BU SENE ÇANAKKALE'NİN TURİZM YILI OLSUN

BU SENE ÇANAKKALE

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale turizmini ve son dönem büyük gelişme gösteren Gelibolu Tarihi Alan Sualtı parkına gösterilen ilgiyi değerlendirdi

Kaşdemir, Travel Turkey İzmir Fuarı'nda turizm yazarı Halil Öncü'ye açıklamalarda bulunurken, Çanakkale'ye gösterilen ilgiye teşekkür etti.

 

Her şeyin güzel olmasını temenni ediyorum!

 

Başkan İsmail Kaşdemir, Çanakkale'nin her platformda turizm anlamında var olmaya gayret gösterdiğine dikkat çekerek," Çanakkale, turizm potansiyelini daha çok duyurmak, daha çok tanıtmak amacıyla bir çok faaliyette bulunuyor. Standımız çok iyi. Çanakkale turizm dinamikleri burada. Dolayısıyla buradan pozitif anlamda dönüşler olacaktır. Bu arada Türkiye turizmi çok iyi yolda. Sayın bakanımızın da açıkladığı gibi gelir, rakamlar gelecek için umut verici. Ülkemiz coğrafik olarak zor şartlarda olmasına rağmen, turizm çok iyi gidiyor Bu da doğru hamleler, doğru yapılan işler sayesinde oluyor. Biz Çanakkale turizminin geleceğini planlıyoruz. Özellikle Troya gibi bir marka olan yerimiz var. Çanakkale Savaşlarının yaşanmış olduğu tarihi alan gibi bir değerimiz var. Bol oksijeni olan Kaz dağlarımız var, Gökçeada, Bozcaada var. Biz herkesi Çanakkale'ye davet ediyoruz. Çünkü Çanakkale, hem Türkiye'nin hem dünyanın buluşma noktası. Zaman içerisinde, zaman tüneli içerisinde yolculuğa çıkmak, Kaz Dağları'nda yoğun oksijen almak, Gelibolu tarihi alanda Çanakkale ruhunu hissetmek, Truva'nın antik sahasında Hektor'un antik hatırasını hissetmek için herkesi Çanakkale'de buluşmaya davet ediyorum. Bölgemize ait çok sayıda yiyecek ve içeceğimiz, deniz ürünlerimiz var. Doğamız harika, coğrafyamız harika. O yüzden zannediyorum bu sene Çanakkale yılı olacak gibi gözüküyor. Her şeyin güzel olmasını temenni ediyorum. Bu sene hem Türkiye'nin hem de Çanakkale turizm yılı olsun" dedi.

 

Gelibolu Sualtı parkı, bir çok dalış meraklısını Çanakkale'ye çekmeye başladı!

 

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir son dönem tarihi alanda sualtı dalış turizmi adına yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını da belirtirken "Özellikle Çanakkale'de yeni başlayan dalış turizmi, Gelibolu Tarihi Sualtı parkı, bir çok dalış meraklısını Çanakkale'ye çekmeye başladı. Özellikle son iki yılda gerçekten dalış turizminde büyük bir artış var. Biz dünyanın en zengin dalış merkezi olan bir yeriz. Çanakkalemizin altında bir tarih yatıyor. Hepsinin hikayesi ayrı. Zannediyorum kısa bir zaman içerisinde dünyanın en önemli dalış merkezinden biri olacağız. Dalışseverler, gerçekten suyun altında başka bir dünyaya dalıyor, bir tarihe,başka bir âleme yolculuk yapıyorlar. Bütün dalış meraklarını Çanakkalemize bekliyoruz. Onları biz büyük bir mutlulukla, neşeyle karşılıyor ve misafir ediyor olacağız. Bütün dalış camiasını Çanakkale'de buluşmaya davet ediyorum" diye konuştu.