Bursa Düellosu Nilüfer´in 2-3

Bursa Düellosu Nilüfer´in 2-3

144 dakika nefes kesen çekişmeye sahne olan maçta 2-0 geriye düşen Çanakkale Belediyespor müthiş geri dönüş ile 2-2´ye getirdiği maçta galibiyeti kaçıran taraf oldu

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.Liginde mücadele eden temsilcimiz Çanakkale Belediyespor, kendisi gibi play off mücadelesi yapan bir diğer rakibi Nilüfer Belediyespor deplasmanından 1 puan çıkararak Çanakkale´ye döndü. Etkili oyuncusu Ana Starçeviç´in ikinci sette sakatlanarak kenara alındığı maçta galibiyeti kaçıran Boğazın Sultanları, sergilediği mücadele ile takdir topladı.

Bursa´da oynanan kritik maç büyük bir çekişmeye sahne oldu. Her seti nefes kesen mücadele şeklinde geçen zor maçta setlerde 2-0 geriye düşen Boğazın Sultanları büyük bir maça dönüş yaptı. 3 ve 4. Setleri kazanmayı ve skoru 2-2´ye getirmeyi başaran Çanakkale Belediyespor uzatma setinde tecrübeli oyunculardan kurulu rakibine karşı tutunamadı ve maçtan 3-2 yenilgi ile ayrılsa da hanesine önemli sayılacak 1 puan kazandırdı.

1.Sette müthiş mücadele

Her iki takım da sete karşılıklı sayılar ile başladı. İlk teknik molaya ev sahibi Nilüfer Belediye 8-8 önde girerken ilerleyen bölümde rakibini yakalayan Çanakkale Belediye ikinci teknik molaya 16-15 önde girmeyi başardı. Karşılıklı sayılar ile devam eden bölümde ev sahibi takım yabancıları Herera ve İvana´nın etkili oyunu ile seti forse ederken, Çanakkale Belediye Ebru´nun oyuna girmesi ile direnç gösterdi ve Ana´nın etkili oyunu ile eşitliği yakaladı (24-24). Uzayan ringde Nilüfer Belediye 25-24 öne geçti, ardından Rucker file üzerinde beklenmedik hata yapında set ev sahibi takımın oldu (26-24).

2.Seti hediye ettik

Çanakkale Belediye ikinci sete fırtına gibi girdi. İlk teknik molaya 8-6, ikinci teknik molaya da 16-12 önde giren Boğazın Sultanları bir ara 19-12 önde iken Ana Starçeviç sakatlanarak kenara alındı. Hücumda etkili Nilüfer Belediye bloğuna takılan, savunmada da beklenmedik hatalar yapan Çanakkale Belediye sayı farkı avantajını koruyamadığı ancak buna rağmen uzayan ringde üst üste set sayısı atabildiği seti son anlardaki rakibin etkili hücumları sonucu 28-26 kaybetti ve setlerde 2-0 geriye düştü.

3.sette nefes kesen mücadele

3.setin ilk bölümünde ev sahibi farkı açsa da rakibini yakalayan Çanakkale Belediye ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Mola dönüşü bir ara 3 sayı öne geçen Çanakkale Belediye beklenmedik hatalar ile ikinci molaya 16-14 geride girdi. Duygu ve Ceren´i kenara alan ve Cemre ile Tuğçe´yi oyuna atan Çanakkale Belediye, karşılıklı sayılar ile uzayan ringin finalinde iyi olan taraf oldu ve Wilma´nın etkili hücumları ile seti geriye getirerek 30-28 kazanmayı başardı.

4.Sette net üstünlük

Aldığı set ile moral bulan Çanakkale Beleidye, 4.setin her anında üstün oynadı. Yorulan rakibi karşısında etkili olan Boğazın Sultanları ilk teknik molaya 8-7, ikinci teknik molaya da 16-15 geride girse de ilerleyen bölümde eline geçirdiği üstünlüğü set sonuna kadar taşıyarak seti 25-22 kazanarak setlerde skoru 2-2´ye taşıdı.

5.Sette mücadeleyi bıraktık

Ana Starçeviç´in sakatlanarak kenara alınması ve eksilen gücü ile yorulan Çanakkale Belediye uzatma setinde istediği performansı sergileyemedi. Hande´nin blok sayısı ile ilk sayıyı alsa da üstünlüğü rakibine kaptıran Çanakkale Belediye karşısında sayı avantajını finale kadar elinde tutan ev sahibi Nilüfer Belediye seti 15-6, maçı da 3-2 kazanmayı başardı.