Bunların Hesabını Kim Verecek

Bunların Hesabını Kim Verecek

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek Çanakkale Belediyesinde yaşanan su yolsuzluğu ile sorduğu sorulara hala bir yanıt verilmediğinin altını çizdi.

Ölçek; “ Bizler bu işin, yapılan bu yolsuzluğun peşini bırakmayacak ve mağdur edilen tüm Çanakkale Halkının hakkını korumaya ve yapılan yolsuzlukların , haksızlıkların hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi. Ölçek yaptığı açıklamada hizmet noktasında her zaman siyasi parti ve ideoloji gözetmeksizin yerel yönetimlere, iktidar partisi olarak destek vermeye devam ettiklerini ifade ederek; “ Her zaman bizler memleketimizin ve vatandaşlarımızın çıkarları doğrultusunda bu desteklerimiz ve hizmetlerimiz aralıksız devam ettireceğiz. Ancak adaletin sağlanması noktasında; Çanakkale merkezde üstümüze biçilen hakemlik görevini de yerine getirmekten hiçbir güç bizi alıkoyamaz. Yapılan her haksızlığın hesabını sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz. CHP’li Merkez İlçe belediyesi su konusunu tabiri caizse bir musluk olarak görmüş olmalı ki; istediği zaman açacak istediği zaman kapatacak, ya da kendilerine yakın birilerinin istikametine doğru yavaştan ve hissettirmeden akmasını sağlayacak. İşlerine geldiğinde sularımız tükeniyor, Kazdağları su ve vicdan diyecekler, kendi yarattığı yapılanmanın Çanakkale halkının suyu ile oynamasına gelince görmezden gelip sırtlarını dönecekler. Su ve sayaç yolsuzluğunun Çanakkale Belediyesine ve vatandaşlara verdiği zararın üstünü kapatmalarına asla müsaade etmeyeceğiz.  Yapılan operasyonda su borcu silmeler, sayaç sıfırlamalar, sayaç değiştirmeler emniyet güçlerimiz tarafından tespit edildi” dedi.

“ Maliyet çok basit”

Ölçek su ve sayaç konusunda uğratılan zararın matematik olarak hesabının çok kolay olduğunu da kaydederek; “  Elektronik Kartlı ve Ön Ödemeli olarak tabir ettiğiniz; bir(1) adet AKILLI SU SAYACININ bedeli bu gün itibariyle 500 TL. 2012 yılı ve öncesinde K.Ş nin şirketi aracılığı ile vatandaşa dayatmalarla abone ettiğiniz SAYOT Marka kullanan abone sayısı Çanakkale’de 30 binin üstünde tespit edildi. Bu gün itibari ile 2012 yılında (SU YOLSUZLUĞU OPERASYONU SONRASINDA) ivedi bir şekilde encümen kararı ile tebligat çıkartıp, kiralık ve peşin olarak, değiştirip söktürdüğünüz AKILSIZ SAYAÇLARIN  Çanakkale halkına bedeli 15 milyon tl yani eski para ile 15 Trilyon. Özetle Rüşvet ve Yolsuzluk davasından ayrı olarak 15 milyon tl sadece vatandaşlardan akıllı sayaç parası aldırttırıldı.

Gelelim bu güne. Bu gün itibari ile Çanakkale’de Baylan, Metlab ve Manas markalarından oluşan yaklaşık 50 bin civarı AKILLI SU SAYACI kullanan abone var. Bu da 25 milyon TL yani eski para ile 25 Trilyon paraya tekabül eder. Mekanik sayaç takmak zaten belediyenin görevi, para almaması gerek. Varsayalım su bedeline yansıtıldı yada peşin aldırttırıldı. Ona da eyvallah; bir (1) mekanik sayaç 80-100 tl. Arada ki uçurumu görmek için abaküs ile saymanıza gerek yok. Bu milletin cebinden zorla sadece sayaçtan bu günün parası ile 40 milyon lira çıkarılmış. İşin rüşvet yolsuzluk usulsüzlük boyutu ayrı, kamu zararı ayrı. 1-2 tane şirket para kazansın diye Çanakkale Halkının cebinden 40 milyon TL den fazla sadece sayaç parası çıkmış” diye konuştu.

