?Bunların Bayrağı Yok, Milleti Yok?

?Bunların Bayrağı Yok, Milleti Yok?

Deneyimli siyasetçi eski Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, konuk olduğu ?Bakış Açısı´ programında gündemi değerlendirdi ve Vedat Sezer´in sorularını yanıtladı. Ersümer 15 Temmuz darbe kalkışmasına girişen teröristler için net me

57. Hükümet Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Çanakkale´nin önemli ve saygın siyasetçilerinden Mustafa Cumhur Ersümer TON TV´de yayınlanmakta olan ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Vedat Sezer´in hazırlayıp sunduğu ?Bakış Açısı´ programına konuk oldu. Canlı yayında gündemi değerlendiren Ersümer çarpıcı tespitler yapıp önemli mesajlar verdi ve son anket verilerin hakkında istatistiksel bilgiler vererek Cumhurbaşkanı, Muhalefet Liderleri ve siyasi partilerin son durumunu paylaştı.

 

BENİM BAKANLIĞIM DÖNEMİMDEKİ TETİKÇİ GAZETECİ BUGÜN FETÖ SANIĞI

57. Hükümet Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Çanakkale´nin efsane siyasetçisi, saygın ismi Mustafa Cumhur Ersümer´in TON TV Canlı yayında gündemi değerlendirdi. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Vedat Sezer´in hazırlayıp sunduğu bakış açısı programına katılan Ersümer geçmişte Türkiye´de yaşanan darbe süreçlerine değinip 15 Temmuz darbe girişimini, ? Bunların milleti yok, bayrağı yok, Türkiye demezler, bunlar bir kişiye tapıyorlar oda Fethullah Gülen. Aynı olaylar benimde başıma geldi. 28 Şubat bakanlarından biriydim. Sonra 28 Şubat mağduru oldum. O dönemlerde kamuoyunda bir algı yaratıldı. Basında bir numaralı tetikçisi ise Nazlı Ilıcak´tı. O da FETÖ Örgüt üyesi iddiası ile gözaltına alındı. Kaderin tecellisi olarak görüyorum. Birçok kişi hukukun üstün geleceği günü bekledi ve o gün işte bugündür? dedi.

BUNLARIN MİLLETİ YOK, BAYRAĞI YOK, TEK ADAMA TAPIYORLAR

57. Hükümet Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, 15 Temmuz darbe girişimini ? Darbenin bir ana fikri olur. Desteklediğim sanılmasın ama geçmiş dönemlerden örnekle öyledir. 60 darbesi iktidarın meşruiyetini yitirdiği iddiası, 80 darbesi toplumda kamplaşmalar bölünmeler olduğu iddiası gibi, ama 15 Temmuz darbe girişiminin bir ana fikri yok. Bakın bir örnek vereyim. Çanakkaleli olan FETÖ´nün ablalarından biri beyanında ? 3 milyon kişi ile havaalanında karşılayacaktık? diyor. Kimi karşılayacaklar? Tek kişiyi? Demek ki tek kişilik. Bir kişi var. Millet yok, bayrak yok, Türkiye ismi yok? diyerek değerlendirdi.

ERSÜMER´DEN BİR ANI BİR TESPİT

Programda gazeteci Vedat Sezer´in ?Turgut Özal zamanında ANAP iktidarında bu cemaatçi yapılan mı var mıydı?? sorusuna Ersümer net bir cevap verip bir de anısını anlattı. Ersümer ? Ben kendisi ile hiç tanışmadım. 95 yılından sonra ismini duymaya başladım. İftarlar veriyorlardı hiç birine gitmedim. O dönemlerde masum taleplerle ortaya çıkıyorlardı. 94-95 yıllarında oğlum liseyi bitirdi üniversite sınavlarına hazırlanacak. O dönemde RÜTÜK´de görev alıyorum. İki kişi geldi oğlumu onların dershanesine yazdırmamı ve yurtdışı olanakları da tanındığını söyledi. O an aklıma babamın vefatından sonra iki kardeşim ile dedemin yanında kalıyorduk. Bize dedem kol kanat geriyordu. O dönemde bir an önce bir yatılı okul kazanıp gitmek istiyordum. Dedeme yük olmayayım diye. Dedem bir gün ?Bak Mustafa burada bir tencere kaynıyor. Sen bir yere gitme okuluna devam et´ dedi. İşte o söz aklıma geldi ve oğlum içen bana gelen kişilere ?yok daha ihtiyacı olanlar gitsin. Benim evde bir tencere kaynıyor´ dedim ve kabul etmedim? şeklinde konuştu.

HUKUKUN ÜSTÜN GELECEĞİ GÜNÜ BEKLEDİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer değerlendirmelerini çarpıcı ifadeler ile sürdürdü. Ersümer şöyle dedi; ? Şöyle geçmişe bir bakalım. Ergenekon, Balyoz, Ayışığı.. İlk temizlik Türk Ordusu. Anında otomatik kararlar veriliyor ve insanlar cezaevine giriyor, ölenler de var. Sonra 17/25 Aralık Cemaatin ikinci çatışması iktidarla. Ardından 15 Temmuz darbe girişimi. Ben dahil herkes hukukun üstün geleceği günü bekledi. Gazeteci-milletvekili Tuncay Özkan´la yolculuk ettim. O süreçte kaldığı cezaevinde ayranla zehirlemişler. Şimdi tedavi görüyor. Ama diyeceksiniz ki; halkın üzerine ateş açan, bomba atan kişi ne yapmaz ki? İşte hukukun üstün geldiği gün bugündür. Benim dönemimde de belirli algılar yaratıldı. Tetikçilik yapıldı. Yüce Divan´da yargılandım ve aklandım. O dönemle ilgili de sıkıntılar var. Onlarda ortaya çıkacak ve çıkmaya başladı. Görevden alınmalarla, sorgulamalarla gerçek ortaya çıkıyor?

YARIN SEÇİM OLSA

Ersümer, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye´nin demokrasiye emin adımlarla gittiğini, ekonominin de direnme katsayısının yüksek olduğunun görüldüğünü ifade ederek son yapılan anketi açıkladı. Ersümer, ? Cumhurbaşkanının güven puanı %21 artmış durumda. Başbakanın %18, CHP lideri ve HDP Lideri´nde bir değişim yok. MHP Lideri Devlet Bahçeli´nin güven puanı %31 artmış. Aynı ankette ?beğeni´ oranına bakalım. Cumhurbaşkanı % 65, Başbakan % 57, MHP Lideri Bahçeli %38, CHP Lideri Kılıçdaroğlu % 26, HDP Lideri Demirtaş %15. Peki yarın Pazar. Seçim olsa ne olur? O soruyu da sormuşlar ve oranlar şöyle. AKP %61 CHP %17, MHP %11 ve HDP %8.8 görülüyor? dedi. Türkiye´nin uzlaşma ortamı içinde olmasının daha büyük uzlaşmaların da kapılarını aralayacağını belirten Ersümer Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) böylesi bir yapılaşmanın olduğunun ortaya çıkmasının kendisini üzdüğünü ifade etti. Ersümer, ? Demek ki böylesi bir yapılaşma olmasa ?başarılı´ dediğimiz üniversitemiz daha üst sıralara çıkacaktı. Devlet milleti ile el ele tüm bu sorunları aşacak güçtedir ve aşacaktır? dedi.