine bariz bir üstünlük kurdu. Üçüncü seti 25-23 kaybeden Çanakkale Belediyespor 4.seti 25-19 maçı da 3-1 kazanmayı başararak kinci turda Galatasaray´ın rakibi olma iddiasını rövanşa taşıdı.

1.Set

Karşılaşmaya ev sahibi Çanakkale Belediyespor iyi başladı ancak konuk takım fırsatları daha iyi değerlendirdi ve ilk teknik molaya 8-7 Bursa temsilcisi önde girdi. Mola dönüşü dikkatli oynayan Çanakkale Belediyespor rakibini yakalayarak 12-10 öne geçti ve ardından ikinci teknik molaya 16-14 önde girmeyi başardı. Üstünlüğünü daha sonra da sürdüren Boğazın Sultanları 20-16 önde kaldı ve seti 25-21 kazanmayı başararak 1-0 öne geçti.

2.Set

Çanakkale Belediyespor ikinci sete çok iyi başladı. İlk teknik molaya 8-4 önde giren ve özellikle Ceren´in etkili servisine file önünde müthiş bloklar da eklenince sayı farkını açan Boğazın Sultanları skoru 10-3 yaptı. İki hücum hatası ile rakibine sete tutunma imkanı veren Çanakkale Belediyespor yine de ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. Mola dönüşü de iyi oyununu sürdüren ve hücumda iyi işler yapan Çanakkale Belediyespor skor üstünlüğünü 19-13 yapınca konuk takım mola aldı. 6 sayı farkı koruyarak setin sonuna uzanan Çanakkale Belediyespor bu seti de 25-19 önde geçerek skor üstünlüğünü 2-0´a taşıdı.

3.Set

Bu sete konuk Bursa Büyükşehir Belediye spor iyi başladı ve ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Üstünlüğünü mola dönüş de sürdüren konuk ekip ikinci teknik molaya da 16-8 önde girdi. Sete dönemeyen Çanakkale Belediyespor´da Üzeyir Özdurak rotasyona girdi ve etkili oyuncularını kenara aldı. Üst üste sayılar bulan ev sahibi Çanakkale Belediye sete dönmeye gayret etti ve 8 sayı geriden gelerek farkı 1 sayıya düşürdü. 24-23 geride iken servis kullanan Boğazın Sultanları hücum avantajı yakalama şansını Jana Kulan´ın hatası ile kaçırdı ve seti konuk takım 25- 23 kazanarak skoru 2-1 yaptı.

4.Set

Çanakkale Belediyespor sete iyi başladı. Jerkov´un etkili servisleri ile 4-1 öne geçen ev sahibi ekip önce Jerkov´un sonra da savunma hatası ile 2 sayı verse de ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mola dönüşü etkili ve üstün oyununu sürdüren Boğazın Sultanları ikinci teknik molaya 16-8 önde girdi. Mola dönüşü sete tutunmaya çalışan konuk ekip karşısında kontrollü oynayan Çanakkale Belediyespor rakibine sayı farkını kapatma şansı tanıyarak işini zora soktu. 20-10 dan 1 sayiya karşı 7 sayı veren Çanakkale Belediyespor Mia Jerkov´un etkili hücumları sonrası Beyza´nın direk servis sayısı ile seti 25-19 maçı da 3-1 kazanmayı başararak önümüzdeki çarşamba günü Bursa´da oynanacak rövanş için avantajlı bir skor elde etti.
Çanakkale Belediyespor rövanşta rakibinden 2 set ya da az sayı farklı 1 set alması halinde tür atlayarak ikinci turda Galatasaray´ın rakibi olacak.