“ Çanakkale büyümeye devam ediyor”

Ölçek açıklamasında Çanakkale’nin her geçen gün büyümeye devam ettiğinin de altını çizerek; “ Çanakkale her geçen gün büyüyor ve genişliyor ,yeni binalar yapılıyor. CHP’li Merkez İlçe Belediyesi ise bu uyguladığı yanlış ve usulsüz uygulamalara binlerce kez yenisini ekleyerek, akıllı su sayacı almak mecburi, Yapı Kullanım İzin Belgesi/Oturma Ruhsatı alabilmeniz için 500 TL yi bu şirketlere vermeniz gerek diyerek, vicdana ve anayasaya aykırı bir şekilde vatandaşın cebinden milyonları zorla aldırtıyorlar. Bu açıkça gasptır ve insan haklarına aykırı bir uygulamadır. Buradan son olarak Merkez İlçe Belediye Başkanına şunu söylemek istiyorum. Bana ve vatandaşa;  ‘’şu belediye de bunu yapıyor, bu da yapıyor’’ diyerek gelme. Sen Çanakkale Belediye Başkanısın ; Bende Çanakkale AK Parti Merkez İlçe Başkanıyım, bize oy versin vermesin Çanakkale’de yaşayan tüm yurttaşların hakkını hukukunu çıkarını, zararını gözetmekle, gözetlemekle yükümlüyüm.! Sayın Başkan üzerine basarak vurguluyorum; diğer ve en önemli bir konuyu da aydınlığa kavuşturalım; bu SÖZDE AKILLLI SAYAÇLARDA ZORUNLULUK UYGULAMASI, hukuk yönünden de, insan hakları yönünden de, yaşam hakkı yönünden de, özetle nerden bakarsanız bakın aykırıdır.! Kimseyi akıllı su sayacı kullanmaya zorunlu kılamazsınız. Cep telefonundaki kontör yüzünden çok sıkıntı çektiğiniz olmuştur. Çok önemli bir anda kontör bitmiş ve siz ulaşmak istediğiniz yere ulaşamıyorsunuz. Olsun. AMA SU ÖYLEMİ… SU..? Suyun yaşam ile hayati birebir ilişkisi var. Su vazgeçilmesi mümkün olmayan temel bir ihtiyaçtır. Gerekçesi ne olursa olsun İNSAN’ın susuz bırakılması kabul edilemez. Adil olalım; tabi ki de  kimse suyun bedava olmasını istemez. Bunu da savunmuyoruz. Neden? Çünkü bu suyu evlere taşıyabilmek için alt yapıya, bakıma, elektriğe, arıza işlerini yürütebilmek için kaynağa her zaman ihtiyaç var. Buna bir itirazımız yok. Ancak söz konusu akıllı sayaç kullanma zorunluluğu ile maddi sıkıntısı olan vatandaşların susuz bırakılması mümkün hale getirilmektedir. Akıllı Sayaç uygulaması ile parası olan suyu kullanma hakkını elde edecek, parası olmayan ise susuz kalacaktır.
Çanakkale Belediyesi tarafından dayatılan önce para sonra su (hizmet) anlayışı, vatandaşların sahibi oldukları su hakkı karşısında müşteri olarak algılanmalarının önünü açmaktadır.
Bahse konu AKILLI SAYAÇ uygulamasının Anayasa ile güvence altına alınmış Sosyal Hukuk Devleti olan Ülkemizde ve Çanakkale’de varlığını sürdürmesi büyük bir hatadır, ve Sayın başkan ısrarla sürdürdüğü bu hatadan, kanun tanımazlıktan ivedi bir şekilde dönmeli ve de vazgeçmelidir.
Biz 40 Milyon Liranın da 40 kuruşunda hesabını senden sormaya devam edeceğiz. Bundan en ufak şüphen olmasın” dedi.